Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'refine'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

  1. Hi! I found that cutting backgrounds in product photos I've have to work on is somewhat tricky in Affinity Photo. I try to switch from PS to AP, but similar functions in both programs gives different effects. See attachments and you see squared edges in AP, and smooth (no feather etc.) edge in PS. Any suggestions?
  2. Hi, I tried to find solution but couldnt. For other tools you can go to Edit > Defaults > Save - for selection tool it doesnt work I want to have default settings for Refine - not have to manually change it each time and switch off that weird "matte edges" option (who even uses that) Is there a way to have default setting for Refine Selection tool? Same as per my photo?
  3. When using the refine feature with selection and applying a mask the resulting mask is grayscaled. This might be nice for most cases, bot not in mine. Is there an option so the selection is 100% just the pixels which are shown in the UI? Best case would be an option to remove the Alpha of the selection or whatever causes this. Or can I maybe apply a treshold to the mask layer? Regards
  4. Hi, I load a photo from the Photos app and select the foreground as trying sky replacement. I then use refine for around the trees and other areas missed. I choose Output to New Layer or New Layer with Mask Affinity crashes. is this a bug or am I doing something wrong? thanks Ade. Using Affinity IPad 1.8.6 on iPad Air 3rd gen with iPadOS 13.6.1
  5. Having a huge problem with the selection tool when refining my selection. After I get about half way around a picture it flips out of the refine mode back to the normal selection. I cannot get through refining a picture. This happens on my mac and macbook pro.
  6. I'm wondering if this is the expected result from Refine selection. I've included a video, but I'm wondering if this isn't a bug? Process: Selection Tool --> Refine --> Paint with Matte brush (Matte edges selected) --> Output --> New Layer with Mask --> Hide the mask. The new layer seems to have been destroyed (old layer is not touched, as expected) I would think that after going through the process, I would be able to touch up the mask, but the new layer is so ruined, that I can't use any of the area that I would unmask. I am able to move the mask to the old
  7. When I run this macro, the app crashes every time. I have attached also a test image. Thank you! refine crash.afmacro
  8. Hey there, I've been having some issues with the "Refine Edges" tool when it comes to selections. After carefully selecting my subject in the picture, I intended to refine my selection when I noticed that as soon as I clicked on the "Refine..." button, the edges of my selection became fuzzy and inaccurate right away, making my overall selection much worse. This happened without even altering the settings or painting with the brush. After spending plenty of time trying to refine the selection with the help of the "foreground" and "background" brushes the result was not much improved, so I
  9. I recently upgraded to MacOS Catalina. My refine edges seemed to start actingwonky after that. When I choose to refine, the red mask shows up as expected. When I draw along the edges, all seems okay until the app finishes. At that point, the mask disappears and the marching and are completely gone. If I click Apply anyway (without seeing the results), the marching ants reappear and show where refinement took place, but I have to hit refine again, in order to do more work. Also, the previews only work while the mask is visible. Is anyone else experiencing this? I've been using A
  10. Inside the "Refine selection" dialog when I select "Transparent" I get a preview that is slightly different from the result after applying the mask. I made some screenshots to demonstrate this behaviour: 1. Make a selection, then choose "Refine Selection": 2. Choose "Transparent" from "Preview", the legs of the subject show only a very small halo: 3. Choose output as mask and apply, now the halo has become much more visible, which is quite different from the preview: Why is there a difference between the preview and the final result? (
  11. I have been looking at ways to effectively mask things like trees and then adjust the background so you can increase contrast, gamma etc in the sky without affecting the foreground. I have tried Remask from Topaz which is pretty good but thought I would try Affinity which is my core image editor. MY METHOD Using the selection brush I make a loose selection of the sky around the trees I then invert the selection I then hit Refine Using the Matt brushes and foreground and background modes I then tidy up the selection so only the tree is selected Using a black
  12. I struggle to make selections. I've been using AF Photo for over a year. I have watched the tutorials and other help videos about selecting and I continue to struggle. I have fine detail on photos of flowers and grasses and I want to make selections for copying, masking, and adjustments.
  13. In Photo Persona, the mask added to the layer is moved (screen-02). Added as "New layer with mask" is good (screen-03).
  14. Hi all! First of all, thanks in advance for reading and helping me out, if you can. I have been using Designer for a little bit more than a year now, but I never got to use Photo a lot. I recently came back from holidays and wanted to extract a person from a picture with Affinity Photo, and I'm having trouble with something that should be super easy, and I want to understand why is this happening and how to fix it. The problem is that after using the flood and wand selection tools, I have my desired outline selected, but when I copy and paste (cmd + c and cmd + v), the pasted image is
  15. I just bought some clip art with a white background and I was hoping it would be super easy to select the image (without the white background) and drop it in to my collage. I thought the photo would come with a cutout but that doesn't appear to be the case. Is there an easy way to select those small details on the branches?
  16. Ok, the newbie here again... I watched a video tutorial on removing the background. 1. It said to use the "Selection Persona"? I don't see that on the toolbar with the other personas. 2. Then it said to use the "Smart Selection Brush" to outline the object... I have a Selection Brush, but nothing says it's "smart"... is that the same thing?? 3. When I try to outline the object with the Selection brush, it makes double lines and I can't get rid of them with subtraction. They just jump around and become disconnected from other areas. 4. Then it said to use the "Refine Selection Tool"
  17. Hello! First post! Excited to be a part of the community. Absolutely loving Affinity, just got a couple of questions that have been confusing me about making selections. The refine tool seemed awesome at first and I was cutting out complex subjects from messy backgrounds easily, but now I’m finding upon closer examination that it’s really not that neat of a selection. I’ve seen other people ask similar questions so my question is this...when I refine a selection to a new layer with mask, why when turning off the mask do I see an image like the second one I posted? With the nasty s
  18. Why does the app crash when using the refine tool? I'm editing photos using refinement and I've crashed multiple times, using the iPad pro.
  19. Hi all, I hope you can help me with this: I can't find the 'Refine' button. It used to be there but I've somehow lost it. I tried 'reset studio' but still no button. I'm know I'm overlooking something obvious but a hint will do! Looking forward to hearing from you, Kevin
  20. When refining a selection with Apple Pencil drawing a refine' line on the mask and lifting the pencil off the screen, then touching screen again (quickly) causes the spinning timer refine action to continue forever. App has to be closed and reopened to clear refine action. Easily repeatable problem. ipad Pro 10.5. Official release of 1.65 AP
  21. hello all, and happy new year! please i need some explanation about refining selections to "new layer and mask". i did the following experiment on the attached image: 1) select the background of the image with the selection brush 2) invert pixel selection 3) refine selection (default values, except for a bigger brush) 4) select "new layer and mask" 5) apply i'm not interested in how the quality of the selection could be enhanced (i.e. applying some feather during the refine process): instead, i can't understand how the new layer (with mask) is generated.
  22. I'm using affinity photo for 2 months and I don't know why, but this bug or strange feature has begun recently. When I'm using the selection brush tool and then clicking "refine" the app does it job and shows me what object i selected, but after couple of editing the selection the red thing (environment, I don't know how it's called right in english) disappears and I don't know what is the problem because I've used the app 6 months ago and everything was fine but know the main thing that I'm using stopped working the way it used to be. Is there any solution or something like that? Here's the l
  23. I wasted a lot of time trying to understand why my refined cuts are partially transparent. I realized that this is because of "Matte edges" mark set by deafault in Refine window. I would say this mark set by deafault is pretty confusing, especially for newbies.
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.