Jump to content

Recommended Posts

Usually when I make my UI, I get white shadows that I don't add when it's uploaded to the cloud and then when I see my uploaded UI image, I see it. How can I overcome this issue and remove it?

I know Adobe XD doesn't have this sort of issue when you export the UI design.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Dominus Spxrk,

Welcome to the forums :)

I'm sorry to hear this, could you please confirm for me;

What format are you exporting to?

What export settings are you using?

Does your file have any fx applied?

If possible, can you provide a sample Affinity file for me?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

When I upload to the cloud this happens

 

Adobe XD:

ShFA90W.png

 

Affinity Designer:

jKypzei.png

 

*The sizes may be different from the two images*

How can I export it to the cloud perfectly without getting the fringes/white shadows on the image I export?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you working from a transparent background, if not go to File > Document setup... click on the colour tab and set the background to transparent. Also make sure that, even though you have no stroke set, the stroke colour is set to white not an off white and then select no stroke. Now create your white panel.

828977155_ScreenShot2019-10-17at07_56_55.png.18b1468f2390c61c604219c0efbd66df.png1061110805_ScreenShot2019-10-17at07_57_29.png.fbccc721d3712415b9919314483800a8.png

It may have a bearing it may not, just covering all bases here.

 


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - FeedbackInstagram & Flickr

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's that when I upload an UI from Adobe XD, the website I uploaded it from doesn't add an alpha mask, creating no white shadows around the UI. However, doing it on Affinity Designer causes it to form white shadows, with alpha mask.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I feel the same as @Bryce. Is the problem you encounter visible anywhere in your screenshots? With UI, you mean the white rectangle with rounded corners in the center of your image? I can see something that looks like it might be a thin gray stroke around the rectangle in the Affinity Designer version. Is this what you mean by "white shadows"?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Also what File type are you exporting to? and what file type was the files type exported to from Adobe XD?

What cloud website are we talking about here, WIX? 

Can you upload both files so we can take a look.


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - FeedbackInstagram & Flickr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Is it the small white border around the design? The cause could be that the design is not on a whole pixel.


intel core i5,  16GB 128Gb ssd win10 Pro Huion new 1060plus.

philips 272p 2560x1440px on intel HD2500 onboard graphics

Razer Tartarus Chroma

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dominus, in your Affinity image there is some type of bounding box around the white shape.  What is causing that bounding box?  And what is causing it to be offset from the edges of the white?  I don't recognize it from  AD.  It looks like whatever the cloud is doing it's trying to fill that box.  If it's actually a bounding box it  should be tightly around the white area.  Without seeing the actual drawing I can't tell what is causing this offset.


iMac (27-inch, Late 2009) with macOS Sierra

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Dominus Spxrk

Also what File type are you exporting to? and what file type was the file type exported to from Adobe XD?

What cloud website are we talking about here, WIX or something else?


iMac 27" Late 2015 Fully Loaded, iMac 27" Mid 2011 both running High Sierra 10.13.6 - Affinity Designer/Photo & Publisher - Illustrator CC, Inkscape, Blender, Sketchup, Pepakura Designer, MTC, Pixelmator & Pixelmator Pro + more... XP-Pen Artist-22E, - iPad Pro 12.9 B|  

Affinity Help - Affinity Desktop Tutorials - FeedbackInstagram & Flickr

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.