Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'custom profile'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Feedback
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 1 result

  1. Craig Deeley

    Brush Profile issue

    Interesting little Brush Profile difficulty. Affinity Designer 1.6.1 I am on a Mac OSX 10.10.6 I have a question about some strange behavior I am encountering with a Brush. This is a brush originally from the (default) Assorted set. I have made some adjustments to the Brushes Profile. See attached image (Screen Shot 2018-10-18 at 9.10.51 PM.png) The problem I am encountering seems to be multi-part. One. I cannot seem to save the profile at all. There are no save (custom) options anywhere for the Profile set. Two. Where Standard profile settings seem to stick (a standard profile can be changed for another standard profile and this stays applied to a Brush) - THIS particular customized profile appears to reset to a default Standard profile whenever I close the file I have used to customized brush in. On opening the file the brushes appearance has set to a default profile. See attached: lines-bad.jpg. The look of the brush should be like the attached: lines.jpg Three. I saved the brush out as an .afbrushes file and loaded that back into AD. The profile for the brush has reverted to something like a default setting. The saved brush has lost its custom profile setting… Or the custom setting is just not saving at all in the brush file. The custom profile for the brush seems to stay available while a file is open (a .afdesign file) but the settings appear to get wiped on closing. I would not expect this behavior. My expectation would be: If I create a custom profile for a brush - I could either save the custom profile in some formal way - or the custom profile would stick automatically and remain that way until altered. I may be missing something here - please feel free to steer me to any way a custom profile could be saved. It may be that the custom profile I made is outside the norm for what the profile editing environment is typically used for. My settings were intended as a shaky hand like emulation. The effect when drawing is very close to what I was looking for. It would be lovely to have this custom setting work. I can provide the .afdesign (grumpy geezer art) an exported .afbrushes file if needed. Let me know if I am seeing a bug. Or an incomplete feature. Or... Thanks!
×