Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'win10'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 24 results

  1. Hi guys, I am facing a problem trying to register Affinity Photo. I am having as result the following message: There was an unexpected problem while handling the server's response (0x00000001). My Affinity Photo version: 1.9.1.979 My windows version: Edition Windows 10 Pro Version 20H2 Installed on ‎08/‎02/‎2021 OS build 19042.804 Experience Windows Feature Experience Pack 120.2212.551.0 Is there someone facing the same issues?
  2. Using PSD in Designer 1.9.0 for windows, creates white lines in export files' I got a mockup psd file and opened it in AD. When I export the file, it has white lines in the embedded image. I got the mockups from here:https://smashmockup.com/gold-frame-mockup-psd/ I don't have Affinity Photo. I have attached screenshots. I am a total noob at this, so it's something obvious, I would really love guidance.
  3. So I just purchased another copy of Designer for a new PC. Running win10 pro 64 bit. Updated to 1.9 and thought I was ready to go. I downloaded a copy of the Helvetica Neue family (11 styles - Helvetica Neue, and 2 of each of the others i.e. Helvetica Neue Light and Helvetica Neue Lt), activated it on my font manager (FontBase) and only 7 styles showed up, 6 were the same and one was different. So then I deleted the files from the manager (only ones I've added) and installed them directly. Same issue but different ones showed up. Read every forum on reddit and affinity that I could find about this and am still lost. Downloaded the file from three different places (cofonts, etc) all to the same issue. Deleted by hand from windows but only two showed up in the list. As soon as I deleted one, another style would show up. Only five will install at a time as windows says it has already been installed and asks if I want to replace with the other (light vs lt). I am at a loss. Checked other programs to see if it's Windows or Affinity and in paint I can see HelveticaNeue and HelveticaNeue BlackCondensed. In Affinity I see HelveticaNeue italic and 6 options for Bold. If I only install 2 to windows those show up in Affinity. The ones listed in windows are the ones that show in Affinity not the ones that show in Paint. Don't have access to my other pc to test on it right now. Looking like maybe a windows 10 issue? Anyone else come across this?
  4. Hello, in the new version, the focus stacking does not work properly, indeed it does not work at all! I load the photos as usual, the software performs its calculations, and then returns what you can see in the screenshot: I don't have the final photo, and even one of the source photos is not working. The problem always exists, initially I tried with 8 photos and the software didn't work, I was thinking about a hardware issue so I tried with only 3 photos, but the result doesn't change! Please resolve as soon as possible! Thank you!
  5. Hi, My first time creating a topic on this forum, please excuse any errors / oversights. Today I encountered this error on Affinity Designer 1.8.5.703 on Windows 10. I had 6 artboards in a file. I created slices and exported jpegs and closed the file. Later on when modifications were done to some of the artboards and ready for exporting slices again, the file kept on crashing when the slices panel was opened. On searching the forums for similar issues reported by others, I came across this (and other similar) thread(s):- I think this issue was addressed earlier, but has resurfaced in this version. I updated Affinity Designer to 1.8.5.703 last Saturday (19th Sept 2020) from the earlier version 1.8.4.x. Since my workflow (almost always) involves creating multiple artboards and exporting slices I can say with confidence that I have never encountered this issue earlier, i.e. since Nov 2019 when I began using Affinity Designer. In the meanwhile, I copied the artwork to a new file and refrained from creating slices. The new file has been behaving OK. Please let me know if you require additional inputs from me.
  6. I'm a recent convert to Affinity but I seem to have a problem with Affinity Designer on Windows. Assuming I have a new document and the first watercolour brush is set to a width of 100px, size variance 81%, opacity variance 100%. Select the first water colour brush and select the Vector Brush tool. (Context menu bar shows 100px width). Change the width in the context menu bar to 10 px. Paint a line (which appears at 10px wide, as expected). Type 'A' to select the node tool. The nodes in the curve are selected and the context bar correctly shows 10px: Click on the brush preview to the right of the fill and stroke to get the brush properties Click the properties button The brush properties dialog opens (called Brush - Document Defaults) with a brush width of 100px, size and opacity variance of 0% so it doesn't match either the selected stroke OR the document defaults! Start to change the Size Variance slider and the line in the document immediately jumps back to 100 px wide. So how do you change the properties (e.g size variance) of a brush stroke after drawing it without setting the other properties it back to other values? I assume that double clicking on the brush in the brush palette is supposed to edit the document defaults for that brush and that selecting the properties via the context menu bar should edit the properties for the selected brush stroke(s)?? Or am I doing something wrong? Thanks.
  7. Hi Guys, I updated my Windows 10 Home to version 20H2 yesterday. Since then I can't start Designer, Publisher or Photo. I get the following error message in the event viewer: Application: Photo.exe Framework version: v4.0.30319 Description: The process terminated due to an unhandled exception. Exception information: System.ArithmeticException Exception information: System.OverflowException at System.Windows.Media.Imaging.ColorConvertedBitmap.FinalizeCreation () at System.Windows.Media.Imaging.BitmapImage.FinalizeCreation () at System.Windows.Media.Imaging.BitmapImage.EndInit () at Serif.Affinity.ResourceManager.GetBitmapSourceCore (System.String) at Serif.Affinity.UI.AboutDialog..ctor (Boolean) at Serif.Affinity.Application.RunSingleInstance () at Photo.Application.Main (System.String []) What could that be? Maybe someone from you has an idea? Greetings SirJohn62
  8. Hey, I have a issue that was in the past DESIGNER and still in the new update. I have a document i always reuse. 2 art boards. One is a wide format for social media , the other square. I change the content and also rename the art boards for output , so they have the correct name. When i rename the art board and switch to slice module, the art boards have the old name before i rename them. So I have to rename them twice. Anyway to get this fixed? Thanks Gary
  9. New to Designer here. When I close a work-in-progress file in Designer, is there a way to save the current zoom state to the file so when I reopen it to continue working, the same area is zoomed at the same ratio? Thanks for any help. Designer v1.8.3 Win10Pro v1909 64-bit Wacom CTH-661
  10. 1.8.3.641 - WIN 10 latested updates - clean new reset of PC and therefore new installation of Affinity Photo. NVIDIA GTX 650 - newest driver 446.14 EIZO CS 2730 Also installed: Affinity Designer 1.83.641 + Affitity Publisher 1.83.641 and Capture One 13.1.0.162 (all downloaded today). --------- Hello, I'm new to the forum and didn't really find a similar problem description on Google. Therefore I'll ask here: When I open an image in Affinity Photo for the very first time via "File -> Open..." it often instantly crashes. When I retry with the same file at the same source there is no problem anymore. I first thought it had something to do with the fact, that the images are on a OneDrive directory (already downloaded before), but now, on my new clean system, it also crashed 2 times with local only images. Now, after approx. 10-15 tries with other files and sources, it works well. But I am afraid it will happen again when I do not expect it. I use DNG from Ricoh GR 3 and CR2 from Canon EOS 6. Strangley enough a have the same behaviour on my iPad Air 3 with the latest Affinity Photo App when I use "Import from cloud" and open files from OneDrive. Does anyone have an idea what can be the reason? I have not experienced such a behaviour in version under 1.83. Thank you very much in advanced. Best regards.
  11. Not impressed! This is the first time I've ever had BSOD on Win10 and Affinity Designer just did it twice trying to dock a pop out menu. Yes I'm using the latest version Yes I can recreate, it happen twice in a row doing exactly the same action. Its' only happened in the one document, but not willing to keep killing my OS just to test that. System details: Windows 10 Pro - latest updates etc. What happened? - It killed my OS and forced a restart, what did I expect... Not that! Steps to recreate: Load document Try to drag pop out tabs for character and paragraph options to be docked around the bottom right corner of the screen The menu will start to stutter, the system will lock up and then the OS will exit to the BSOD forcing a system restart. Screenshots: I could record on my phone but I'd rather not keep blue screening my system unless absolutely necessary. No unusual hardware Did it used to work? - Don't know
  12. I know it's easy but not ATM I would like to have the dodge and burn shadow/midtone/highlight boxes (red) available all the time, and I don't need this tools in blue . How do I remove those tools in that 'what's it called' Bar ? That I hope that will allow the shadow/midtone/highlight boxes to be available as they were before the update Just of interest; I often use the inbuilt dodge and burn tools on a 50% grey layer so I can pick the tones to be adjusted . Cheers
  13. ... looks like this: (layer "gold ..." -> 56 %, background rectangle -> 100 %; background-group: 50 %) For correcting I added a 100 % white background (outside of the group) and adjustet the transparence of the group:
  14. I'm getting the attached error message when trying to launch Affinity app on Win10. I just bought it and downloaded it from the Windows store. Have so far tried uninstall/reinstall and still getting the same message.
  15. What am I doing something wrong --- watched james's fft denoise video but I cannot get a similar window to his. My panel is very big -- just realizing that I do get large similar panels [blend range) most of the time How do I ''zoom in" as James puts it SS of my screen Cheers
  16. hello people, i'm using affinity designer - latest version - and windows 10 with 32 GB ram and a gforce gfx 970 card and it's VERY VERY slow when i'm typing some text or move things around the workspace. is there anything wrong with the gforce or did i miss some settings? in performance settings i switched to gforce 970 and FAST preview setting but it's slow as hell. --------- next thing i didn't find anything in the forum is: i have a few afdesign files and i want to link them in one master file. i created a artboard file and PLACED them. when i want to export this master file is empty. it seems that affinity designer can't export placed (linked) afdesign files to pdf? as soon as i raster those placed files it's working - but i want to keep the ability to edit those placed files. there is no option to write scripts or set "raster everything before export to pdf" button :( is there any solution to it? thanks a lot for helping me out. mike
  17. I am running Win10, with Affinity Photo 1.6.4.104, and after updating to the latest driver, I began to encounter image corruption in the display only of all pictures I open. The picture open in Affinity Photo is a screen capture of Photo, which itself has a different corrupted-display image open within it. The entire area of the display, even the non-image area is corrupted, which makes me think there is an incompatibility with the new NVidia driver I have installed. Tested with .jpg and .png, but since the entire display area has the corrupted display, I doubt it is related to image encoding. This only began to happen immediately after the graphics driver upgrade, not after the Affinity Photo upgrade, which was a couple of months ago, or longer, for me. My video driver info:
  18. Dear Serif / Affinity Team, thanks for the incredible Affinity Designer Tool. I enjoy to work with it very much. After a few months of inactivity, I continoued working on a few mockups for an application. My setup: OS: Win 10 64-Bit Affinity Designer 1.6.4.104 PC Hardware: HP Z Book 15 G3: i7-6820HQ 2,7 GHZ, 16 GB RAM Unfortunetly the allocated memory of Affinity Designer increases rapidly and keeps the OS busy until Affinity Designer crashes or my PC crashes (including Bluescreen). When I started Affinity Designer with my Assets (assets file ~38 MB), it already allocates round about 5GB of RAM. When I load my mockups additionally, the total allocated RAM goes up to the full 16 GB. (12 GB by Affinity Designer). The project file is about 26 MB or 41 MB big. After that I removed my assets to see if Affinity behaves differently. Unfornetly, when opening my project file, the allocated RAM rises again up to 16 GB (~14 GB by Affinity Designer). Are there any restrictions regarding the filesize? How can I improve the behaviour to work again? Hope to hear from you! Thanks in advance. Best regards, Tom
  19. I just bought the software today and it seems great. Problem is, within the 15 minutes I've used it it has crashed 4 times. I can draw a couple lines and then it becomes unresponsive. I've maxed out the performance preferences and reduced the amount of ctrl+z steps with no help. Also all my preference changes seem to reset when I restart the program? PC is Win10, 64-bit 12GB ram, Intel i7, NVidia GeForce GTX 970, using a Wacom tablet.
  20. could it be that i am the only one with that problem? don´t think so. Both applications are dead after hibernation on win 10. that sucks a lot.
  21. After purchasing designer for win 10, the file downloads, then appends a failed note with yellow tag. File will not execute. Win 10 is 64 bit, Asus AMD dual core A-9 9410 is 64 bit. Affinity photo works well on this computer. It doesnt even get to the page to enter Key. I have only ever had one email and Im using that one spelled correctly. Please help. I have been fighting with this for a long time and read the faqs. Robin Pentney
  22. Not a bug report, as I don't know where to post this question. But with MS upping it's game for (win10) UWP apps (see Windows 10S), I was wondering if Affinity is looking into this. It would expose the applications onto a wider audience, despite the fact MS is taking a cut ;-) cheers! rob
  23. Hi, I have several problems that didn't change with any AD update. Precisely: when resizing a vector, at some point the vector disappers - it is "still there" as a rectangle to transform, but it disappears same happens when groupping elements where ther are constraints or symbols inside - it disappears and moves out of the artboard somewhere else union on vector curves makes cpu load approximately 50% (AD) and doesn't work on a vector map (there is dozens of curves) - it just keeps showing the loader... Nothing helps to make it visible and working again. Thank you for looking into this. If you want me to provide videos, I can do that. Best, Ladislav
  24. Since upgrading to the most recent Windows release of AP, the application will close out on it's own. There is no error message or event log associated with it. The window just minimizes and disappears. It has happened in the Develop & Photo personas, and it is not connected with anything that I do in the program. It even happened after loading a file and not touching anything. I never had this issue on the previous release, and if I hadn't already deleted the setup file, I would roll back to it.
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.