Jump to content

Recommended Posts

I have recently invested in Affinity designer and chosen to use it as my main tool for producing graphics artwork. Unfortunately, the program seems to to have issues when used with an external touch screen. ALL MY SOFTWARE IS UP TO DATE my mac is updated, so is my Cintiq and needless to say, my copy of Affinity designer. I have followed instructions to stop updates from Apple that interferes with the touch screen connection as well. 

On starting up, everything works just fine and I can use the touch screen with the software. After about 5 minutes, there is an increasing delay on every order to the point where editing curves becomes a nightmare. Another 15 minutes of use, and the touch input stops working completely, the only input that still communicates with the software is the pen that comes with the tablet.  As it is possible, if somewhat slower and more cumbersome, work can carry on without touch input. But as I stubbornly try to finish the artwork, more functions start to play up or stop to work completely. 

 

I have read on this forum that this exact problem existed 2017, and there was no resolution offered from Affinity designer then, maybe now three years later the program developers can take another look at this issue as it is vital to the drawing functions. Touch screens are the future for graphics, it is about time to sort this out. thank you.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry.

Thank you for reporting a problem using 1.7.x . It appears that a member of the Affinity QA team didn't get round to fully investigating this specific report posted in the bugs forums. We are very sorry for this oversight. Yours is one of a number of reports that I am posting this apology to, using an automated script.

Now we have released 1.8.3 on all platforms containing many hundreds of bug fixes, and we hope your problem has already been fully addressed. If you still have this problem in the 1.8.3 release build, then the QA team would really appreciate you reporting again it in the relevant Bugs forum.

Each of those links above contains instructions how best to report a bug to us. If that is what you already did in this thread just copy paste your original report into a new thread. We appreciate all the information that you have including sample files and screen shots to help us replicate your problem.

This thread has now been locked as the QA team are not following the threads to which this automatic reply is made, which is why we would appreciate a new bug report if you are still have this problem in the current 1.8.3 release build.


Patrick Connor
Serif Europe Ltd

Latest releases on each platform 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.