Jump to content
MickRose

re-linked image not updating

Recommended Posts

Using Publisher beta 499, preferences/general/automatically update linled resources ticked. I place 2 copies of an image on a page. I use the Resources panel to embed one of the images. I then change one of the images with P/shop and save it. The linked file updates correctly. I unembed the embedded file so it shows as linked and the file doesn't update - the displayed image is different to the actual file. Also the Update option is greyed out. Am I missing something?


Windows 10 Pro, I5 3.3G PC 16G RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've just done the same and when setting the embed picture to linked it updated (I did seem to have to zoom in/out to force a redraw, or it took a second).

Any steps you might have missed out?

 


Serif Europe Ltd. - www.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I relink the embedded file I get the small preview showing a colour image but with a Colour space: Grey. The file prints in colour and makes colour PDFs apart from PDF/X 1a: 2003 which comes as a grey image. If I close the document and re-open it it shows as grey corectly. It seems my system isn't refreshing properly here.

 

 

image.png


Windows 10 Pro, I5 3.3G PC 16G RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, MickRose said:

It seems my system isn't refreshing properly here.

You are not alone

Only when closing and reopening the document is the image updated here (Windows 8.1)

Can seem to find a way to force a refresh/redraw


Due to the fact that Boris Johnson is now our Prime Minister, punctuation, spelling and grammar will never be worried about ever again.  We now have far bigger problems to be concerned about.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Neither can I. If you "Edit Image" it shows correctly but as soon as you go back to the main file it reverts to the wrong one.  I'm sure it's not a slow system fault. I might leave it overnight and see if it refreshes at all.


Windows 10 Pro, I5 3.3G PC 16G RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

What works here is if I use Edit Image and then save. It look like Publisher is using an internal copy of the image rather than the image itself. I think this is a small bug.


Windows 10 Pro, I5 3.3G PC 16G RAM

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not sure what I missed before but I've reproduced it, it should be warning about a mismatch of images like 1.7.3 but doesn't seem to be.

I've logged this.


Serif Europe Ltd. - www.serif.com

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.