Jump to content
cgartists

Can't export PDF as All Pages instead of All Spreads

Recommended Posts

I have rasterized all graphic files but I can't export it as All Pages. I used to be able and then I exported as Spreads but now I really need it as Pages.

Export settings for web @ 300DPI without bleed and All Pages

I tried from my second computer and from hard drive to same hard drive instead of from NAS and no change. After ~15-20% progress I get: An error occurred while exporting to:

Please help - I need it quite urgently and don't have ideas how to do a workaround. Ideas?

Katalog-konferencje-2020.afpub.zip


www.cgartists.eu

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got the crash, too. I noticed the empty master and its layer position within your custom layers. After selecting all page icons and choosing "Clear Masters" I could export as single pages successfully.

1463686202_clearmasters.jpg.887f3bb091e90a01324a4b7dc512000f.jpg


macOS 10.12.6,  Macbook Pro 15" + Eizo 24"

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks @thomaso ! Unfortunately I wasn't able to reproduce your success - I cleared masters (thanks - I did not know about this one!) but I still got the same error.

One solution I came up with was exporting for offset print (PDF/X-4, Colour space and profile As document, Embed profiles, Do not convert image colour spaces, Honour spot colours, Overprint blacks, No Hyperlinks or layers, Include bleed) which worked but without links.
Generally from good few tests I did it seems that changing settings to PDF 1.4 or higher, in order to enable Include hyperlinks, makes the export break.

So in this document I can't export as All Pages and include hyperlinks... which is crazy as it works when I export All Spreads.


www.cgartists.eu

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have an update: When exporting as All Pages it seems that objects (in this case rectangle) to which I added hyperlink causes export error. It doesn't when exporting as Spreads...


www.cgartists.eu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange, with another trial I wasn't able to export again. Yes, the hyperlinks seem to prevent the export, but obviously not all of them. For instance I can export as single pages 1-6 + 8 + 10 + 12 as PDF 1.7 with working hyperlinks.  Katalog-konferencje-2020_1-6, 8, 10, 12.pdf

But as soon I try with the odd pages 7 or 9, 11 the export quits with the typical unspecific error message which occasionally occurs with font issues – though here a font issue is quite unlikely because spreads do get exported successfully AND I have none of your fonts installed but used the default replacement Lucida.

I also tried with beta v.523 with no better result.

 


macOS 10.12.6,  Macbook Pro 15" + Eizo 24"

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, thomaso said:

But as soon I try with the odd pages 7 or 9, 11 the export quits with the typical unspecific error message

Perhaps the error occurs if one of the pages you export contains a hyperlink to a page that you did not choose to export?


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.532 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.532 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.535 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, walt.farrell said:

Perhaps the error occurs if one of the pages you export contains a hyperlink to a page that you did not choose to export?

Just take a look into the OP's .afpub. The links are on pg 2-5, it is no problem to export just these pages, totally without pgs with the targets.

If your thought would be correct than it would work best if *all* pages get exported. Instead I experienced it, as I mentioned, different and needed to exclude some pages (e.g. odd) from export to make it work.


macOS 10.12.6,  Macbook Pro 15" + Eizo 24"

Share this post


Link to post
Share on other sites

I also tested it on beta with same result.
The problem was 99% that when exporting as All Pages if hyperlink was done on a Rectangle instead of text it causes errors.


www.cgartists.eu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all,

I logged this with our developers. As a workaround, if you delete all "link_spis_lewy" and "link_spis_prawy" rectangles at the top of the layer stack on each spread it works fine

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.