Jump to content

Recommended Posts

I have a page with several hyperlinks, but when I view the hyperlinks panel it does not show any. When I export the document the hyperlinks do work so I must have put them in the correct way. When I select the text and right-click to >interactive >Insert Hyperlink I see a dialog box with the URL.

 

Screen Shot 2019-11-13 at 9.32.54 AM.jpg

Screen Shot 2019-11-13 at 9.42.56 AM.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are the hyperlinks directly on the document page, or were they put there by a Master  Page?

I think the studio does not show hyperlinks that are really on a Master Page.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.532 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.532 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.535 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks for your file, I've been able to replicate your issue in the current retail version (1.7.3) however this bug has already been fixed in our 1.8 beta. As you can see from the following screenshot, the Hyperlink Studio is correctly populated -

image.png

You can find a download link for the latest Mac beta here -

I hope this helps!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm having a problem with hyperlinks.  Added them, but it doesn't work.  Tried using it in pdf, preview print, etc on the Mac and it doesn't link to anything.  I have to use Microsoft Word to link the actual word when it's all done.  Went through the whole process.  Text, interactive, hyperlink, url, etc.  copied exact url and paste.  nothing works.

Share this post


Link to post
Share on other sites

My sincerest apologies, we don't receive a notification when files are uploaded, so I was awaiting confirmation here - although I could have made this clearer.

I opened your file in Publisher, then navigated to View>Studio>Hyperlinks. This shows me that 2 Hyperlinks are applied to your document, one to the Text Frame object and one to the text itself - both of which link to the same web address.

I then exported the document to PDF (using the PDF (for export) preset) and opened the resulting PDF in Acrobat. Here, the hyperlink works as expected, with a cursor change when you hover over the object and one click launches the webpage -

2884fbd4c1cd1ca290737afb83a1afa2.gif

Could you please confirm, what Export settings were you using from Affinity for your PDF?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks very much.  it works in pdf mode.  I was saving it as an image, png or jpeg and it wouldn't work from the MAC preview.  Therefore, I would have to save it as pdf, which is okay.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, jbatten said:

thanks very much.  it works in pdf mode.  I was saving it as an image, png or jpeg and it wouldn't work from the MAC preview.  Therefore, I would have to save it as pdf, which is okay.

There is no way that a hyperlink could be functional in an image file, so they really only make sense when exporting to PDF or PSD.


-- Walt

Windows 10 Home, version 1909 (183623.476),
   Desktop: 16GB memory, Intel Core i7-6700K @ 4.00GHz, GeForce GTX 970
   Laptop:  8GB memory, Intel Core i7-3625QM @ 2.30GHz, Intel HD Graphics 4000 or NVIDIA GeForce GT 630M
Affinity Photo 1.7.3.481 and 1.8.0.532 Beta   / Affinity Designer 1.7.3.481 and 1.8.0.532 Beta  / Affinity Publisher 1.7.3.481 and 1.8.0.535 Beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
37 minutes ago, walt.farrell said:

There is no way that a hyperlink could be functional in an image file, so they really only make sense when exporting to PDF or PSD.

I have never tried exporting an .afpub document with hyperlinks to the PSD format. Anybody know if that works?


Affinity Photo 1.7.3, Affinity Designer 1.7.3, Affinity Publisher 1.7.3; macOS Mojave 10.14.6 iMac (27-inch, Late 2012); 2.9GHz i5 CPU; NVIDIA GeForce GTX 660M; 8GB RAM
Affinity Photo 1.7.3.155 & Affinity Designer 1.7.3.1 for iPad; 6th Generation iPad 32 GB; Apple Pencil; iPadOS 13.1.2

Share this post


Link to post
Share on other sites

AFAIK Photoshop (and therefore .PSDs) don't natively support hyperlinks, as Photoshop uses the Slice tool to create a HTML sidecar file and therefore the hyperlink won't be retained in a .PSD from Affinity - however if anyone knows more in regards to PS/.PSDs than I do I'd be more than happy to learn! :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Dan C said:

AFAIK Photoshop (and therefore .PSDs) don't natively support hyperlinks, as Photoshop uses the Slice tool to create a HTML sidecar file and therefore the hyperlink won't be retained in a .PSD from Affinity - however if anyone knows more in regards to PS/.PSDs than I do I'd be more than happy to learn! :D

That's right, see for example here or this video here. - Further generally in order to be able to support and include hyperlinks (link references), a certain file format must be in some way container oriented structured.


☛ Affinity Designer 1.7.3 ◆ Affinity Photo 1.7.3 ◆ OSX El Capitan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.