Jump to content
Linda M

Clone tool crosshair moves when using

Recommended Posts

Please advise how to stop the plus sign (cross hair) from moving when I select a location and then go to apply the clone. I would like the area selected to stay constant rather than moving as I use the tool.  I believe it must be a setting as it didn’t do this before an update. 

I tried the align button but that did not work. 

thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pretty sure source is meant to move or you would be limited to cloning a pixel. When aligned is on the source (+) maintains the same position relative to the pencil, so when you reposition the Pencil the source moves relative to the pencil. When align is off and the pencil moved to a new position, the source reverts back to the initial set point.

 

1C90C365-1BBC-49A4-B439-4170B260C437.jpeg


IPad Pro 10.5/512GB lpadOS 13.1.3  Affinity Photo 1.7.3.155 Affinity Design 1.7.3.1 Publisher for iPad ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.