Jump to content

Recommended Posts

I'm trying to use Affinity as much as I could slowly migrating from Adobe software. But there are weird issues sometimes that turns me off. I'm not sure what's wrong here and if it's a bug but the inside window behaves very strange when resizing. It works fine with empty inside window in the same session. The same behaviour is both in Designer and Photo. I am on the latest version. The issue was in two previous versions as well. Don't know about the earlier releases though.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Resizing a document window in Affinity does not automatically zoom the document contained within the window. If that's what you're talking about I do not think that is a bug; I think it is intended behavior.


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.3.641 and 1.8.4.693 Beta   / Affinity Designer 1.8.3.641 and 1.8.4.693 Beta  / Affinity Publisher 1.8.3.641 and 1.8.4.687 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, haakoo said:

The delay with the resizing of the window isn't in version 1.8.3

I didn't know there was 1.8.3 update. I was on 1.8.2.

Downloaded the latest versions for both Designer and Photo and the delay is still there. It's not as prominent in Designer if you do slow moves but I tested it with extreme behavior and it doesn't look good. It's even worse on Photo. I wouldn't worry about extreme use case but it's still noticeable and irritating because it happens with slow moves as well from time to time. It give Affinity products a sluggish unresponsive feel. I hope it'll get fixed in future releases.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Alexey Adamitsky

2 hours ago, Alexey Adamitsky said:

It's nice that you don't have these issues. Unfortunately, I do

Unfortunately, the fact that @Sean P is unable to reproduce the problem strongly suggests it is being caused by something on your computer.  I am absolutely no expert on such things but I wonder whether it is the fact that you have a larger monitor size, or even that you are using two GPUs?  I entirely agree it should not happen but it may be down to you to troubleshoot the problem on your computer, especially if no-one else can reproduce it.

BTW, you also wrote 

2 hours ago, Alexey Adamitsky said:

Running latest Windows 10 1903

The "latest Windows 10" (full release) version is actually 1909.  Is it worth considering updating to this version?

HTH

Jeff


Win 10 Pro, i7 6700K, 32Gb RAM, AMD Radeon R7 360 and Intel HD530 Graphics

 

Long-time user of Serif products, chiefly PagePlus and PhotoPlus, but also WebPlus, CraftArtistProfessional and DrawPlus.  Delighted to be using Affinity Designer, Photo, and now Publisher.

Share this post


Link to post
Share on other sites
46 minutes ago, emmrecs01 said:

I entirely agree it should not happen but it may be down to you to troubleshoot the problem on your computer, especially if no-one else can reproduce it.

It may be, but I'm not convinced yet. The fact that I am the only one who reported it doesn't say much yet. If it's a rather unique issues it might be just the case that there are people who observes it but isn't bothered by it. Even less so have time or desire to report it on the forums. I don't think Affinity's userbase is big enough yet to report all the smaller issues on a variety of hardware options.

At this point I can help by providing all the request info to help developers if they want to figure it out. Other than that I don't see how I can debug the veiwport behavior in a closed commercial software I relatively recently began to use.

I have a hunch it might have something to do how Designer updates/renders viewport but other than that I have no idea what can cause it on a software level. I doubt it's my system although I don't exclude it. It's been very stable for a long time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.