Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'issues'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 27 results

  1. After opening Designer and using it for like 10 seconds or so, it simply closes. No error, nothing. This happens not every time but most of the time. I can't seem to find a solution or what is causing the issue. But this issue started appearing after the latest update. What would you need to investigate this issue? 87501147-3050-48c6-b07f-b9bf8746aa70.dmp
  2. ***Affinity feature requests*** * Global Gradient Swatches. Are they this hard to implement in affinity software...it's been 3 years alomst and the top design app for mac still doesnt support global gradient swatches, why is that? * Dynamic Styles. Yes, a workaround for this is using a symbol but having a dynamic style instead of using a Symbol can be used in many areas, means, i can implement a dynamic style with shadows and glow to a circle, a rectangle, a polygon...while having ability to manipulate and watch effects like shadows taking change on multiple objects in real time. You get the idea, right? Specially for Ui/Ux designers. * Symbol lock (Sometimes we end up making changes to symbols only to zoom out and realizing those changes impact symbols on the entire page. Hence a special symbol locking mechanism would be very welcomed where we can lock symbols so that they can be moved and resized but cannot be modified or implement changes to their appearances) * Shape builder tool (We all know it how much us designers are craving for this handy dandy boolean operation tool. come on team serif * Shape Blend tool (least priority but essential tool) * Mirroring tool (I get the idea to use symbols as workaround for mirroring but wont a separate tool make tasks a lot easier for logo/graphic designer?) * Functionality to add more Api within Affinity software to grab assets from websites, just like unsplash is currently supported. (https://developer.flaticon.com/landing)
  3. Hello whoever is reading this! I love Affinity, especially the non-subscriber status of the program and its multiple capabilities. However, I have run into some very annoying problems (much less than Inkscape though!) when switching from Adobe Illustrator. In my workflow, I have to use many graphs which I generate in R and then edit in something like Illustrator or, now, Affinity. This requires me to frequently make use of a text-aware tool, which used to be Illustrator. Here are problems I have run up against when using this wonderful software which I cannot for the life of me find the fixes for. Maybe some of the more Illustrator literate can help me understand what is going wrong and exactly how to fix these issues, because they seem like they should have simple fixes: Issue #1: Automatic text grouping! This happens SO often - when I open up a figure which has text in it, it will group the text in the widest range imaginable. Above there are only 2 pieces of text which are grouped - 1 is "FC Difference" on the furthest right side while another is "165" on the furthest left side. I have tried turning off "Group Lines of text into text frames" and it solves this type of long range grouping (which should still be detected as not being related!), but then randomly other text lines which are close together will all get grouped as below (replaced some text with filler for this): In order to separate out these lines I ultimately have to delete that line from the group and create a new line of text. Is there some way to separate them out from this grouping (before it's suggested, "Ungroup" doesn't work because it is not detected as a group in the first place!). Issue #2: Whatever this is It should look like this ^ but instead will sometimes look like this ^ And here is a close-up ^ What is happening here? These are individual pie charts with circle shapes around them, but in image 2, they instead (it looks like to me) have individual boxes as well. I don't know why they are so radically different while being basically the same kind of figure. I noticed that if I select the "black square" that is there, I can just set fill to 0 and it goes away, but there are sometimes 100s of these to remove (and I don't know why they're getting added in the first place!) - any ideas on what to do here? Can I just select everything else of the same parameters as this object on the screen at once somehow to remove/unfill them all? Issue #3: No "Live Paint" This has already been pointed out on a few posts where the answer was that a feature like this has not been implemented yet, but those were very old (at least 1-2 years old) so mayyyybe this has since been included? Any thoughts on this or whether there is something to be done on this front? For example, let's say I want to make some figure with very strange dimensions by drawing lines and coloring in the intersections - what is the easiest way to do this aside from clicking every individual line and joining up the ends (provided they don't disappear randomly!) and then doing divide? Issue #4: Is there a way to tell Affinity to automatically just save the document as the same file type it was when it was opened? I do many of these things on a shared Google Drive and don't want to clutter it with .affinity files if I can avoid it, so it is somewhat frustrating to have to export and rewrite every time I want to change some small thing. I know it may seem... unnecessary to change, but am just wondering while I'm asking all these things if I can just change that default somewhere/where. I realize I can probably spend around 20-50 hourss looking at every single tool in Affinity to try and diagnose some of these and I'm sure I would in time, but one of the things besides the price that drew me to this program over Illustrator was the intuitive nature of it. I am sure there must be some easy fixes for these things that don't involve just deleting things or editing every single shape one by one for around 30 mins to an hour. Please, enlighten me if you are able to and have run into these problems before
  4. So I've recently encountered a problem where I'm unable to rotate brushes a full 360 degrees This is making it impossible to rotate my brushes fully around since they rotate only 180 degrees Is this a bug or am i missing something ?
  5. Dear all, New Affinity Designer user. Great software, absolutely love it. However, I've encountered an issue: the Pen tool fails to synchronize defaults from selection. I'm on Affinity Designer for Windows, v 1.62.97. My problem mirrors the problems encountered here and here. In summary: 1. The Pen tool does not save the defaults of my current selection. 2. When I change to the Pen tool, it always reverts to a setting without brushes. It only retains the last stroke and fill colours and pressure profile, but nothing else. 3. Further, when I've just changed to the Pen tool, I cannot click the Brush icon. When I click the Brush icon in the Stroke Panel, nothing happens. I can only select the Brush icon after I have put down two points via the pen tool. (Yet thereafter, when I click elsewhere, the settings are again lost.) 4. Clicking "synchronize defaults from selection" on any path does not save its style as the default, whether done via the toolbar or the Defaults in the Edit menu. 5. This problem of unexpected resetting/non-syncing of defaults does not happen with the Vector Brush tool. That tool synchronizes correctly. This seems to be a Pen tool issue. 6. My problem is similar to this post. I've read and understood the expected behaviour and tried out the proposed solution here, but the problem still occurs. I note that the supposed behaviour is simple as per this video, yet my attempt to replicate it has been without success. 7. I believe the Pen tool was working properly earlier today, and am surprised that it happened suddenly. I also believe that this bug cropped up after I heavily experimented with the Vector Brush tool, but this is just my guess. I have Affinity Designer running on two separate Windows installation (two different computers). Both have the same problems with the Pen tool, so this is not a local machine issue. Please help me, as this problem is quite bugging my usual workflow. I can try to make a video if necessary.
  6. HELLO, I'M CAM AND I'VE BEEN WORKING WITH AFFINITY PHOTO FOR A LITTLE WHILE NOW. I HAVE NOT HAD THIS ISSUE TILL RECENTLY, HONESTLY I'M NOT SURE WHY. BUT WHEN I FIRST USED THE SOFTWARE I WOULD DRAG AN IMAGE TO LAYER BEHIND THE BACKGROUND. BASICALLY REPEATING THE SAME TECHNIQUE TO GET THE BACK BACKGROUND BUT OBVIOUSLY THE APP TITLES IT AS "IMAGE" BECAUSE WE ALREADY HAVE A BACKGROUND. SIMPLE STUFF, BUT FOR SOME REASON MY IMAGE LAYER IS SHOWING THE PICTURE I HAVE DRAGGED OUT OF MY FILES IN THE BOTTOM RIGHT LAYERS AREA... YET WHEN I CLICK THE CHECK ON MY BACKGROUND TO SEE THE NEW IMAGE WITH OUT THE BACKGROUND IT SHOWS A BLANK PIXEL LAYER.... WHICH DID NOT HAPPEN BEFORE. SOME PLEASE HELP IM SURE ITS AN EASY FIX BUT RIGHT NOW I CANT SEEM TO FIGURE IT OUT. THANKS
  7. I bought Affinity Designer from you a few months ago and ever since then it has had bugs with the colours, they always display differently than when on any other apps and screens. They appear more muted on the affinity app. What can I do to fix this? (I have tried uninstalling and reinstalling the software and the issue still occurs) Thanks Bo
  8. I'm having serious issues with the Boolean operations in the Designer. Here is an example of a super easy mandala made out of circles. The effect is not only lagging but most importantly super unexpected and the software starts to be unreliable. I tried with and without pixel snapping, with and without symbols, filled and not – no luck. What is more frustrating is that every time I get slightly different effect, none of which is the desired one. The Boolean operation ar absolutely necessary for me. If you're not planning to fix them in the coming days/weeks, please let me know – I need this project to move forward and the Affinity tool is completely unreliable.
  9. I just downloaded the free trial version and I can not open it, i tried running as admin. and trouble shooting and nothing worked, can you please help me?
  10. Hello. I noticed this problem with Affinity Photo desktop, which means that even with a few layers on certain operations (or even just the use of the brush), CPU usage goes up a lot (up to 100%) and the software becomes very slow and crashes even sometimes. I also noticed from the management that the GPU does not seem to be used much, although it is correctly set in the settings. I have already tried to reinstall the software and also to completely format the PC. Below is a list of computer specifications: -Windows 10 -i7 6700K 4.00 GHz -16 GB DDR4 RAM -NVIDIA GTX 1060 3GB I usually work on files up to 5000x5000 pixels at 300 dpi and I do photomanipulation work. In my recent work on AP it seems like I couldn't use too many layers and this limited my work a lot. Previously I worked on Photoshop so I know the problem should not be with my hardware. Thank you :-)
  11. Hello designers and support. I've noticed something wrong with embedded .afdesign documents into artboard. In design, I using placed (for example logotypes) documents and after export as JPG or PDF file, those parts are empty, before update everything was fine. I use presets created before and the layers aren't hidden in export persona. What I do wrong? Thanks in advance for any answers.
  12. Hi! Not sure why... but, when I started Designer up this morning it took for over to open the app and not that it's open it won't let me interact. Just gives me the thud sound when I click, but won't do anything. Please Help! Thank you, Bernie Problem solved...I restarted my laptop twice and it seemed to work the second time.
  13. Hi, After last update i'm facing few issues during typical retouch activities, below there is a list of problems what i have found : 1. Liquify Persona - After finishing of modifications and applying changes Affinity stops responding, the only thing I can do is saveing the project and restarting the program. 2. Layer Mask - After applying mask and invert it, color of the mask icon does not change for black and that is very confusing, specialy when I have about 20 layers and some of them has white and black masks 3. Gaussian Blur - for 7 of 10 attempts applying gaussian blur filter I dont recive window with the radius slider of the filter These are the issues, that slowing down my retouch work and I hope to recive some respond for them. I wish You all the best for the new year 2018
  14. Impressive at first look for a first beta. I come from QuarkXPress and I find AP intuitive. • Projects – What if you have several related files (stationery, brochure, etc.) and you want to them to share resources and formatting. If you add another item to the project, such as a booklet, could you pick up the resources and formatting? • Long documents – Sections, etc. How to handle long documents. • Issues – Publications with several locations, etc. Maybe ads change from region to region. • External copy editing while layout is being worked on. Could a text editor be used to edit placed text and have it update on the page geometry? • Versioning – is that Save History? Can you revert to a previous version. • Step and Repeat – Such as 4 across and 8 down, duplicate. • Repurposing – eBooks, web, etc. I am writing a book using Scrivener. I want to do my own layout, since I have a graphics and printing background and have been hoping AP will be ready by the time I am ready to layout my book. Scrivener recently included an option to output to software called Vellum.
  15. When I export these pen tool lines in Affinity Designer as a .svg, and a .eps and then attempt to open that file in Adobe Illustrator it automatically converts the lines into shapes and no longer lines. An I somehow exporting them incorrectly or is it not possible to export lines?
  16. Hello everyone and thank you for your answers in advance. I have a huge issue with Affinity for mac: Using a Canon 1Dx mark ii camera, i capture RAW photos for the best quality, but for some reason Affinity doesn't read the white balance correctly. I usually play with a white balance to tune a nice look when possible, but this time it was a no go, because the product i photographed looks blue instead of purple! Please see attached 3 files: The original RAW, a JPG file exported via Apple Photo app (it easily detected and exported the correct white balance - Purple) and a screen shot of how it looks via Affinity Photo (Blue). Is there anything i'm missing or should i just look for a different software for pro work? Original File.CR2
  17. I have a script with several letters that I need to combine and then stroke, I must combine them or else the stroke is overlapping other letters and does not achieve the desired effect. The problem I am having when Combining or Adding from the OPERATIONS tools the center of the Loops in the letters aren't being knocked out, except for the "o" in the word "Lord". I am stuck and I can not figure out what I am doing wrong. Please Help :-) Thank You! Please take a look at the screenshots below...
  18. I use Nikon D700 and Affinity Photo process my RAWs quite differ from Adobe Lightroom and Photoshop. Images are losing details and have incorrect tones and gamma. I did not find how to deal with it in Affinity. As a workaround, I can use Lightroom as RAW converter, then export to TIFF and can edit it in Affinity, which totally does not make any sense. Hope Affinity guys know this issue and working on that. See an example below. It is just opened RAW files without any additional settings implemented. You can see how much details I loose in lips and eyelashes.
  19. Please help me other problem I have a Panasonic GX80 camera. If I open it in Affinity Photo, I set the colors and set it to arm with the Unsharp Mask. Then I export the image quality will be bad. It is blurry, painted, and apparently much firmer than when I import it from Photoshop Express. What's the problem here? Because it's really a big deal. If only setting what's wrong? I tried everything. I attached an example. But it's much firmer than other pictures. I'm going to add something like that. the left hand side of Photoshop Express is perfect. On a full screen, blurred as a picture of Affinity Photo. There are also bugs that I have selected. There is no such thing as PS Express (the PS E. very Sharp). I do something wrong?
  20. Hello, Apologies if this is already a topic but I am literally at my wit's end trying to figure out what is causing font issues in Affinity. This is my first week using the program and I have read over a dozen different sites on how to fix these issues and nothing is working! I am working with marketing materials within Affinity and noticed a message saying I was missing some fonts (attached). Naturally, I knew that missing these was causing existing text to size improperly because my Mac did not have said fonts. So I installed the needed fonts: Futura LT, Futura Std, Open Sans, Pier Sans, Proxima Nova, Proxima Nova Condensed and Source Sans Pro. These were downloaded through my employer and are working for other computers but mine is having issues. After downloading these fonts, the alert saying that I was missing them is now gone. But, the documents are still messed up as if I do not have the font. When I click on the impacted text in my documents it shows: ? Futura LT (Can be seen in the upper left corner of the second attached image) Is this display essentially saying the text is a form of Futura LT which my Mac doesn't recognize, aka I don't have the font? Because I am not longer receiving the missing font message. I have tried uninstalling and reinstalling. Removing and reinstalling the fonts from font book on Mac, everything, and it still is not displaying the text correctly! I am also looking for Mac info regarding Font Book. Some of these fonts downloaded and installed are showing as yellow when validating but am not entirely sure how that impacts Affinity. Once removed from Font Book its back to step 1 which are the display messages saying I am missing fonts. I am running out of options after trying so many different things. ANY help would be greatly appreciated. Will be talking to our designer tomorrow morning to see if he may be able to figure it out. But for now, I am looking for any assistance. Thank you!
  21. I'm having a problem with one of my projects kicking me out when I work on it. How do I send you a crash report and what info do you need from me in order to file one?
  22. Some issues I've been facing on the Export persona in AD (1.5.3.6x public and beta): Slices don't always get the name of the artboard. If you rename the artboard the slice will keep the old name. If you're duplicating artboards this causes an issue where many slices have the same name and they'll be overwritten upon export I have a document with over 10 artboards (each one gets a slice). If I zoom out and select them on the Slices panel I can't tell which one is selected or not. Due to the naming issue above it's really hard to tell which of the artboards is selected since some have the same name and you can't see the selection border. The selection border gets hidden behind the slice blue border. There needs to be a way to completely hide (toggle show/hide) the slices markings In the Layers panel (back in Vector Persona) if you double-click a layer AD will zoom it in to fit the viewport. This would be very, very useful in export persona too, in the Slices panel. Double clicking a slice in the listing would zoom into that slice. Using the Slice tool sometimes selects an existing slice and sometimes it tries to create a new slice over an existing one. The behavior changes depending on zoom level and it's hard to replicate. The Slice Selection Tool selects objects within the artboard instead of the slice Selecting a artboard-slice by its name only works at greater zoom levels (100% or larger) There needs to be actions (buttons or kbd shortcuts) to select all/select none slices Selecting a slice highlights it on the Slices panel listing but does not scroll to it Thanks for reading :)
  23. Are there any plans to make any more Affinity Review magazines? I enjoyed reading the first two but I haven't seen any after that. Just curious Hokusai
  24. Having completed a business card design sheet an outer shadow was applied to text, when exporting to a PDF one letter had dropped out of the design and a large blocking effect over the other text which should not be there. so went back to the original .afdesign file only to find the issue was not their on screen and everything checked out ok. So I decided to print from the .afdesign file only to find the printout had the same missing letter and added blocking to text that the PDF had, their seems to be some kind of issue going on with the software. Hope it is fixed soon I have clients breathing down my neck for this work.
  25. Bought Affinity Designer tonight as a Photoshop/Illustrator replacement. I've gotta say, I'm super happy and stoked about all that I see in Affinity so far!! I'm beginning a web dev project and trying to open up a 350MB file which is a site design done in Photoshop. (Yeah, 350MB... and it's only got four < 3,000px-tall pages in it and almost no photos. Anyway, I digress on that frustration.) See the attached screenshot of the error. I've got no idea what these errors mean since I'm so new to Affinity Designer. The issue I have, really, is that entire text blocks won't render at all. They don't even show up in Layers. And then other text blocks are missing entirely. The font (Montserrat) is loaded and activated locally, all variations of it. Any idea what's up? Gonna just use Photoshop to handle this until I'm done with the project... then it's gooooodbye money-sucking Adobe!!
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.