Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'afd-1296'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests, Suggestions & Discussions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 6 results

  1. When I save a style, it doesn't get reapplied the same way it was saved. I wouldn't say it's random, but it's certainly not consistent with expectations. It looks like it might be based on the size of the object/layer it is being applied to. For instance, I saved this Bevel/Emboss effect with a Radius of 10 px. It shows pixels as the default measurement, and I chose a pixel radius (important because it does not show a percentage value by default, so it shouldn't apply a percentage value by default). When I apply this style in other places, it's all over the place. It's usually a decimal, 19.1, 15.7, 12.3, 3.1. That leads me to believe it's making bad assumptions based on a percentage of some irrelevant thing. I would expect when I save a value, that value should be applied. In my case, the value I set is the right value in the several places I need to use the style. However, I need to open up the effect and reset the value almost every place I apply it, because Photo arbitrarily changes the value. I've tried this with the "Scale with Object" box checked and unchecked, and it screws with the value either way. If there's a setting to prevent this behavior, I don't know where it is, but I would also call it a bug for this to be set as a default behavior.
  2. When working on a big layout I use copy on an object with Effects applied to it and than paste FX on the target objects to make sure all my objects get the exact same outer shadow. But it's not working as expected: when pasting the Effects on an object with a different size, the values of the Effects (at least with Outer Shadow) are different!! It looks like Designer does some sort of proportionally scaling to the surface of the object we paste the Fx unto, but that's not consistent and unwanted anyway. I don't know what Designer does with the values, but it's not pasting the FX the way se set them up and copied. This way paste FX is pretty useless, because we want to have the exact same effects on all our objects. At least with effects like Shadow, Glow etc. Now we still have to adjust all FX-values by hand, so copying and pasting didn't make much sense. I've been looking for a way to paste with absolute values (like checkboxes, preferences, a different menu item for it), but could't find it anywhere. Especially because we set the Outer Shadow value in pixels and not in percentages, we might expect the FX get copied with absolute values too. So I call this a bug. (Unfortunately rightnow I have to walk through all of my (around 100) objects in the file one by one to set the right Outer Shadow values... 'cause I just found out it isn't using the same shadow everywhere now... damn ) Hope this can be fixed soon, because copying and pasting FX is a pretty nice workflow that really speeds up the workflow and the way it is build now is just unusable!! Thanks in advance! fx-copies-values-relative-instead-of-absolute.mp4
  3. After you save a style with a shadow and apply that style to another object, the shadow scale changes. This is very inconvenient Affinity Photo 1.6.5. 135 File and video attached Shadows.afphoto Shadows.mp4
  4. I am not sure if this is a bug or if I am doing something wrong. Copying a style from one element and pasting it to another always gives different results than the original style. Same thing happens when I "Create Style" and then assign it to the new element. Any ideas?
  5. Don't know if this is a bug or what. Trying to use the Paste FX but it doesn't paste the settings anywhere near correctly. Doing this with frame text layer that had a drop shadow effect, then tried to copy/paste the effect to a new frame text layer. However, the Radius and Offset changed from 7.4/4.8 to 803.4/521.1. The angle and opacity pasted fine, but obviously the drop shadow had to be manually corrected. Tried it several times with the same results, so not sure if there is some special way to do this, or if it just doesn't work.
  6. Hi. I found when I copy layer effects from one object to another, the effects will resize. Is there any way I can persist the effects parameters? Thanks! This is what I did to test: draw a 200x200 rectangle apply an outline effect to it with radius of 20px copy the rectangle draw a 100x100 rectangle edit → paste fx the 100x100 rectangle will have an outline effect with 10px radius
×