Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Windows10'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 35 results

  1. I'm using Affinity Publisher 1.8.584 in Windows 10. (My copy hasn't updated to v. 1.8.585 yet.) When I try to export a file into a particular version of PDF, such as PDF/X-3:2003 (as required by my book publisher/printer), I first select that correct PDF version in the Preset field of the Export Settings box. I then tick the box below that for Include bleed (as my current project is a children's picture book and every page is full-page art set to bleed; by the way, I'm also exporting as pages, not as spreads, though I doubt that affects this issue). I would then expect that the preset for PDF/X-3:2003 (or whichever version of PDF I selected) would remain in the Preset field to control which version of PDF I was creating. But instead, ticking Include bleed makes the Preset field go BLANK! The PDF preset information vanishes -- leading me to conclude that my preset has inexplicably been deselected in favor of some sort of generic version-less PDF, which my publisher won't accept. The same thing happens in the More box linked to Export Settings. Ticking Include bleed there, as in the main Export Settings box, nearly always makes the PDF preset at the top immediately vanish, with the sole exception (in my testing) of selecting PDF (press ready) -- which preset however does not produce a PDF/X-3 compliant file, according to Acrobat Pro Preflight. Strangely, however, creating a PDF by first selecting the PDF/X-3:2003 preset, ticking the Include bleed box, allowing the PDF/X-3 preset to vanish, leaving the PDF preset field blank, suppressing my panic ­čśâ, and then exporting the PDF anyway, produces a PDF which Acrobat Pro Preflight then verifies as PDF/X-3 compliant. I think this must be a real bug, and not just me, as I have tested this with a number of PDFs and it seems to be consistent. The vanishing behavior of the PDF preset setting leads one to assume the preset itself has also vanished (and inspires one thereupon to panic), when that is apparently not the case. And because the preset has disappeared, it's difficult to have any confidence that Publisher is creating the specified version of PDF until the export is finished (many minutes later, for a large file), and then verified in Acrobat Pro, which I would prefer not to have to use. (I arrived at Affinity partly to escape from the Adobe Empire, not to have to use it as a workaround.) I'm sure this bug must be killable, and I await the good news. Thanks!
  2. Hello everybody. I am not sure if this is a bug coming from Affinity Photo or Windows or if it is even a bug bu here is the deal: I know you can alter the hardness and size of the brush by holding CTRL + ALT + right click and if I perform the shortcut everything works as it should. However, if I want to perform the actions with my pen stylus instead nothing happens. I only get this annoying white ring as seen in the attached picture. My pen (Wacom Pro L) is set to perform right click and it works. Only Affinity Photo seems to not get the right click input from the stylus... Can somebody please help me? It slows down my workflow so much it really gets me angry and frustrated. Is there a way to set the shortcut combination to something different? I tried to find it in the settings but the only thing I can find for brush size ist [ or ] and that does not help me. Thank you in advance for your help! I am really looking forward to it. Best, Gomorrah
  3. This is what I've been told decades ago. In the Affinityverse a perfect circle has 360,00001┬░ Test yourself with 6 decimal places for degrees.
  4. This happened twice in the last time, that I created / saved / exported a document and opening it again after a while hyphenated words changed its hyphenation on their own. Unfortunately I "repaired" the document, so I can't show you the difference. Just wanted to let you know.
  5. A special one from me. Works in all applications, but maybe this is no bug? 1. Create an element and group it, create another element and group it. 2. Select the elements in both groups and use Geometry -> Add. Result: Both elements are now in one group, but there is still an empty layer. For a "clean" document I would like to see this tidied when doing step 2. empty-layer.mp4
  6. This should work in all Affinity applications, so I used ADesigner to have a forum to post to. 1. E.g. create 2 ellipse so that you have 2 single layers. 2. Select the 2 elements and export them as WMF. Result: Exported WMF is 3,32 KB big. 3. Move 1 element into the other. 4. Select the "remaining" element and export as WMF. Result: Exported WMF is 1,09 MB big. Attached a simple document to try yourself. nesting-makes-bigger.afdesign
  7. Whenever I create a symbol - no matter what kind of element - it becomes a group (instantly). First I thought there was bug with the symbol (not noticing it was a group), because rescaling a symbol had no impact on the instances of the symbol. Is this intended and why? Just another additional click when I want to modify the symbol. Something similar was reported on Mac a while ago.
  8. I have created a simple design which I hope to use in mapbox as an icon. mapbox requires svg. I export my design to svg but when I load into mapbox, the fill colors are not there. the icon is "there" in my custom styles list but the colors do not appear at all. I have tried multiple different settings on the AD Export More options from the svg export tab (making sure to check Use hex colors, flatten, etc) , but they all have the same result when brought into mapbox. Mapbox has troubleshooting for Illustrator and other problems here - https://docs.mapbox.com/help/troubleshooting/studio-svg-upload-errors/#common-issues I cannot find the equivalent settings for what is suggested for Illustrator in Designer. I also tried to understand the svg file by changing the .svg to .txt and examining it in notepad. I checked the various tags against support / unsupported elements, and I cannot see any problems (admittedly I am not a web designer however) I can see the .svg in both firefox and chrome. Thank you for any help. Windows 10, AD 1.8.2 training.afdesign training_7_unchecksetviewbox.svg
  9. Hello, ive just bought Affinity Photo from the Microsoft shop and when i start the application it closes right away. Hope that this can be solved.. thanks in advance!
  10. Hello guys, I recently ran into some freezes with the version 1.8.3.641 of Affinity Designer on Windows 10 when using the Color Picker Tool. I haven't tested this with previous versions. Most but not every time I use the color picker tool while some objects selected (doesn't seem to matter which size or number) my whole computer freezes. After a while it's possible to use use the mouse again and switch to other programs. Clicking into Affinity will lead to another temporary freeze, eventually leading to a windows alert about the software not responding. Watching the Taskmanager shows that Affinity keeps using an continuously increasing amount of memory and disc capacity...seems to be some kind of memory leak there. If Affinity Designer is closed with the Taskmanager the system goes back to normal after a few minutes The settings of the color picker tool don't seem to make a difference for the occurrence of the bug. Using the color picker tool with no objects selected works fine There's no problem on re-opening Affinity Designer and work again (with other tools) You'll find my computers specifications in the attached image. Maybe someone else could test if the problem is an overall issue. Hope it helps on improving this great software. Stay healthy.
  11. Running the current affinity designer 1.8.3, When I try to edit the vector brush settings in Affinity designer on Windows 10, the application freezes and I have to force quit. I've tried restarting the machine, new empty file to work from, etc... What should I do? Update: installed the Windows update and it seems to be working now...It still freezes at times every now and then but then recovers and I can keep moving forward.
  12. 1. Click on a placed image. JPG in my case. 2. Hit the "Edit Image" button. 3. Switch to Photo Persona. 4. Make some changes to the document. Inpainting in my case. 5. Close the image tab with the X. 6. You are now asked to save the changes with the option Yes, No and Cancel. Pick "Yes". Result: APu crashes immediately to the desktop. To avoid this, use CTRL+S to save before closing the tab with X. If needed I could attach the .dmp file here.
  13. I am having an annoying issue on Windows 10. I use Wacom intuos M. I did not have this problem before Affinity 1.8.x So, when Windows Ink is disabled in Wacom Properties, no brush in pixel persona has pressure. They work like charm once I enable Windows Ink. Now in Designer persona, Windows Ink doesn't let me draw sharp nodes while using pen tool. They are all smooth node and I have to click Alt to convert each of them to sharp node while drawing. (Before 1.8.x, I only had to click/tap on a smooth node to turn it to a sharp node). The issue solves when Windows Ink is disabled. But then the brushes won't work. I need both my brushes to work normally and also draw sharp nodes. Any solution?
  14. Affinity Photo ver. 1.8.0.585, Dell Inspiron 5770, Windows 10 pro (x64) ver. 10.0.18363 I can no longer get the Macro or Library panels to show in any of the Panel sections. (View>Studio>Macro or >Library) 1. The entries on the Studio list show both Macro and Library with check marks. Keyboard macros Ctrl+Alt+L and Ctrl+Alt+M work as expected in selectiing and deselecting the Macro and Library panels 2. Removing and reselectng Library and/or Macro via View>Studio makes no difference other than adding or removing the check marks. Also View>Studio>Reset Studio does not change the situation. 3. Removing C:\Users\darel\AppData\Roaming\Affinity\Photo\1.0\user\macros.propcol and restarting Affinity Photo does not help. Macros.propcol does get recreated. 4. Adding a user-created macros file by dropping on the workspace does not result in an error but the panels are still not visible. The last time I used the Macro and Library panels was around mid February when they were used together in a floating window separate from the main panels sections. Any help would be appreciated.
  15. I'm using Affinity Designer in Windows10 and considering switching to the MacOs. Do I have to buy another copy of Affinity Designer just for the MacOS or can I migrate the windows version to the Mac? Affinity is my goto application and love using it.
  16. Hi, I updated affinity from 1.7 to 1.8 before a couple of days and from them, I'm not able to see a selection box for text when I select multiple objects along with text. Refer the following image for reference. When I select one text item: When I select two or more text item: Even if I select one or more text item along with other objects, the same happens: The object's selection box is highlighted but not the text's selection box. This is very frustrating when I work with a lot of objects and text, I am not able to identify if I selected a text item or not: What could be the issue? Will changing some preference fix this or can it be fixed only with the next affinity update? Please advice. Thanks.
  17. I store most of my files on OneDrive. Whenever I open a folder from Designer that contains files only on OneDrive, it starts downloading those files. Even though I am not touching the file. Even when I am just saving an image to that folder. How can I stop this? I don't files I'm not using downloaded.
  18. When I open any Nikon raw file (.NEF extension), the image is always 1 to 2 stops too dark. I must increase the exposure just to see the detail. When I then develop and export the image, it is overexposed by the same 1 to 2 stops. I did not have this problem with earlier versions. It only began a few days ago when I updated to 1.7.2. So the questions are (a) is this a bug? and (b) have I overlooked some preference or other setting that affects the initial display of raw images? Thanks, Dick
  19. As the title says, since update. 1.7.404 crashes randomly while printing. Doesn't seem to be any pattern to the problem. Windows 10 64bit, 64gb Ram, Threadripper 1950x, NVIDIA GTX1080. Gary
  20. I tried to update my Affinity Photo version to the new 1.7.1.404 but only get a 'setup failed' screen. This is not the biggest problem: my 'old' version just vanished and I am now unable to run the program at all
  21. Hi everyone, I'm new to Photo, have used Photoshop for years, ditching it because of subscription based service- I just installed Affinity Photo, no errors on the install- On Windows 10 Pro. x64- I cant open any image files in Affinity Photo- I doesn't error, the status just shows that its "Loading 1 Document..." and stays that way 2min, 10mins, 30mins... even for files that are 800k in size (.png, .jpg, etc) --- however, if open the app, and create a new image file- save it to the desktop- exit the app- then double click on the new image file .afphoto, it opens Affinity Photo, then loads up the image- ?? some notes on my pc configuration: my user account is a standard user (and not admin) so when I need to install applications, I have to use the local admin account- when doing this, I install the application(s), into my users profile folder, so the user account should have full access- (noted by Affinity Photo, being able to open without issues- ) however, I'm not sure if this scenario might be whats causing the app, to not able to open other image formats- ??? although iv noticed my pc getting errors in the eventviewer that are GPO related, some of them security- will keep digging
  22. Hey guys... I've been using AD a lot in the last year and I wanted to share with you some of the results. As you can see in these images, my main project consists of creating Windows 10 Themes, which is basically UI design... and in this department, AD has no actual competition on Windows (Adobe XD is far too featureless for what I need and PS is a nightmare to use for UI design). While working with tons of artboards and a lot of exports, this is where AD shines, as the Export Persona makes my life a whole lot easier. But at the same time, I found some flaws in AD, which is not a bad thing because I was able to do my part in the community and offer experiential feedback to help improve the app. Now, what can I say about my work... the theme above is called Simplify 10 Dark Colorful which is inspired partially by the MacOS UI, and bellow I have something for the Linux fans as well, a collection of 10 themes called Maverick 10 which is inspired by the Ubuntu design language. Over time I made many other themes and I also use AD for web design exclusively now and in time I hope to make it my main design tool. If you like my work, then head over to deviantArt and check out my entire gallery: deviantart.com/dpcdpc11 Thank you for making this amazing piece of software!
  23. Hi, I'm a new user of Designer. What Windows10 laptops sold in the US would any and all of you reccomend I get? Thank you. LucyP
  24. Good afternoon, I am about to buy Affinity Designer and as far I understood: Operating Systems (64 bit) When app purchased from Affinity Store: Windows® 10 Windows® 8.1 Windows® 7 (Service Pack 1; Aero enabled) When app purchased from Microsoft Store: Windows® 10 --- So my question is: If I bought the app on Affinity Store for Windows 7 and then want to move to Windows 10, shall I get a new license? Doesn't sound logical now that I wrote it, but still concern about this. In your immediate answer I will buy it right away. Thanks in advance!
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.