Jump to content

Recommended Posts

Hey!

So for some reason both my Designer and Photo show whites as yellows. I cannot fix this and I definitely know it isn't a problem with my monitor since I can clearly see the photos I edit as normal before importing them into Photo. Also, in Designer, the empty background is white, but the white brush is not. Please help.

Thanks!

Examples:

AffinityDesigner_forum1.thumb.PNG.0a3430214451a984d9f5a9a5aba672a4.PNGAffinityDesigner_forum1b.thumb.PNG.ba43c4f2a9c7e3abbc41f975b402b7a5.PNGAffinityPhoto_forum1.thumb.PNG.ea6e5e5db9a1e2bdb4c697ed32db6019.PNGCloudTreePot5.thumb.jpg.804d8eed45d74eb1c2ae8f1afd8be8e4.jpg

Link to post
Share on other sites

Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.8.5.703.
Windows 10 Pro, Version 20H2, Build 19042.610.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Link to post
Share on other sites
On 2/8/2020 at 7:38 PM, stokerg said:

Hi MvmL and Welcome to the Forums,

Please see this post and it should resolve the issue :) 

Wouldn't this mean that I'd see everything as yellow? Outside of Affinity and inside. I showed in the pictures how the blank background is white in designer, but the white brush isn't white until I export it.

EDIT: Yeah, got it working. Thanks. Still a bit confused why it worked though. I'm a bit sad that I have to have 

Edited by MvmL
Explained in the edit itself.
Link to post
Share on other sites
13 minutes ago, MvmL said:

Wouldn't this mean that I'd see everything as yellow? Outside of Affinity and inside.

Have you read the referenced posts? It is obvious that only the canvas is drawn using the selected ICC profiles, not the UI that is directed by the OS.

Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.8.5.703.
Windows 10 Pro, Version 20H2, Build 19042.610.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, Pšenda said:

Have you read the referenced posts? It is obvious that only the canvas is drawn using the selected ICC profiles, not the UI that is directed by the OS.

The post said to change the color profile from the OS. Which I did. It took a few restarts but it works now.

Link to post
Share on other sites

Mainly it is fixed :-)

Try read this: https://affinityspotlight.com/article/display-colour-management-in-the-affinity-apps/

https://affinity.help/designer/en-US.lproj/pages/Clr/ClrProfiles.html

 

On 2/8/2020 at 3:07 PM, MvmL said:

Also, in Designer, the empty background is white, but the white brush is not.

Here, in my opinion, the behavior of the application is inconsistent - both objects should be rendered identically. Maybe it is because it is the background (white paper), but I still expect the same color. Perhaps Serif will explain - thank you.

Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.8.5.703.
Windows 10 Pro, Version 20H2, Build 19042.610.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.
Intel NUC5PGYH, Pentium N3700 2.40 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics, EIZO EV2456 1920 x 1200.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.