Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'performance'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support Forums
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Feedback
    • Bugs in Affinity Designer & Affinity Photo
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Affinity Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 80 results

  1. Hi, after some inversigation I found out, that the new Noise Reduction algorithm increases the develoging time more than three times (on my machine): #135: 4 seconds (default setting) #243: 13.5 seconds (default setting) also the new Lens Correction and the Lens Remove Vignette increases a bit the developing time. Without any settings the developing time is nearly the same: #135: bit less than 4 seconds #243: bit more than 4 seconds Is there any chance to improve this in the future or enable to toggle between the new and old noise reduction algorithm?
  2. Hi Mark, regarding the developing performance with a 22.3 MP .CR2 of a Canon 5D M3 Load time: #135 --> 7.5 secs first time, later then 6.5 secs #240 --> 4.5 secs first time, later then 3 secs Developing time without adjustments (default settings): #135 --> 4 secs all the time #240 --> 13 sec all the time and I get a "washed" out image (btw. it's 1.5 seconds faster then the previous betas) If you need a sample file, please let me know... Thanks!
  3. It seems the performance in the newest beta is still messed up. See the movie I attached. All I did was create a new document, float the window, then drag t he window size handle around. This doesn't happen in the production version. My computer is a windows 10 machine running an i5 processor and 2 GB NVidia card. Nothing to brag about but totally sufficient for Affinity. Matt 0001-0213.mp4
  4. Hello, I'm trying to use my Huion Tablet G10T in Affinity Designer but it does not work properly. The problem is that it has a lag or delay that does not let draw the stokes/lines well. Also when one moves something with the tablet Pen, it continues moving by itself without direction and no stopping (it stops only when I changed the pen for the mouse). I recently changed the Driver for the last one available on the Huion website -HuionTablet_MacDriver_v14.3.10.181225 (beta) I'm using: MacOS High Sierra 10.13.6 The Tablet works well in Illustrator and Photoshop, but not in Affinity Designer. Any suggestion?
  5. I really like affinity designer and consider it a really promising alternative to Illustrator. I purchased this software for my mother who is a lace maker and need to draw lace backgrounds with a vectorial software. The problem is that these backgrounds are really detailed and can have thousands of lines. The move tool becomes quickly unresponsive even on a high end machine such as an intel E5-2678V3. I attached a quick example file - to reproduce the problem: Select all object and try to use the move tool. This really is the only obstacle to us to get rid of the Adobe plague ^^ Does any one have the same problem ? Any kind of help appreciated, Thanks ! Additional information: The same thing works with no problem in Illustrator (a bit slow but still usable). mm.afdesign
  6. Hi! Thanks to the developer for their contribution. Merry Christmas! In most cases, the performance of affinity photo is excellent. But I noticed that in some cases it is slow I used a 100 million pixels Lab/16 canvas to create twenty layers. The save of large-area modifications is extremely slow or even horrible. This is not a bug or a computer problem. Large-size (1000+) brushes are slow. Because of the lack of hardware acceleration At the same time I use the macos version, the speed after 1.7 is amazing, the filter responds in time without any lag, and everything is attributed to metal acceleration (in macos 1.7 metal) Please consider adding Lab/8 support to provide a faster preview than lab/16, especially in the current missing gpu acceleration. I will continue to use affinity photos in macos mojave (metal2 api)
  7. Both Affinity Photo and designer have significant lags when you are nodding some points (with node tool in Designer for example) or applying shifts (in Liquify Persona in Photo for example). I’ve made a couple of videos demonstrating it on the latest iPad Pro 11” (2018). 5C5D9A2B-B4C2-4758-80FB-BC12C17A384F.MP4 A00694E3-1EF2-4E59-ACD9-644738960DBD.MOV
  8. Hej there, I am using an i7 Skylake with an GTX950M and 16GB RAM, still I get very very slow panorama and HDR renderings from Canon CR2 files. At the same time, very little CPU capacity is used (~15-20 %). Tonemapping panoramas takes easily a complete afternoon! I would love to see an performance upgrade in future versions (even if I have to pay for it). Otherwise, Affinity Photo is close to irreplacable as the generated images are excellent. Even the output using the default settings is much better than for example Aurora HDR, imho. Sincerely, Benedikt
  9. Hello, I'm experiencing a poor graphics performance after upgrading to Mojave, tried switching from OpenGL to Metal, which didn't do a trick and then switched back. Are anyone experiencing similar sluggishness? And maybe somebody can tell me ways to work around it? Thank you!
  10. Hello I understand Affinity Photo can benefit from the usage of a GPU, I have an Nvidia GeForce GTX 860M since it's a laptop. My question is, to ascertain that software does is working with the GPU, should I select the GPU selection in the Affinity Photo Preference Menu in the Performance Tab?, should I assign it directly in the Nvidia control panel? or should I do both things? Thank you
  11. ksnyder

    Stroke Slider Lag

    When multiple vector objects are present in Affinity Designer (greater than 20 not placed in groups or layers), the stroke slider becomes almost unusable due to severe lag. if I place all the objects in a layer or group and twirl it closed, the lag goes away. Is there anything that I can do to fix this issue? Windows 10, GTX1080G, GTX1070ti Affinity Designer 1.6.5.135
  12. Hi, The problem exists across all Affinity apps. When I'm in fullscreen mode I can't close the app by pressing the red close btn. I have to do it from the dock or by exiting fullscreen first. Not something major but it is a bit annoying. I believe this is a bug, not a feature? I'm using macOs Mojave but it is the same on HighSierra. Regarding performance - every time when switching between personas Designer and Photo are freezing for about 3-4 seconds.
  13. Bounding box issue I get pink bounding boxes around all images and text boxes that are very distracting and I can't get rid of them. Artistic text is outlined with a similar pink line. it's not a bounding box but a pink outline around individual characters. Image repositioning refresh lag Moving images around the page is almost impossible because the box seems to move while the image is stationary. It feels like I'm trying to crop the image with the image box. Eventually the image refreshes and is positioned roughly where I moved it to. this strange behavior is inconsistent. Sometimes the image box moves with no image in it and the image eventually fills the box by revealing strips, almost like a bad web design page or slow server a la 1997. I use the Publisher program on my Surface tablet with none of these issues. All of my other applications perform equally well on both systems so I'm wondering if there's some sort of specific conflict between Publisher and the Nvidia graphics card on the wacom.
  14. There seem to be a big performance hit when text wrap (tight, both sides) is applied to grouped vector graphics. Spinning ball everything halt for about 5-6 seconds.
  15. jörn-jören jörensön

    UI loading very slow

    Great product, first of all! 1. On my computer, every time I start up APub it takes about 30 secs to load the UI. 2. More annoying: Opening the "Character", "Paragraph" or "Text Styles" tab for the first time takes up to 10 secs, each. I have about 350 installed fonts. My Specs: Affinity Publisher 1.7.0.57 WIN 10 Home, 64-bit i5-7300HQ 16 GB RAM GTX 1050ti 4GB WIN, Fonts and APub installed on SSD
  16. Pretty much whenever I attempt to use Brushes in pixel mode, I get major major lag in performance, like 5 or more seconds sometimes, between when I draw and when the results appear on the screen. The problem seems to be more severe when using custom brushes, or the default included brushes when the width is increased to very large. I also get performance issues when I switch the blend mode from "Normal" to something like "Multiply". As far as I know, I have a pretty good computer - I've attached a few screenshots of the specs. I've also tried changing the "Performance" configurations but have yet to improve this lag. I've also tried closing running processes and applications. Am I missing something here. My computer is super fast with regards to software development but I'm new to doing graphics related things so I'm uncertain if there's hardware that I'm lacking. Thanks, Andrew
  17. AD/AP should block all processing/rendering/etc threads when it is not the active window or when it is minimized. Active tasks (the type that would present a progress dialog like export/save/etc) should of course not be suspended, but there's no reason for AD to be rendering the canvas when it's in the background. Additionally, all tabs except the current tab should always be suspended. The CPU (not memory) profile of AD when open with a single tab active (and not "multiple documents mode" enabled) should be identical whether that tab is the only tab loaded in AD or one of a hundred.
  18. I've been having a problem with AD burning up CPU cycles doing absolutely nothing with a lot of documents open after some time. Per earlier conversations, I went through all the documents and made sure nothing was selected/there was no marquee in any of the tabs. The behavior persists when AD is minimized. On a 32 Core/64GB machine it was using ~80% of total system resources or approximately 2500% of a single core with no operations in progress and a blank document active. I ran it through Windows Performance Analyzer and fortunately some of the AD symbols were available so I have the following to share:
  19. What is the performace/speed issue when trying to work with raw files using iPad Pro 9.7?
  20. evtonic3

    Slow on my Mac

    Not sure whats happening, but it happens from time to time when I work on really deep files with full res images and many layers along with it but I’m getting really poor performance. Is this normal memory usage? I have projects due and the spinning ball of death is gonna get me fired. (not really, but am concerned with this)
  21. I am having a bit of a problem with an illustration. I get the old beach ball when doing simple things like select objects, and in general it is very slow and continues to get worse over time. It is a large file (over 6 MB) with a lot of objects. Any thoughts on how I can look into this matter further? I am starting to force restarts which is causing some time/data loss. Because this illustration contains intellectual property I can't upload to the forum for anyone to look at, but if someone offically supporting Affinity wants me to send it directly in an email (if it's not too big) I can do that. Thanks
  22. Just installed update to AP. Performance is significantly laggy on this update compared to the previous version. App also freezes periodically for unknown reason and has to be force closed. This app should be lighting fast on a machine like this. See specs below. Win 10 64 bit, i7 4.xGHz, 64GB ram, 1080ti nVidia card (latest drivers).
  23. I'm at the current stable version of Affinity Photo for Windows and I'm experiencing a lag, when using Healing Brush on "Current Layer and Below." Has anyone experience this? I'm using Wacom Intuos Photo with the latest WACOM drivers installed and I just reformatted and reinstalled everything on Feb. 4, 2018. Thanks for reading, Ron
  24. If I create mulitple objects in affinity designer the performance become slower. If I hide the objects it is faster again. How can I solve the problem? 64 GB RAM 8 GB video graphic
  25. DOODLESKULL

    Brush Tool with Wacom Tablet = Slow

    I'm on macOS High Sierra 10.13.1. I have an early 2013 15-inch Retina Macbook Pro connected to a Intuos Pro small tablet. I use the brush tool in Affinity Designer to doodle simple drawings for animated videos. I've seen serious lag in the Brush tool performance since upgrading to the 1.6.0 version. I pick up the brush tool, try to draw something with my Wacom pen and there is a 1-2 second lag before the brush hits the screen. This sounds like a small thing but when you're drawing 100-200 images for a video, it quickly becomes very annoying. Basically, I need to start every drawing 3-5 times before I the brush "lands" the right way on the screen. I don't have this issue with using the latest version of Illustrator. How do I optimize the performance for my system/use case? Any ideas? Thanks in advance.
×