Jump to content
szaleq

Invalid behavior while selecting multiple layers

Recommended Posts

Posted (edited)

Just found another bug while playing around with Designer. 

When you click on the layer in "Layers" panel it gets selected. When you click on a layer while holding shift down it's visibility is changed.

Expected behavior:

If you select one layer and click on another one while holding shift it should select all the layers between the two (including the first selected layer and the last clicked one).

What happens:

The selection works as expected, but the layer clicked with shift turns invisible (visibility switching shouldn't work while selecting multiple layers).

It works this way only if you click on layer thumbnail (clicking on layer name doesn't switch the visibility) but IMO should be consistent.

Edited by szaleq

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's not related to selecting multiple layers.

Even with only one layer selected, shift-clicking on its thumbnail unchecks the visibility box on the layer. I have no idea whether that's intended behavior, but it seems to be undocumented.


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.8.5.703 and 1.9.0.791 Beta   / Affinity Designer 1.8.5.703 and 1.9.0.791 Beta  / Affinity Publisher 1.8.5.703 and 1.9.0.798 Beta.

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, walt.farrell said:

It's not related to selecting multiple layers.

Yes, I know, noticed that too. But I think it's actually OK while you are clicking on a single layer (the visibility checkbox is smaller and futher away from the document itselt, so it's quiet convenient for me). But even if it's intended behavior it should not work while selecting multiple layers. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi szaleq,

I've just tried this myself and have not been able to reproduce this - the layers are remaining visible. Is there anything I'm doing differently? Are you shift clicking on a text object? There is a known issue with this behaviour when clicking on text however.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, just this morning I noticed that this doesn't happen on my desktop PC. But it does on my laptop which I was using during the weekend. I'll make a recording of the issue on the laptop this evening.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.