Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'table of contents'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 15 results

  1. Hello, I have previously created tables of contents in many documents using paragraph styles with no issues. However, when I attempted today, in every single document I tried, I receive the error "No table of contents entries found." I even attempted to created a new table of contents in a document that already has one, and the same error came up (I do have all of the appropriate paragraph styles "checked" on the left TOC sidebar). It would, however, update the existing table of contents. (See image - I know that there are "table of contents entries.") What do you think the problem is? I would love some help with this. Thank you!
  2. When you export a document to a PDF and then upload it to a printer site, it can be seen that there are "Annotations" in the PDF and some printer sites have to remove those annotations. It only happens in the Table of Contents pages, and the Index pages. It would seem that the annotations might be something that AFPUB needs to know about and use, but I'm not sure if a PDF can benefit from using them. I explored one of the PDFs I generated and Adobe Acrobat did not find any Annotations in the PDF, but a printer site did. If you don't need to generate them into the PDF, it might be a good idea to remove them as the PDF is exported.
  3. Hello, I'm not sure if this is a bug or not, but if you look at this image, you'll see that I increased the font size of items 20, 21, and 22 (it needs to be a large print book). Items 23 through 28 are the correct format, so I thought it would be okay to manually increase the size and then redefine the style. But when I did, it seems that Affinity Publisher added a tab stop between the the initial number and the description as well as between the description and the page number. If you look at the second tab stop image, you will see the text ruler with no indication of where the new tab stop starts/ends. Is there a reason for this? How do I remove it? Thank you for your help in advance!
  4. What I want is this (done in Word): So first, I find myself confused by the tab spacing settings in Publisher. None of the changes I've made in the settings and leaders has been able to get me a single space, inserted character, and another single space between entries and page numbers. Second, I'd really like to automatically insert the "ONE" "TWO" etc. headers above the chapter entries, but apparently that's not possible in Publisher until we get custom fields. (Please?) So I manually added those lines, but I cannot get them to stay inserted between TOC entries. Whenever I update the TOC, I get this. 1. How to format the entries the way I want? (Chapter Name • #) 2. How to insert text above each entry and get it to stay there when the TOC is updated?
  5. Hi there! Somehow I don't get the table of contents to work properly in a document... The headings are displayed but the page numbers are not. I am sure it is me doing something wrong. But what? In order to demonstrate my issue I've created a sample document (see below, made with APub 1.8.3.641). It comprises a couple of articles with just two text styles each: one for the heading, one for the body copy. When I insert the toc in an empty text frame I get a list of all articels as expected. But no page numbers at all (see screenshot). I've tried to insert extra tab stops and changed their position but to no avail. Any ideas what I'm doing wrong here? Thanks, Volker toc-test.afpub
  6. It would be helpful if we could have the option to have a TOC field be composed of the associated page numbers without the accompanying text. This would allow us to have a TOC field that is only the numbers which could be formatted a different way from the associated heading text but it could be updated without the need to reformat any style. This would be useful for TOC that need to have the page numbers a different style than the heading text. We could simply have a field for the #s and one for the text and then update both of the fields and everything would be good to go. As of now after an update of the field we need to go in and change all of the numbers to the desired style every time. Hope that makes sense! If there is an easy way to accomplish this now that I'm missing I'd love to learn. Thanks, Jeff
  7. Is there a way to keep all of the formatting on a TOC text area after you update the TOC content? When I update the TOC area it resets any new tabs and specific character formatting I have applied to the page numbers. Also, is there possibly a way to have the TOC page numbers appear without the associated text? Thanks!
  8. In Affinity Puplisher, I defined a new paragraph style for my chapter titles (called "ChapTitle"). I want to generate a table of contents using this new style, but the new style, ChapTitle, is grayed out and cannot be selected. What am I doing wrong?
  9. I have a fairly large table of contents (2 column, 1 page) with maybe ~100 entries (20 chapters, the rest level 2) in a PDF that has 164 pages. About 95% of the hyperlinks in the TOC in the generated PDF go to the correct page. However, there's a handful that go to the next page (TOC page + 1) instead of page 86 or 87 or whatever it says in the TOC. This works for almost everything and requires me to click on each specific link to make sure it's valid or not. This is another deal breaker (besides the ability to generate PDF bookmarks from TOC or header styles or whatever) for digital publishers - when the TOC hyperlinks doesn't work! And there's no bookmarks! So users reading large documents will get a subpar PDF experience! Also, what's also annoying is that I need to insert a column break to prevent orphan chapter/section (the last entry on col 1 is a chapter title with it's subsections at top of col 2, so I insert a col break to make it look correct), then I get the pop-up saying "TOC has changed" on every.single.export. Even though nothing has change. I just added a col break inside of the TOC. Edit: Added image from Acrobat Pro that shows the hyperlink properties. This hyperlink property is for the chapter "Sembia" and page "88" link below it, but it says Page 4 (TOC is on Page 3).
  10. Hello, when I'm creating the TOC the page numbers are not there. What I'm missing? Thanks Mike Publisher 1.7.2.471
  11. I created a new style for the headings of different pages. The problem is when I do that I no longer get the associated page number to display in a Table of Contents. The numbers displayed when I used the preset Heading 1. I had the new style based on Heading 1 which I knew worked.perfectly. Type is set to paragraph. What have I missed in creating the new style?
  12. Publisher continues to crash when I attempt to delete a TOC style. Luckily Publisher has a recovery file. I have been working all day, multitasking actually, so resources are slim at best, but I thought I'd mention this before I leave for the weekend, maybe see if someone else has experienced this as well. My hope is that once I shut down and come back Monday things will be back to normal (crossing fingers). I have a crash report if that is of any use to anyone.
  13. For my company I got myself the entire suit of your products and am already working on a coursebook I am writing using Publisher. So far most of it has been easy to do and/or find, however now I stumbled into something I cant seem to solve so easy and I hope someone can be of help. I have a table of contents that has grown beyond one page. How can I make it flow over to the next page? It should of course keep updating all pages when required. The table of contents frame doesnt have the little arrow on the right that normal frames have to link it. Thank you in advance for any help. Regards, Huub
  14. I would like to be able to update page numbers on my TOC without deleting line breaks and interruptions inserted manually. It would be quite useful when working on a TOC split in multiple text frames for composition purposes. It could be an additional "soft" TOC update that just reloads page numbers and section names without updating the whole TOC.
  15. When I open AD Help, the table of Contents sidebar is strangely formatted, with the following problems: • Some exposure triangles do not match up with the help subtopics. • Some subtopics are always expanded as if I had clicked on their parent topic & I cannot collapse them. • The Table of Contents sidebar does not disappear when I click on many (but not all) topics, obscuring the left part of the topic unless I drag the window's width to a very large size. • In a few topic pages images are blank, showing only the OS X question mark in a blue box 'placeholder' icon one normally sees when an image can't be loaded on a web page. On at least one of those pages (for the Interface visual reference) moving the pointer over where a UI element should be shown works, but only for some UI elements. • For some topics, depending on if I try to select them from the Table of Contents sidebar after selecting some other topic, the correct text will be displayed, but with the image(s) from the previous topic. This is hard to explain, so please refer to the two screen shots & feel free to ask for clarification on anything still unclear. I have tried the following to resolve this with no effect: 1. Reset (clear) everything on starting up AD (the control key launch) 2. Manually trashing ~/Library/Containers/com.seriflabs.affinitydesigner/Data/Library/Preferences/com.seriflabs.affinitydesigner.plist & even /Applications/Affinity Designer.app/Contents/Resources/AffinityDesigner.help/Contents 3. Running the OS X El Capitan Disk First Aid on the startup disk, & Onyx's Repair Disk Permissions (which the El Cap version of Disk Utility lacks). 4. Rebuilding the Help system with Onyx 5. Trashing /Applications/Affinity Designer.app & downloading a new copy from the Mac App Store. 6. Multiple restarts of my iMac, between each of the previous steps & various combinations thereof. 7. Verbal curses, threats, & other irrational outbursts aimed at the hardware, Apple, Affinity, & other entities that I know can't hear me but make me feel (slightly) better about not being able to fix this on my own. No other Help window behaves this way, including the one for Affinity Photo, so it seems to be something affecting only AD, but I have no clue what it might be. Any suggestions for what to try next?
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.