Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'restart'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 7 results

  1. I'm completely new to Affinity Design, so I'm not sure if this is a bug or if I'm doing something wrong. Everytime I work in AD I change some of the settings in the preferences panel and they seem to apply just fine, however when I restart my computer all the changes I've made to the preferences are gone. This is happening on both computers I'm currently using in the trial version of AD.
  2. AP looks like it is working, and many click commands work, but things like displayed information or option windows are not quite right. Over a day or two it slowly gets worse, until I remember that this happened before and restart the program, with or without rebooting the computer. This has happened at least a dozen times since I first got the program in 2015 or 2016. I’ll explain how this happened recently below, but my question is: Do Serif know why this happens? Could they implement a yellow light suggesting save and restart? If no solution is in hand, is the best remedy a frequent restart, or is a reboot also necessary? (The latter undesired since it’s slow until I get an SSD.) A few days ago I was trying to learn how the PS Apply Image command works in AP. (It is a basic part of the Dan Margulis PS workflow, which I am studying.) There are differences in software and UI design, so the fact that I was not able to do what was expected in PS did not register as malfunction. I was having trouble satisfying the windows source and destination preconditions so that the Apply button was grayed out. Eventually it came on but it did not do what I wanted so I pursued trying to understand better the Channels panel commands. Working with a simple RGB file, I was trying to create a gray-scale layer copy of one of the RGB channels in order to Luminosity blend with the original image to darken the sky. This was new work to me, so I probably clicked some odd commands along the way. Anyway, the displayed image turned BW, and nothing I could do would make it turn back to displaying color except to close without saving and reopen the image. I repeated this quite a few times with variations, and a variety of bad behavior ensued: repeat of the persistent BW display; after I created a BW layer, its histogram showed both one channel and RGB; the same BW layer showed RGB channels in the panel; overall checkerboard display and more. Restarting AP restored expected behavior: by then I was able to create from the red channel a BW layer; Luminosity blend it with the image, which darkened; and the display remained full color. I had not tried to use Apply Image before, so the problem is more general than that one module. My system is in my signature.
  3. Many time I close my laptop lid and open it again I find Affinity Designer with a black background. It appears as though it has had some sort of display glitch. I can't remove it unless I restart the program. Any solutions out there? See picture for example.
  4. I did a simple Language preference change, and the asterisk indicates a restart is needed, but it does not restart.
  5. Hi, In Preferences - General, I have "Reopen document on startup" ticked (see screenshot). I close the application with Cmd-Q, but a restart from Dock or via Spotlight does not load the last document I worked on. Am I wrong in how this is supposed to work (in which case I'd like to know what it's supposed to do), or is this not quite conform expectations? I'm using AD 1.4.1 on OSX 10.11.3 Cheers, P
  6. Hello, After update with a new vertion, my mac is restart it self a few minute after I make a new document. Never happens on the last vertion. Please help. MBP 15" Mid 2010, Core i5 Memory 8Gb OSX EL CAPITAN 10.11.1
  7. I opened the program. Closed the window, When clicking on the AP. Nothing happens, unless to close (QUIT) the AP and then re open.
×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.