Jump to content
maomaosshots

100% CPU Usage. Again.

Recommended Posts

Hi, I just downloaded the Publisher trial. I noticed that for simple operations the CPU usage goes to 100%, just like it often does in Affinity Photo. 
I wrote on the forum about this problem months ago, precisely for AP and I couldn't solve the problem, even after the update to 1.7.
I exclude that the fault is of my computer: i7 6700K 4.0GHz, 16GB RAM, GTX 1060 3GB ... 
Also because with Photoshop I don't encounter these problems. Before you ask me in the preferences it is not set WRAP as setting. 
Thank you very much in advance for your help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/12/2019 at 11:37 PM, maomaosshots said:

I exclude that the fault is of my computer: i7 6700K 4.0GHz, 16GB RAM, GTX 1060 3GB ... Also because with Photoshop I don't encounter these problems.

Because each application uses system resources and hw in a different way, the functionality of one application need not say anything about another application.
Rather than problems with hw itself, these are mostly problems with drivers and their possible specific combination.

On 11/12/2019 at 11:37 PM, maomaosshots said:

simple operations

How do you qualify the "simplicity" of individual operations from the point of view of their use of system resources?


Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.7.3.481.
Windows 10 Pro, Version 1909, Build 18363.476.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.

Share this post


Link to post
Share on other sites
51 minutes ago, Pšenda said:

How do you qualify the "simplicity" of individual operations from the point of view of their use of system resources? 

Just moving a single object on small canvas (1000x1000)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Provide a file with which it reliably occurs, and possibly a screen capture (with CPU/memory/disc usage). Then we can try the same situation on other PCs.


Affinity Store: Affinity Suite (ADe, APh, APu) 1.7.3.481.
Windows 10 Pro, Version 1909, Build 18363.476.
Dell Latitude E5570, i5-6440HQ 2.60 GHz, 8 GB, Intel HD Graphics 530, 1920 x 1080.
Dell OptiPlex 7060, i5-8500 3.00 GHz, 16 GB, Intel UHD Graphics 630, Dell P2417H 1920 x 1080.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.