Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'big sur'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 13 results

  1. Version 4 ICC files do not seem to work with MacOS 11 and Affinity Photo. After contacting the paper company and working through my problem, we discovered that using version 4 ICC files when printing from Affinity Photo produce an incomplete print. In my case just yellow and light cyan. They kindly sent me a version 2 ICC profile of the same file, and it worked. Has anyone else been having this problem? iMac MacOS 11.1 Epson SC P800
  2. I've been experiencing three issues related to the layers panel and layer selection ever since I updated to Big Sur. Firstly, when I have multiple layers selected and go to hide them all (by either clicking the checkmark or menu option), the last/bottom layer in layers panel will appear to be deselected even though it actually isn't and can still be manipulated along with the other layers that still appear selected. The second one is harder to describe and I haven't figured out what causes it yet (I think it might happen when quickly selecting between different layers in the layers panel, but don't quote me on that), but on multiple occasions I've had the current layer I'm working on appear to deselect itself (but like with the bug mentioned above, isn't and can still be manipulated). That layer, or any other layer, then can't be (re)selected, often thinking I want to change the layer name when I'm just trying to select it. It's like I'm soft locked out of the layers panel entirely. It isn't until I click an empty part on the canvas, to essentially to deselect everything and have nothing selected, am I able to work in the layers panel again. Lastly, when moving layers around in the panel, often times the layer I have selected won't move to its new location in the panel but the layer above or below it that isn't selected will be moved instead. It feels to me that I experience this more when I'm scrolling quickly through the layers while dragging a layer to its new spot in the panel and when I try to move a free layer into an group that's already been formed. Hopefully that all makes sense.
  3. I have a Macbook Pro 16 with lots of Ram. I updated to Big Sur and then latest Affinity for Big Sur. Now I sometimes have trouble selecting layers. I have to tap them several times. Also Affinity photo is much slower. Help!
  4. After updating to macOS Big Sur you may notice that ICC profiles stored in ~/Library/ColorSync/Profiles/ are no longer available in Affinity apps. This issue has been logged with our developers. Please Note: If you're using Affinity Photo you can use File > Import ICC Profile to import your ICC profile into the app.
  5. After updating to macOS Big Sur you may notice that our apps are taking 20+ secs to launch after starting your Mac from cold or after rebooting your Mac. However, subsequent launches should be fine. This issue has been logged with our developers.
  6. I recently purchased Affinity Designer (both MacOS and my iPad), along with additional brush packages (Christis comix, chalkiest) and when I import the brushes on either version, they do not show up in the brushes window. However, when I import the fineliner brush set, it works fine. Any suggestions? Thanks. /pkyancey
  7. Version 1.8.6 on Big Sur. of Photo: When I try to use the refine selection the preview does not show. I have tried to change it to any other options and it does not show anything either. Help please. Thanks.
  8. When I try to open a file or place an image I am not able to click on a folder, open, save, etc. I am able to hit return to select the button that has focus. I have found that other applications are having the same problem (MS Word, etc). STRANGE FIX: Resize the file selection window to allow for navigation. Weird.
  9. Working with Affinity Designer 1.8.6 on Big Sur 11.0.1 I am having trouble with the Page borders. Opening a document I had assigned page borders before and checking the document settings they show up like not set at all. Then re-checking the button to use page borders, updating a single value and hitting OK will result in all the other values I had not updated disappear. This happens repeatedly. I only get all my page borders correctly if I overwrite each singe value in one session. How comes?
  10. Hi, Try to work with Affinity Designer latest version on my iMac 2019 i5 6 core 40 gig mem Radion Pro 580 X 8 gig with Big Sur. Only a small logo but it is impossible to click the layers or do any work. Regards, David
  11. Hi, I just exported a SVG with Affinity Designer in Big Sur all latest version and there is a error in the way the <tspan></tspan> is placed in the file. It implicates wrong spaces between fonts! I only noticed it in the website I made it for in a smaller size. You can't see it in a big size. I did the same export with Affinity Designer on Windows 10 and the result is different from the Mac one. The Windows 10 version spits out a file without errors. If someone from Affinity staff is reading this I can provide you the Windows and Mac file. Never had a problem in years with SVG and Designer on Mac! Regards, David
  12. I recently updated my Mac operating system and Affinity Designer. Since doing so, I've noticed that the selection boxes on things I click aren't in the right spot or they flicker and jump. The layers themselves move like normal, but the boxes are an issue and the software slowed way down. What should I do?
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.