Jump to content
Alex_M

Sometimes I can't select any layers after working on a mask layer

Recommended Posts

I've been having this problem for the past several months and it's been bugging me so much since I work with masks a lot. It started after the last couple of updates IIRC. Does anybody else notice it? Often after I finish working on a mask layer I can no longer select any other layers in the Layers panel. I have found a workaround when this bug happens. First, click on the little arrow next to the pixel layer that the mask belongs to, click on the mask layer, click on the parent layer again, and then I am able to select layers freely again. Very strange.


Affinity Photo 1.7.3.481 for Windows Windows 10 x64 1903  CPU AMD Threadripper 1950X @3.9 Ghz  RAM 32 GB GPU GTX 1080 Ti FE 11GB NVMe SSD Samsung 960 Pro 512 GB

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey Alex_M,

I've been looking at this on and off for the past couple of days and I just cannot get my app into a similar state. Does this happen all the time or occasionally? I guess I'm asking if I asked you to reproduce it now with a video recording, would you be able to do it?

Perhaps a screenshot might help so we can see if the UI gives us a clue as to what is going on. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Chris,

It happens probably half of the time I work with masks. I will first try to nail down the reproduction steps and record a video.


Affinity Photo 1.7.3.481 for Windows Windows 10 x64 1903  CPU AMD Threadripper 1950X @3.9 Ghz  RAM 32 GB GPU GTX 1080 Ti FE 11GB NVMe SSD Samsung 960 Pro 512 GB

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, Alex_M said:

I will first try to nail down the reproduction steps and record a video.

Thank you. This would be very much appreciated. I spent quite a bit of time yesterday trying to reproduce it but I had no such luck :( 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry for the delay. I'm kind of swamped right now, but I promise to record the video as soon as possible.


Affinity Photo 1.7.3.481 for Windows Windows 10 x64 1903  CPU AMD Threadripper 1950X @3.9 Ghz  RAM 32 GB GPU GTX 1080 Ti FE 11GB NVMe SSD Samsung 960 Pro 512 GB

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 hours ago, Alex_M said:

Sorry for the delay. I'm kind of swamped right now, but I promise to record the video as soon as possible.

No worries Alex_M—you're doing us the favour. I'm happy to wait :) 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.