Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Align tool doesn't work in Photo


Recommended Posts

I have multiple elements selected that I wish to align horizontally+ vertically. When I click Align buttons(either to selection or to page), it aligns them, but as soon as I hit OK it misaligns them again back to original positions.

This happens all the time with different documents, it's starting to get really annoying when a simple action like this doesn't work. Using Windows 10, AP version 1.7.3.481

Link to comment
Share on other sites

  • Moderators

Hey sarituulia,

This happens when you drag your own Alignment button from the Customise Toolbar dialog. The button over to the far-right (default) should work. This bug should be fixed in the next beta. 

Link to comment
Share on other sites

On 2/7/2020 at 10:45 AM, Chris B said:

Hey sarituulia,

This happens when you drag your own Alignment button from the Customise Toolbar dialog. The button over to the far-right (default) should work. This bug should be fixed in the next beta. 

Hi Chris, I'm not sure if we're on the same page.. This is basically what I'm referring to- as soon as I click OK after aligning, the objects jump back to original places. At the moment the only way I can align to center is to have the Snap tool on, and manually align which is a pain for multiple objects...

image.png.bf917152f6954dc8b9e038be8ad89abd.png
 

Link to comment
Share on other sites

4 minutes ago, sarituulia said:

I'm not sure if we're on the same page..

You are using an alignment button that you created/positioned on the Toolbar. Chris pointed out that the bug you are experiencing happens in that case. But if you use the default alignment button on the far right of the toolbar it will work properly.

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.6 (.1665) and 2.0..3  and 2.0.3.1670 beta/ Affinity Designer 1.10.6 (.1665)  and 2.0.3 and 2.0.3.1670 beta / Affinity Publisher 1.10.6 (.1665)  and 2.0.3 and 2.0.3.1670 beta
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.3, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.6 and 2.0.3 / Affinity Designer 1.10.6 and 2.0.3 / Affinity Publisher 2.0.3

Link to comment
Share on other sites

8 minutes ago, walt.farrell said:

You are using an alignment button that you created/positioned on the Toolbar. Chris pointed out that the bug you are experiencing happens in that case. But if you use the default alignment button on the far right of the toolbar it will work properly.

Oh thanks for clarifying that Walt, I hadn't even noticed there was the default? align button there! Thanks for the help! 

Link to comment
Share on other sites

You're welcome :)

-- Walt

Desktop:  Windows 11 Home, version 21H2 (22000.613) 64GB memory, AMD Ryzen 9 5900 12-Core @ 3.00 GHz, NVIDIA GeForce RTX 3090 
Laptop:  Windows 10 Home, version 21H2 (19044.1706) 32GB memory, Intel Core i7-10750H @ 2.60GHz, Intel UHD Graphics Comet Lake GT2 and NVIDIA GeForce RTX 3070 Laptop GPU.
        Affinity Photo 1.10.6 (.1665) and 2.0..3  and 2.0.3.1670 beta/ Affinity Designer 1.10.6 (.1665)  and 2.0.3 and 2.0.3.1670 beta / Affinity Publisher 1.10.6 (.1665)  and 2.0.3 and 2.0.3.1670 beta
iPad Pro M1, 12.9", iPadOS 16.3, Apple Pencil 2, Magic Keyboard

      Affinity Photo 1.10.6 and 2.0.3 / Affinity Designer 1.10.6 and 2.0.3 / Affinity Publisher 2.0.3

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.