Jump to content
Gunny

1.8.0.514: a new problem with cursor

Recommended Posts

I have spotted a rather annoying bug. My round brush cursor often turns to a common arrow cursor.

It took me some time to find the exact situation when it happens. Everything is fine as long I use mouse. However with Wacom tablet the cursor looks fine only while it's over the image. When I move the cursor to layers or other menus it turns to the arrow and it never changes back to the circle cursor - unless I lay down the pen and use mouse again.

I suppose it was introduced by "Improved points delivered from Windows Ink (process point history)" because I did not have the problem in previous beta.

I hope it will be fixed soon because it makes painting with pen in this beta quite unpredictable. :|

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Gunny: Sounds like the same problem mentioned by Ray S below, and noted by Jon S as fixed in the next beta:
 

 


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.9.1.979 and 1.9.1.979 Beta   / Affinity Designer 1.9.1.979 and 1.9.1.971 Beta  / Affinity Publisher 1.9.1.979 and 1.9.1.967 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

You're welcome. And I agree, but it wandered a bit, as discussions here often do :)


-- Walt

Windows 10 Home, version 2004 (19041.388),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.9.1.979 and 1.9.1.979 Beta   / Affinity Designer 1.9.1.979 and 1.9.1.971 Beta  / Affinity Publisher 1.9.1.979 and 1.9.1.967 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same problem as Gunny - The moment I use the eye dropper I lose the circular brush cursor when returning to paint. The brush size control also appears to have gone haywire

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Same problems as above here with my Wacom tablet. It always worked perfectly but not anymore with this beta version. In another post it is mentionned that it should (or could) be fixed in the next beta. So...let's hope...


-- Window 10 - 32 gb - Intel I7 - 8700 - NVIDIA GeForce GTX 1060
-- iPad 2020 - 12,9 - 256 gb - Apple Pencil 2 -- iPad 6th gen 128 gb - Apple Pencil 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well it didn't take long.. brush tip is back with newest beta .526 with my Wacom tablet.

Thanks.


-- Window 10 - 32 gb - Intel I7 - 8700 - NVIDIA GeForce GTX 1060
-- iPad 2020 - 12,9 - 256 gb - Apple Pencil 2 -- iPad 6th gen 128 gb - Apple Pencil 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.