Jump to content

Recommended Posts

Hi,

Thanks for the great app. I am having some trouble while refining selection in the latest version of Affinity Photo. When the refine selection window is open, and I go over the edges of the selection with the Adjustment brush the preview disappears. Unchecking matte edges, changing the adjustment brush or the preview type doesn't help. Below is a gif of what is going on. 

My operating system and hardware: OSX 10.14.6, Early 2015 Macbook Pro

The problem started after updating to v 1.7.3

overlay.gif

Edited by klapsimo
Link to post
Share on other sites
  • Moderators

Hi @klapsimo,

Welcome to the forums. 

Did you purchase the app from the Mac App Store or the Affinity Store?

If you purchased from the Mac App Store could you try these steps please:

Go to Macintosh HD\Users\username\Library\Containers\
rename the 'com.seriflabs.affinityphoto' folder to 'com.seriflabs.affinityphoto.old'
Start Photo
This will have reset all of your settings so please note all of your assets, brushes, etc will not be there. Currently these are stored in the renamed folder so we can look at getting them back if this works for you. If Photo does load up, could you zip up and attach a copy of the 'com.seriflabs.affinityphoto.old' folder please?

Instead if you purchased from the Affinity Store could you try these steps please:

Go to Macintosh HD\Users\username\Library\Application Support\
rename the 'Affinity Photo' folder to 'Affinity Photo Old'
Start Photo
This will have reset all of your settings so please note all of your assets, brushes, etc will not be there. Currently these are stored in the renamed folder so we can look at getting them back if this works for you. If Photo does load up, could you zip up and attach a copy of the 'Affinity Photo Old' folder please?

 

Thanks,

Gabe. 

Link to post
Share on other sites
9 hours ago, Gabe said:

Hi @klapsimo,

Welcome to the forums. 

Did you purchase the app from the Mac App Store or the Affinity Store?

If you purchased from the Mac App Store could you try these steps please:

Go to Macintosh HD\Users\username\Library\Containers\
rename the 'com.seriflabs.affinityphoto' folder to 'com.seriflabs.affinityphoto.old'
Start Photo
This will have reset all of your settings so please note all of your assets, brushes, etc will not be there. Currently these are stored in the renamed folder so we can look at getting them back if this works for you. If Photo does load up, could you zip up and attach a copy of the 'com.seriflabs.affinityphoto.old' folder please?

Instead if you purchased from the Affinity Store could you try these steps please:

Go to Macintosh HD\Users\username\Library\Application Support\
rename the 'Affinity Photo' folder to 'Affinity Photo Old'
Start Photo
This will have reset all of your settings so please note all of your assets, brushes, etc will not be there. Currently these are stored in the renamed folder so we can look at getting them back if this works for you. If Photo does load up, could you zip up and attach a copy of the 'Affinity Photo Old' folder please?

 

Thanks,

Gabe. 

Hello Gabe,

Thank you for the detailed explanation. I bought the app from the App Store. Unfortunately, the directions you have provided did not work. I tried uninstalling/reinstalling the app, but it was of no use. Please see the attached zip folder. Best Regards.

com.seriflabs.affinityphoto.old.zip

Link to post
Share on other sites
  • 1 month later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.