Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'synchronize'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 3 results

  1. Dear all, New Affinity Designer user. Great software, absolutely love it. However, I've encountered an issue: the Pen tool fails to synchronize defaults from selection. I'm on Affinity Designer for Windows, v 1.62.97. My problem mirrors the problems encountered here and here. In summary: 1. The Pen tool does not save the defaults of my current selection. 2. When I change to the Pen tool, it always reverts to a setting without brushes. It only retains the last stroke and fill colours and pressure profile, but nothing else. 3. Further, when I've just changed to the Pen tool, I cannot click the Brush icon. When I click the Brush icon in the Stroke Panel, nothing happens. I can only select the Brush icon after I have put down two points via the pen tool. (Yet thereafter, when I click elsewhere, the settings are again lost.) 4. Clicking "synchronize defaults from selection" on any path does not save its style as the default, whether done via the toolbar or the Defaults in the Edit menu. 5. This problem of unexpected resetting/non-syncing of defaults does not happen with the Vector Brush tool. That tool synchronizes correctly. This seems to be a Pen tool issue. 6. My problem is similar to this post. I've read and understood the expected behaviour and tried out the proposed solution here, but the problem still occurs. I note that the supposed behaviour is simple as per this video, yet my attempt to replicate it has been without success. 7. I believe the Pen tool was working properly earlier today, and am surprised that it happened suddenly. I also believe that this bug cropped up after I heavily experimented with the Vector Brush tool, but this is just my guess. I have Affinity Designer running on two separate Windows installation (two different computers). Both have the same problems with the Pen tool, so this is not a local machine issue. Please help me, as this problem is quite bugging my usual workflow. I can try to make a video if necessary.
  2. How and where is the toolbar icon "Synchronize Defaults From Selection" used?
  3. I have defaults in my document synchronized for Fill: black and Stroke: none. Using various shape tools, they all are added correctly. Whenever I switch to the Pen Tool, AD changes my selected Fill to None on the second mouse click of whatever path I'm drawing. I'm using version 1.5.1.43 on Windows 10 x64.
×