Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'issue'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 69 results

  1. Hello! I'm running into a weird issue with pressure input / sensitivity when drawing in Affinity Photo. Basically, what happens is: I'll be drawing and when I switch windows (say, to do something else) and come back to my drawing - the pressure goes weird and it's like it doesn't recognize the strokes being made. Instead what happens is I'll get these 'straight lines' (with a tapered pressure). Same thing applies with erasing too. Luckily, I was able to capture a video of it. You can see in the video that I went to play a song in my web browser (Firefox, ver. 70.0.1), and when I go back to my drawing that's when it acts up. I can then save my work, close my document, re-open it, and everything is back to normal. Any idea what would be causing this issue? I'm very curious to know... Software: - Affinity Photo (1.7.3.481) Hardware: - Windows 10 (1903, Build 18362.418), AMD Ryzen 2700X, Radeon 580 8GB, 16GB DDR4 ram. - Wacom Cintiq 24 HD (Driver 6.3.37-3) Here's the YouTube link:
  2. Matteo Fantuzzi

    Brushes Import

    Hello guys, I’m writing because even though I’ve uploaded the new version of Affinity Photo on my IPad (1.7.3), I’m still not able to upload brushes of any kind. What can I do to solve this problem?
  3. Please support Japanese vertical writing. This is the function most needed by Japanese. Website with detailed explanation: https://w3c.github.io/jlreq/#vertical-writing-mode-and-horizontal-writing-mode Adobe uses this because it supports vertical writing in Japanese. This is the only reason why I and my workplace cannot adopt “Affinity”. If this problem is solved, “Affinity” may become the top share in the Japanese market. Can Japanese donate development costs to support vertical writing in Japanese? In Japan, Adobe dominates the market. That is not good. The Japanese market requires the emergence of competitors that compete with Adobe. I hope that Affinity plays an active role for Japan.
  4. Usually when I make my UI, I get white shadows that I don't add when it's uploaded to the cloud and then when I see my uploaded UI image, I see it. How can I overcome this issue and remove it? I know Adobe XD doesn't have this sort of issue when you export the UI design.
  5. Hello- I recently purchased the Affinity Photo app in iPadOS 13, and maybe there is something Im doing wrong while importing files, JPEG but specially with RAW files (Nikon D750), but I noticed the levels of noise are significantly increased. I have compared the imported RAW files in Affinity, against the iPad Photos app as well as Lightroom and noise is increased in Affinity photo. I tried multiple import methods, different configurations, but unfortunately I’m not seeing any improvement at all. Will appreciate any advice, I purchased this App as a replacement for Adobe Lightroom and Photoshop, but because of this issue I can’t fully replace them. Don’t get me wrong, I do like Affinity Photo is just that this issue introduces another step in my workflow by not being able to fully get rid of Lightroom at least. Thanks, kindly let me know if there is any other topic where this has been discussed in the past, any direction at this point of time will be appreciated. Oscar
  6. Hello- I recently purchased the Affinity Photo app in iPadOS 13, and maybe there is something Im doing wrong while importing files, JPEG but specially with RAW files (Nikon D750), but I noticed the levels of noise are significantly increased. I have compared the imported RAW files in Affinity, against the iPad Photos app as well as Lightroom and noise is increased in Affinity photo. I tried multiple import methods, different configurations, but unfortunately I’m not seeing any improvement at all. Will appreciate any advice, I purchased this App as a replacement for Adobe Lightroom and Photoshop, but because of this issue I can’t fully replace them. Don’t get me wrong, I do like Affinity Photo is just that this issue introduces another step in my workflow by not being able to fully get rid of Lightroom at least. Thanks, kindly let me know if there is any other topic where this has been discussed in the past, any direction at this point of time will be appreciated. Regards, Oscar
  7. Hi! I have some issue with Affinity Photo when editing RAWs and was trying to open RAWs in every possible way to edit it, but it no matters how I load files it'll be like this – Opening file -> Editing in Develop Persona -> Clicking "Develop" -> Waiting for finishing develop process in Photo Persona -> Weird and not accurate look of my edited photo. I have this problem since updated to 1.7.3, but after that I had uninstalled AfPh and then downloaded 1.7.2, but it does not help. Please watch video until end, because I'm waiting there for finishing of Developing process, but the dialog window is not visible. Thanks! Affinity Photo 2019-10-06 15-05-09.mp4
  8. Affected Version: 1.7.1 I tried to reproduce some photoshop styles I used to color smoke like fire. This actually works quite well. The issue here is that I cannot distinguish between the several styles I have created, as the previews in the styles panel is empty. Screenshot: There are actually 18 styles in the selected category, all selectable through a transparent square that hightlights blue when clicked.
  9. Hi folks, I came across an issue when I was trying to copy a style across various shape sizes, and when I was using boolean expressions to change a shape which already had a bitmap gradient style applied. If I create an object, and then apply a style to it, duplicate this (boolean issue.png) and then change the shape of the object with boolean expressions it changes the way the style has been applied (boolean issue 2.png). If I create the object and don't duplicate, then use boolean expressions it keeps the same bitmap gradient (boolean issue 3.png) or if I change to curves and add/remove nodes it keeps the style the same as it should be (boolean issue 4.png). The original is on the left, the duplicated version is on the right, both had a 'Subtract' applied (boolean issue 5.png) Thanks
  10. Hello, I have many projects made with older than current 1.7.2 version, and now when I open them I'm facing a problem related with mask in groups and my files are all messed up. The issue is that when you group layer adjustments and then apply a mask on the group, the mask is applied to everything underneath and not only to group contents. I attached an example file, the mask applied to the group should be applied to Curves adjustment and Recolour adjustment, instead it's applied to the layer underneath. I made a mockup image of the actual result vs what should be. Thanks example.afphoto
  11. Hello The problem: I have have had Affinity Designer for 1 year now i think, but had not used it for a while. Came back to 1.7.1 version and the program felt a bit slow. I did update to 1.7.2 and still have this issue, With slow i mean, every time i used the view tool, the screen felt like, it was moving with a 0.1sec delay (huge smoothign effect) same goes for selection tool when selecting an area or simply moving objects, Bigger files around 50-60 MB are even worse sadly. What i tried: I tried looking into the performance settings and found the cause, which is the Nvidia GPU render option. I use laptop so i tried integrated card: Intel HD 630 and it started working pretty smooth, but has weird lag spikes from time to time. What may be the cause for the software to slower down on Nvidia GPU? First i thought i may have throttling issues, but i have undervolted my CPU and the laptop never reaches more than 42* temp. My laptop specs: Dell XPS 15 9570 CPU: Intel i7 - 7850h GPU: Nvidia GTX 1050 TI - Max Q edition Ram: 32Gb In short, the Intel Graphics work better which should not be like that and any help is appriciated
  12. HI All, I have already seen the thread - But it does not seem to help me. I am using 1.7.2.471 version of Affinity and Windows 10 (Surface Book First Version). And the second copy is how it looks in default Windows Photos Raw viewer. Please help me what is wrong with this as, I used a batch processing on my RAW photos and they seem to look completely different if I try to do it one photo at a time. Thanks
  13. ChristiduToit

    Brush Editing Freeze

    I've been experiencing a number of app freezes on my iMac while creating a custom brush for a project this morning. Creating a new brush is easy, but as soon as I start changing the values of the "Size" and/or "Spacing" (although I haven't even tried changing other options) in the brush editor, I get the spinning rainbow wheel. I hoped that the app was just processing the request to change those values (and taking a bit longer than usual), but it ultimately froze up completely, resulting in me having to Force Quit Photo. Upon reopening, I tried it again, and the same thing happened over and over again. All I created was a standard Round brush, and when trying to change the values in the brush editor, I experienced app freezes every time, without fail. Entering the value is not an issue, but pressing 'tab' to enter the next value section, or simply clicking in the next box with my mouse results in a total freeze.
  14. In the attached image, the top 'example' word is Artistic Text. the bottom 'example' word is text that has been converted to curves and then had the strokes expanded with the menu item under 'Layer.' The L is very off, but other letters are also visibly (although slightly) distorted as well. If there is a setting that bumps up the accuracy of this, then please let me know. Otherwise, the one trick I know to reduce this is to expand the stroke when the shape/text is really, really big (multiply the size by a huge factor) and then size it back down by the same factor afterwards. I do not remember this happening back when I was using Illustrator. Note: This is as of v. 1.7.1 and haven't tried this in 1.7.2 yet. If this has been fixed in 1.7.2, then great.
  15. Hello, I recently noted that when I import some (not all) RAW photos and hit the "Develop" button, some weird artifacts have occurred and are very noticeable even after the export at max quality. If I do the exact same process on AP on Mac, the export is perfectly clean and without any weird colours or artifacts. I’ve attached an example of photo that looks good when in AP and changes when exported to JPG. On the right side of the screenshot, there is the exported picture opened on the floating window of Apple Photo. The photo was shot with a Nikon D7000. Thanks for your help! EDIT: after re-installing the app on the iPad it seems to work perfectly and no noise or artifacts can be spotted on the same RAW files I was testing. What's the reason for this?
  16. When I attempt to make any changes to the art in progress, as a example changing vector layer name, this will cause the app to freeze and crash. After working for a few hours the app was freezing and would crash and loose the work I had completed. This happened multiple times. I have the newest version for apple on the newest iPad Pro, and installed new version 1.7.0.9 when issue started. When I opened the app, changed vector name, and pressed back button, it crashs. I then tried to end the task and try again, same issue. Turned off the iPad and tried again, same issue. I am honestly annoyed because the app won't save any work I do and crashes after so much is done or I press the back arrow to hone screen. Is there any ideas on how to fix this??
  17. Good morning, I have tried to install the new version of Affinity Photo (1.7.1.). Unfortunately, the only option / button I get is "Update" (see screenshot) although I cannot find any Affinity Photo software, version, etc on the computer. As soon as I click "Update", another window pops up, saying that there is an "Invalid Path". I cannot install the programm. I have changed a hard disk about a year ago due to technical issues but have uninstalled all old software. How can I do a new, fresh, clean installation? Thanks in advance for any advices!!!
  18. I own Affinity Designer and use it to create wedding stationery which I outsource to a local printshop for printing. I always convert the documents to a PDF before emailing to the printshop and have never had any problems before now. This is what is showing up on their end (on my end it is just a nice white border). I have ungrouped every single element in the file and converted them all to curves. I feel like I've tried everything and I'm not sure what to do next to ensure it shows up correctly and can be printed for my customer! * NOTE this is a screenshot that they sent me. I do my work on an iMac and it looks like they use Windows but like I said I've never had any issues in the past with them!*
  19. Hi, I have downloaded the new 1.7.0 version and followed by 1.7.1. The performance is a disaster and a real workstopper. Drawing something with any Brush tool is the worse I have encounter anytime (no matter if Healing, Brush or Clone....). I have a new top series NTB and Wacom Pro..... but I feel like working with old 486 PC :( I have been using AP for about the time of the first official release, but never saw anything like this :( This had not been a case of 1.6. version that one worked fine for me, but now I do draw something on Wacom and have to wait around 2 to 5 seconds till I see it on the screen, which makes any realtime drawing impossible I have tried restarting many times..... sometimes it works most time not...... It does not seem to be problem of Wacom as it looks the same working with touchpad or a mouse. Do not tell me I am the only one with this problem...... Please let me now ASAP as I am a professional and this makes my job unable...... Thanks Jindra
  20. Hello, I have a pretty annoying problem with StudioLink... So I have the three Affinity apps on Windows (no Beta version, I bought all of these), but when I go into Publisher then I click on the Designer Persona button in the top left corner, it displays that: I can't switch into the Designer Persona, just as if it wasn't on my PC... Note: My apps are up-to-date and I've already launched them at least once. They're in the default installation folder which is defined during their setup. Do you have any clue? Thank you!
  21. When I try to use the freehand selection tool under the polygonal setting it will not select the area I choose. Below I have attached photos of before and after I connect the tool. I work to make sure the selection is not outside the line I made, after I connect it will go outside The original selection. Is this something that can be fixed…?
  22. Hello there, I am searching for a solution for the performance issue when I'm working with bigger vectorgraphics. My System is stable and doesn't provide any bottlenecks. CPU: AMD Ryzen 7 1700X Eight-Core Processor, 3394 MHz RAM: 16GB DDR4 GPU: AMD Radeon R9 200 Series (4095 MB) This is while working with really large vectorfiles: Affinity (big vector) just opened. ...while zooming in and out very fast. My Problem is now, that I don't know how to merge those files - they are so detailed like I never would need them. But I want them to stay vectorfiles to change their size afterwards like I need them. While working with such files, the performance is very bad, I can't copy and paste anything on realtime, or change anything without big lags (adding a new line of words - 15-30 sec). Does anybody know, how I can change those files, lower the details without changing vector to pixelgraphic? What I have tried: 1. Saving them to compressed .svg => not the best idea (poor details) 2. Merging them with boolean operators (this changes pixels to the same color) => useless Thanks mates. Have a great day! Best regards Chris
  23. Hi there! First thanks for reading my query, I really appreciate that. To my issue: I'm having problems exporting .svg files as (for example) .png files. They show me some weird lines around each vector - which shouldn't be the case really. Worst thing is that you can see that in the final result, rendering the product/effort almost useless. I will provide an example in the attachments, but what I do is just opening (or placing) the .svg file - resizing it - exporting it (with the PNG-24 preset). I'm using "Vector magic" to create these .svgs and they seem fine in the preview, as well as the .png exported from vector magic. Problem is as soon as I open the .svg in affinity designer (in order to edit them) hell breaks loose Thank you so much for helping me! Best regards Marvin M. #I'm using affinity designer 1.6.5.135 Normal_SVG_preview_in_chrome.svg
  24. M. Kowalewski

    Expand Stroke issue

    Hi, maybe it is not completely a bug, but I believe this should be fixed if it is a software fault. Problem: If I use Layer > expand stroke on rounded curves results are not as expected and what is interesting - this effect intensifies when the curve has a smaller size. The picture below shows 12px wide circle affected by what I am talking about. I figured out that I can draw a large circle, expand it and scale it down for better results - but it's a poor solution for the long run. My Affinity Designer version: 1.6.5.135 M. Kowalewski
  25. Hello, I have a problem on AD for iPad. My illustration of eps files that are exported from AD for iPad are always refused to upload to Shutterstock. The reject reason is because the file is less than 4MP. I found out that the eps file size is smaller than the original size. The original file size is always more than 4MP (for example 11000px X 4000px, 5000px X 5000px). However, the exported eps file size is 2052.8px X 647.4px, 1200px X 1200px... I do not find out the rule of the percentage to be shrunk so I do not expect what size I should set the original file. I would like to upload eps files to shutterstock because that is gradually more needed in the world. I attached screen shots. "IMG_0323" shows eps artboard size and "IMG_0324" shows original art board size. Please help me.
×

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.