Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Artboard'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 214 results

  1. Dear forum, I have an annyoing issue with using artboards in Affinity designer: In pixel mode, as well as in pdf exports, I get a very small, but noticeable white or light-coloured edge on my objects. This is only noticeable in affinity on zooms of 10000% but easily noticeable in pdfs on lower zoom levels (See scrawly annotated attachement). I already tried adjusting the contour, deselecting any effects, as well as playing around with edge or radius options. This for me makes artboards completely useless, as in print outputs (where I normally use them) this issue is fatal. I hope that anyone could suggest any hints! Thank you very much!
  2. I’m am new to bleeds, so maybe I’m doing something wrong, but… If I create a new document in Designer for iPad, and in the document setup dialog I don’t create an artboard, then once the document is created, I can select Bleed from the document menu and add & change bleeds on any side. If, however, I create a new document and select Artboard in the document setup dialog, then once the document is created, I select Bleed from the Document menu, I get the options to view & create bleeds, but they don’t show up. Also, the Include Bleed option is disabled on PDF Export. Likewise, if I create a document without artboards, and then add a bleed (say, on just 2 sides), it works fine, but once I selecte Document—>Artboards and add an artboard, I can no longer add or edit the existing bleeds. Are bleeds meant to work with artboards? Can different artboards within a single document have different bleeds? (I’m guessing not.) Thanks.
  3. If I create an artboard with a slash in its name (“8 1/2 x 11 Artboard” for example), then when I export that slice in the Export persona, anything before the slash becomes a new folder (“8 1”) and anything after becomes part of the file name (“2 x 11 Artboard.pdf” for example). It seems like your developers are not ‘escaping’ the slash when submitting the file name to the file system. For now, I’ve resorted to going decimal (“8.5 x 11 Artboard”) and that works fine.
  4. In help there is information that it is possible to add stroke to artboard in Designer. However it just doesn't work. I recorded my attempt to add stroke to artboard. Help: https://affinity.help/designer/en-US.lproj/pages/Artboards/artboards_clr.html no stroke on artboard.mov
  5. If you change the displayed/active artboard of a multi artboard Designer file placed on a master page, this change won't be reflected on regular pages. It always shows the artboard that was first visible upon placing the file. It's possible this also happens with other types of multipage documents (Affinity Photo, PDFs) but I only tested with Designer files. Steps to reproduce: Open Affinity Designer Create a new document with 2 Artboards Draw a purple circle on the first artboard and a blue square in the second, just so they're instantly recognizable Save it somewhere, you can now close Designer, it won't be used anymore Create a new Publisher file, check Default Master so a master page is already applied to any pages added Add a few pages to the document, let's say 6, just so the issue is more evident Double click Master A in the Pages panel so you can add elements to it Place the Designer document you saved on step 4, by default it should show the first artboard, the purple circle Notice the purple circle is correctly displayed on all pages where the Master A is applied Back on the Master A, select the placed file and use the context toolbar to change to the second artboard You should now see the blue square on the master page as expected Notice that the blue square is not being shown on the pages where the master is applied, instead you continue to see the purple circle This is not just a visual bug, if you export a PDF all pages will indeed have the purple circle instead of the blue square Thanks!
  6. Hello! I am having issues with Affinity Designer not exporting the crop marks properly on a booklet I'm trying to send to print. The bleeds are not working properly. Each finished page is 7" x 10" and I am trying to export bleeds and crop marks at .125" around each edge. I tried transforming each page to 7.25 x 10.25 thinking maybe I had to take account of the bleeds in the page size, but that didn't seem to work either. I made sure to 'include bleeds' when exporting. I am on a tight timeline to send to print and I am unable to fix this myself. Is anyone able to help?
  7. Hello! Found an unpleasant permanent bug. If you have several arbords (there can be a lot of them in a real project) So if you move (for example, by chance) the left upper artboard (apparently from which other artboards begin to receive coordinates), then everything breaks down, all artboards get fractional values of their coordinates. Now I know this pattern, and I struggle with it like this: 1. I create an empty artboard on the left somewhere, block it 2. All the other arbords I create right / below it affinity 1.7.0.367 win Watch the video artboard_fail.mp4
  8. Hi. I'm using Affinity Designer for Mac. I have the latest version: 1.7.1. I'm trying to add a stroke to an artboard and it doesn't seem to be working. Adding a fill works just fine. I keep increasing the width of the stroke settings, but no stroke is appearing at all. I must be doing something wrong, but I'm not sure what. I've attached a screenshot. Thanks in advance for any help.
  9. I've got several artboards in my document and the guide manager doesn't show correct numbers of the guides position. There is probably some mismatch with Spread Origin value.
  10. In version 1.6 it was possible to include bleed on selected Artboards, in AD 1.7.1 the checkbox is grey.
  11. It may be because it is my first interaction with Affinity Designer but I think it is weird that I can set borders and background colours on my artboards and they are simply ignored, it just sits there and does nothing. It would really not only be nice to be able to see those borders but also set defaults for artboards on the document and decide whether they show on export or are only another visual aid. Another way around would be to remove the fill and brush from artboards and enable only a visually delimiting border around artboards, either by document or globally.
  12. In both Affinity Photo and Affinity Designer 171 on Mac OS X Lion creating a new document results in the striped art-board as shown in the pics below (the top - Affinity Photo, the bottom - Affinity Designer). In 1.6.x versions of both apps there're no such artifacts. Update. Apparently I was wrong for the worst: I keep old versions too so it happens when (1) I Iaunch either of AP and AD 1.7.1 (2) after opening newer versions when I launch the old AP for the first time those stripes are even in the old version. The next time I launch the older versions (both apps) it's OK however I see these glitches in the newer ones every time I create a new doc. It's too confusing even to get these issues described and reeks of polishing. As of now, slow down adding newer features, focus on ironing out bugs and performance. I hope serif staff is reading these threads. Update 2. I rebooted into Mavericks partition where I also have these 2 apps installed but 1.6. not 1.7. I can confirm that what I thought to be occasional hiccups in Lion have turned out to be a regular pattern both in 1.7 and 1.6 but only in Lion. In Mavericks creating new documents is smooth and I guess it's true for High Sierra although I haven't tested it yet since I work rarely in it. To developers of both apps: since the minimal supported OS X is declared to be 10.7, please optimize them for it as well. I understand that in might not to be fun to work with implementing features and improvements for such «awfully outdated», «antiquated» operating system but for those that for various reasons still run this «antiquated» OS and since you touted AD/AP to work across OS of different state of freshness we would be grateful to you if our UX lived up to these empowering promises. Thank you.
  13. HI Affinity team I was designing the UX for a product that uses 128 x 64 LCD. I've created several 128 x 64 artboards in 1200 x 1318 environment and found when in export persona, some of the export slices can't be cut exactly into 128 x 64. The slices have white bleed pixels either happening on the top/bottom or the left/right edge. I went into zoom-in mode to check the edge, moving the selection by arrow key on the keyboard, I found I couldn't align the selection precisely to align with the artboard, no matter how I play with it. e.g. out the box 02, typical reading 03 can't be aligned. Please help explaining why is that. thank you Frank UX Forum.afdesign
  14. I've made a document containing 4 artboards, all with the same layout etc. But when exporting to a PDF file their order has changed. Instead of seeing first artboard 1 to 4, I'm now seeing artboard 4 to 1. What am I doing wrong? MacOS 10.13.6 with Affinity Designer 1.7.1 Thanks in advance.
  15. Hello, Context Version 1.7.0 Existing project. New artboard. Exporting to png, jpeg. Result The exported file is blank. When trying to export from artboards created before the version 1.7. it works perfectly.
  16. I'm having some trouble and am a little confused due to how rulers and grids work. It seems the background grid and some rulers only appear when i select the artboard itself... I'd like to also have the grid and rulers visible when I select an object within this artboard. I've heard of the fact there are some guide managers which can be applied to the artboard or the document itself, but I'm not sure if this is what will solve my problem. My problem may have been occurred after duplicating an artboard. Any help would be appreciated.
  17. Hi, I am a new user. Opening the software almost for first time. Is there anyway to duplicate my art board by dragging it next to it ? If possible I would like to also have the content of my artboard with this new duplicate. I am coming from AI and of course lot to learn, but so far I am really liking it. Thanks a lot
  18. Quick request - there is an option in the PDF export 'More' section to include page information. This adds a title to each page of the resulting PDF. It would be great to be able to use the artboard names as these titles, rather than <filename>1, <filename>2 etc.
  19. When reading/importing a designer file into Publisher, it would be intuitive to have the option to import artboards as pages. Currently the whole document is imported as a single page with multiple artboards. A work around is to create a PDF and load that as then the pages are correctly handled - however the text isn't handled quite correctly - odd letterspacing, justification etc... Just a thought. Regards, Mark
  20. Hi, Couldn't find anything similar on the forum here. Have something strange going on when re-scaling an artboard and have attached a screenrecording to try and get the issue across. I have a mask apllied to an artboard, only covers about a third of the artboard, it's to let me isolate part of a design whilst working on it. I only switch it on when needed or move it around. Now I was running out of space on my artboard and wanted to make it a bit bigger. 1] As usual, just grabbed the move tool, selected the artboard by clicking on its name in the artboard view (not in the layer's list) with the mask tunred on. Then dragged the artboard out downwards which as you can see from the video goes a bit awry. 2] Closed the file and re-opened it. This time I selected nothing, just opened the artboard layer, turned off the mask and scaled the artboard downwards again. This then scales the whole design, not extending the artboard. 3] Closed the file and re-opened it. Turning off the mask but this time selecting the artboard by clicking on its layer icon, so it has a white square around the layer icon to indicate its selection. Dragging the handles of the artboard then makes it all go very crazy as you can see fom the video. 4] Closed the file and re-opened it. This time deleting the mask and re-scaling the artboard again as before. This time it goes as expected. Surely not the behaviour to be expected? I'm running v1.6.0 on a 2016 MacbookPro [touchbar], MacOS 10.12.6 with a Wacom Cintiq UX21 and an old 27" iMac as an external screen attached through a OWC USB-C dock. But I've disconnected everything and the behaviour is the same. Regards, Bert designer-artboard-scaling.mov
  21. Hello I am unable to remove a guide that I placed just outside an artboard. I am currently using Affinity Designer app for Ipad.
  22. The pixel selection brush does not work on pixel objects when it is placed outside an artboard (i.e. the pasteboard). What's up with that?
  23. Another bug.. Or maybe it's "by design"? Guides placed on artboards disappear when placed inside a layer. They are only visible when you physically select the artboard itself. Once you start adding shapes, they disappear This is not a problem with artboards that are not within a layer.
  24. I'm a new-ish Affinity Designer user, and I love it! But I need help sorting out some mysteries, as described below. I've attached my file, "house plat 1st floor". On my house plan, there's an odd section in the upper outline, in the heavier line above and to the right of the label "David's kitchen". What's going on? I tried a couple things to fix it, but was unsuccessful. In some places the heavier outline is straight, and in others it's more "freehand" looking. I'm gradually getting more control over drawing lines, but are there any tips on how to always have straight lines when you want them? And finally... Since the building is bilaterally symmetrical, I drew the rooms on the right side. Then I copied the right side, pasted, flipped the pasted image, and lined it up to match the right side. Voila! Rooms now appear on the left side also. But now I'm getting odd behavior because half of the artboard seems to have cloned itself, which I didn't expect. Is there any way to fix this? I was assuming the artboard was just the workspace, but maybe it's something else? That's enough for now. TIA for any advice. [Note: I worked on this file in the Affinity Designer 1.7 customer beta. I posted these questions here b/c I don't think they're beta-related, but feel free to move the post if I'm mistaken.] house plat 1st floor.afdesign
  25. Hi, I just started using Affinity Designer at work and I love it so far. One of the features that will really come in handy is to collapse all artboards with one shortcut key. I usually end up with several artboards in an Affinity Designer file and it gets pretty annoying to navigate through layers on top of layers. So please add this feature to the next rollout of the app. Thanks!
×