Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'draw order'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. Windows 10 Home 1903, Publisher 1.7.2.471. This is a bit of a weird one and probably won’t come up in normal use but I thought I’d mention it. Edit: “Problem” fixed. It wasn’t a problem, just me not knowing what I was doing. See posts below for an explanation. I have a document where I added some basic text and a blue rectangle to the default master spread. Then I went to the normal page and edited the master spread ‘detached’ and changed the blend mode of the text to Erase. Then I went back to the master spread and gave the text an Outer Glow. I then went back to the normal page and added two new rectangular layers. Then I moved the master spread layer above the two rectangles and I am now in the position you see my GIF (AFPUB also attached). The Erase mode of the detached text – which is still attached to the master spread size/position-wise – knocks out the colour of the yellow and green rectangles as expected but the glow is still drawn below the two coloured rectangles. This doesn’t seem right to me. Surely the master spread layers and their related effects should be drawn within the sequence defined by the Layers panel. (The blue rectangle is fine and seems to be drawn as it should be.) Is this a bug or am I missing something? effects-always-drawn-first.afpub
×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.