Jump to content

Recommended Posts

I am doing the graphic design of a game using SVG files
I was using Adobe Illustrator CC, but exporting SVG files in AI ruins the gradient, shapes, so I switched to affinity designer
The problem is that when I open any SVG file, the color of the vectors looks wrong, pale, without saturation
I think it could be because the color settings, and display settings
When I export the file as SVG, the colors display correctly in other software, such as inkscape/illustrator (as should be) but not in affinity designer, so yeah, the problem is about displaying the colors in the software correctly
 

_______
These are two examples of the same file open in different softwares



- (Affinity open the Affinity file.PNG - SVG screenshot)

Affinity file.PNG


__



- (Adobe Illustrator or Inkscape or other software or browser open the SVG file.PNG - SVG screenshot)

SVG file.PNG

Edited by Larryh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Larryh :)

14 hours ago, Larryh said:

I think it could be because the color settings, and display settings

I agree, this will likely be due to the colour space of the document itself changing, the colour preference settings in Affinity or an ICC profile set against your monitor.

With the document open in Affinity, please go File>Document Setup and select the Colour tab. What Colour Space/ Colour Profile is in use here please? Does this match the Space/Profile in Illustrator etc?

Please open Affinity Designer>Preferences>Colour and provide a screenshot of your settings here.

Do you have a custom ICC profile set against your monitor through your OS?

Thanks in advance!

Share this post


Link to post
Share on other sites

ICC profile for monitor in OS.


Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.7.3.481.
Windows 10 Pro, Version 1909, Build 18363.476.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The ICC profile for monitor in OS is doing fine I think, should make/add any modification?
Should remove from the profile association the SRGB and left the box empty?
image.png.a545d16075c59131b46f7fe048b8f379.png

Edited by Larryh

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have found the reason of the issue and is not about color, is about masking and clipping, I will explain here what happened further in a moment

Edited by Larryh

Share this post


Link to post
Share on other sites

image.png.05b1241a6f109fe0438f239aa51af82a.png
The problem is that the masking shape takes the transparency that should be applied instead to the object
And so, the object takes the default 100% transparency

Should be in the inverse order, that is the issue, bug, inconventient I have

Idk if there is a quick solution to make the transaprency apply to the correct object
_

There is also other problem that makes the masking object not apply the mask to the object inside
(Affinity Designer software convert the mask to a layer group instead, meaning that they are just in the same group, but there is no masking)

All this when the SVG file is imported to Affinity Designer

_

If you open the file in any other software or browser, the transparency is applied to the correct object
I have sent a Email with a SVG file example, so you guys can check the issue

Edited by Larryh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your description of the isse, I can see you have posted the same in our bugs section of the forums - please refrain from creating duplicate posts as this may cause a delay in responding to you, as multiple teams will be investigating the same issue.

Sean, one of our QA team, has replied to your bug post and bumped the development report with your issue - I hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bug fixes are implemented into our code almost daily - however any fixes or changes made must first go through our dev process, then tested by QA, then we release a BETA version (either publicly or privately) where the changes are tested and finally these builds are released to retail - provided they pass all previous tests.

Unfortunately this means we can't provide estimates for when a bug fix may be implemented, my apologies.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.