Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests, Suggestions & Discussions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 780 results

  1. matisso

    Brush zoom bug

    Hello, Today I needed such a simple drawn shape and thought I would do it in Designer, since I convinced my employee to buy a licence. However I ran into a strange and annoying bug – merely upon changing zoom level, the brushed stroke changes its appearance. I have included the link to an animated gif that shows the shape at 75, 100, 150 and 200% zoom and a source file as well. What’s even more frustrating, I actually discovered it after i had exported the PNG file at twice the resolution and found out it the stroke changed in it. Try opening the attached .afdesign file (Windows 10 at my end here at work) and clicking Ctrl + + and Ctrl + - and see the stroke going “alive”. Please see this: https://imgur.com/a/8F7DUB5 Regards, Matt brush-bug.afdesign
  2. When scrolling up down, the grid scrolls too? See screenshots
  3. When you edit the gradient in a Gradient Overlay effect, and you turn the color of one side to 0% opacity and THEN try to change the color of that color, the color selector window immediately closes after a single click. It does make the change, however. You can also set the opacity to 1%, select your color and move it to 0% afterward. Why would you want to change the color when it's 0% opacity you ask? Because it still affects the transition and blending of the gradient from one side to the other.
  4. If you accidentally switch to separate mode, which I did, I cannot switch back to Merge All Windows. Does not work any longer after the new update.
  5. Hello! So, these new versions look great and I'd love to start using them, but I have some weird problems going on since the first beta release. I use my wacom tablet all the time, and I'm used to scaling brushes holding Alt + Lclick & Rclick, which I do after assigning such a modifier to one of my wacom pen's button. It works perfectly in the stable 1.6 versions of Designer and Photo, also on Photo 1.7.0.367, the latest release. But whenever I use the same command on Designer 1.7.0.367, it doesn't work. It just paints, as if Lclicking and dragging. This is one problem. Also, all of a sudden, the software stops getting instant feedback from my brushes/pen. I click and drag, but it only updates when I release the click. Did anyone else encounter these bugs? I can upload stuff to showcase, if needed. Thanks
  6. Pen tool suddenly switched to pixel default over the weekend and won't switch back to points. Every time I draw a line and try to change it to points it automatically reverts back to pixels. I now have to draw the line, click on the pencil tool to change to the desired point size. Very annoying. Noticing a lot of bugs with this update.
  7. Hi all, My name is Andrew and I'm graphic designer of Eurosud Cataldi srl (in Italy). Today I have notice that my pen not work proprely in Affinity Designer only (work very good with Affinity photo and Krita). My pen not cover all the screen in AD and when I go left for select vector brush it jump on right side of the screen. How is possible that few days ago it have worked relly good and now is broken? Can anyone help me please? PS: I have two monitor and all pc driver updated. Sorry for bad English
  8. Just been playing about with the new Guides Manager. Whenever I edit the margins, it instantly reverts back to what it was before (both typing the number and using the arrows). When editing the margins under Document Setup everything works fine, including updating the numbers shown in the Guides Manager.
  9. After the update, everything crashes and I have a deadline! How the hell can I roll back? I am dead in the water. Every file I try to open, the app crashes continually! I just updated and now I need to rollback. This is an emergency as I have a freaking deadline in a few hours. HELP!!!!!!! Update: Found someone with the same issue, it is a bug. Was about to find a temp workaround, I think. Went to preference and saw it defaulted to Metal and I switched to GPU, at least I can open a few of the files. Still testing. I had no issue whatsoever with the previous version and I have been a long time user. Mac Settings: AMD Radeon R9 M370X 2048 MB Intel Iris Pro 1536 MB Complete log attached crash.dmp
  10. Hi, I just purchase the Affinity Photo at Mac App Store. After installation, I tried to start the App and it crash after it show the start up banner. I am using iMac 2011 21.5" with Radeon Pro WX7100 eGPU on macOS 10.13.6. Any log / stacktrace I can provide for this issue? Thanks!
  11. Hi there, I have encountered a strange bug when working with PDF exports. To be more precise Overpass as a font. It gets exported as bunch of symbols instead of letters. Tested. Not a bug in my file, nor software (friend tested it as well) Link to download Overpass: https://overpassfont.org What it was supposed to look like: What I got in the PDF: My export settings:
  12. Hello, this bug is being discussed in another thread, but since it's being ignored by Developers for pretty long time, I decided to refresh it by creating a new topic with some new facts and a solution. "Merge Down Layers" (Ctrl+Shift+E) is very common and frequently used command, that we use to merge layers. Although it can corrupt your image in a lot of random cases by blurring you layers after merge. You can see what happens to layers if that occurs on attached image. After 1 merge you are losing sharpness, and after 2 or 3 merges you will start to notice that image got blurred, but it will be too late – your file is already corrupted. I attached *.afphoto file, so you can reproduce bug and see why this happens. I already found a workaround in the past, which is super annoying, but better then nothing – Create Empty Layer (Ctl+Shift+N) and merge down to this new layer. But today I found an ultimate solution for Affinity Developers, which is super easy to implement, and I hope they will do it ASAP: If you rastirize lowest layer before merge, nothing will be corrupted. So before Merge we should automatically rasterize lowest layer, and then we will never corrupt our image again. Some important facts for Affinity Developers: I attached *.afphoto file, you can reproduce the bug I reproduced bug in Beta too It's not because of "Force Pixel Allignment" or "Floating point coordinates" This is critical bug, that corrupts our work (I corrupted my images without noticing, other guys from previous thread also corrupted 4+ hours of work) This is not intended behaviour, please pay attention to this one and put yourself in our place This never happened in Photoshop with similar actions To get "bugged" layer you can resize existing normal layer and it becomes corrupted for future merges To fix this bug you just need to automatically Rasterize lower layer before "Merge Down" operation Thanks, hope you fix this asap and notify us! Corrupted Merge.afphoto
  13. ** UPDATE: it appears to be a bug with snapshots ** text i see on screen dose not match what is printed. so this is just a odd bug when printing it prints out a Chinese or Japanese symbol for some reason even when printing to PDF or a xerox or IBM printers they all have the same symbol at the end of the text but it is selective on which one it prints the symbol on as you can see on the print as seen in the png files below (yes i know the design is ugly at the moment there is a bit of malicious compliance here)
  14. So I'm using the 1.7.0.14. I have 2 documents open... #1 has 13 artboards setup to export using "continuous export". #2 has 2 artboards setup to export using "continuous export". Just as I was typing this forum post #1 exported and auto-opened all of the files into Preview. It's been randomly doing that over the last hour or two. What's triggering it, I don't know. I've not touched the file for quite a while but it randomly regenerates all of the artboard exports. Seems like a bug to me. What say you? (Off topic: how do I turn off the feature to auto open the exported files in Preview?)
  15. Hi, I've been studying the best way to export to Adobe Illustrator since many of my clients request the final file as .AI, and of course I prefer to work using Affinity designer, but I'm having some problems with PDF export getting many annoying rasterized shapes and images, for now I see that SVG (export for Web) is the best option for while, but still have some small bugs opening in another vector software, in this case, I notice that if you export svg and try to edit its contents: Transparency Tool with Gradient Tool / Gradient Tool - fill mode Ellipse If you apply these both tools in a path/shape, the SVG create many "groups" of layer and raster with clip, that is not very optimized Strokes with rounded corner become with points (no bezier path) Some case of using Layer fx or a complex vector object the layer become raster (image with clipping) Opening the same SVG exported on Affinity, the bug is the same Well for while the bugs seem more about optimization for SVG files, as I need to export to Adobe Illustrator in order to deliver the files to my clients, it is possible in somehow future to have an option to export as AI, would be perfect and less overwhelming while working with both software, I really wish the best of luck for the Serif to be bigger than Adobe is now. anyway, thanks once again. Jhonatan
  16. In the past couple days, the Studio palettes on the righthand side (Affinity Photo for Desktop on MacOS Mojave) have been randomly resizing: sometimes much wider and sometimes much narrower than the default. As there seems to be no means of manually resizing their width, I'm assuming this is a bug of some sort. Has anyone else encountered this? - Brad, Icecastles Photography
  17. Hi, Every time i try to write or use the brush tool with my graphics tablet, Affinity Designer crashes. Help? System: Windows 10 64bit Core i5 4690k 16GB RAM Radeon RX 580 Wacom Intuos (latest driver, 6.3.34-3) Please see attached video, first crash is very soon, second after 3 words or so: (edit: sry if i posted on wrong forum, i posted on windows bugs now, first time here, not sure where should i post) 2019-05-27 21-04-32.mp4
  18. Hey, i can not select the first word (or the complet text) in a numbered line and change the style to bold or italy without the effect gets to the number. example so i would like to have: 1. First Word 2. First Word but Publishe do 1. First Word 2. First Word At underline style Publisher works fine. Hope you understand what i mean. I use the Beta 1.7.0.337 L.
  19. Copying pdf vector data (macOS standard for inter-app vector graphics, in this case from Vectoraster) and then using it in Affinity Designer 1.6.1 to create "New from Clipboard" works fine. However, if you instead paste the same data into an existing open Affinity document the result is very strange with the graphics being upside down with the elements distributed incorrectly in the Y-axis. PDFPasteBug.mov
  20. Hey everyone! When opening Document, Resource Manager, selecting all files and setting them to linked, my document will still be at 109,3MB file size. In fact, before linking the unlinked images, the file had 108MB. So linking even increases file size by a small amount. The Resource Manager will show them as linked and Publisher will report errors when renaming a file. It just doesn't decrease file size. And even when Publisher cannot fint a file, it is still being displayed, instead of an error frame, which I would expect. Is this a known issue? It seems it shouldn't be since there is a tutorial on the website for this. I am using High Sierra. Best wishes, Shu
  21. Hi! I've noticed quite an annoying bug when selecting and moving raster artwork within Affinity Designer's Pixel Persona. I've noticed this same issue in Affinity Photo, as well as the latest beta versions of Designer and Photo, and I have no clue why it happens. When drawing with something like the pixel brush or any brush that has a hard edge (with little to no anti-aliasing), the artwork blurs when being moved, but only when selected with a selection marquee tool, such as the lasso tool, first - see attached screen recording. This leaves a very visible difference between the selected and moved and unmoved artwork, and is even visible at 100%, which is obviously a big no-no for client work. Not totally unrelated, the selection path also seems excessively jagged on screen in comparison to something like Photoshop. I often use the selection tool when colouring my work, but the edge is noticeably jagged, even when zoomed out to 100% as well. I initially thought this may just be the pixel preview, but the jagged edge is very present - see attached screen shot, and it's also very present in the screen recording video too while making the selection path. As a final side note, a Wand Selection tool in Designer's Pixel Persona would be SOOOO helpful. Anyway, I'm not sure if these are bugs, but any advice or workaround for these things will be greatly appreciated! Screen Recording 2019-05-10 at 09.03.56.mov
  22. mje3748

    Huge Crashing Issue

    I'm trying to tidy up my portfolio for the summer, but everytime I open up a project in Affinity Designer and go to studio -> color -> and then try to make a color adjustment the software crashes. It does this mostly when I start to do things other than resizing and moving things around... so basically trying to perform anything further than that makes the software crash. I have tried uninstalling and reinstalling and updating (no updates are available) and still nothing works. Also, the layout of the screen seemed to have changed somehow during this process. When the application opens, my home screen no longer automatically brings up the layers or color wheel or anything. And then, trying to get them back and use them crashes the software. Super annoying. I am going to attach the error message that I get everytime the software crashes. I copied and pasted it into a pdf file. PLEASE PLEASE PLEASE HELP. I don't want to have to go back to Adobe Illustrator. Crash.pdf
  23. SunnySaul

    AD Smudge Brush Bug

    Hello, I am having a bug every time when using the Smudge Brush Tool. Some brushes crashes from the first try, some takes a little longer to crash after a few strokes, and some can last longer by changing the brush size, opacity, flow and/or hardness. But the bottom line is: it always happens and happens after a short while. 1. It is not dead pixels (It can be erased) 2. Happens every time with every brush only when using the Smudge Brush Tool 3. Happens both in Designer and Photo 4. My AD version is current (1.6.5.135) Any tips, answers or fixes, please reply. This tool is paramount for my workflow. Regards,
  24. I have been trying and trying to get Slice Export to work for me on Affinity Designer iPad. I watched the tutorial video on how to do it. It just doesn't work for me. I tried exporting to iPad folder and also to various iCloud folders as well, nothing, it just doesn't export anything.
  25. It is happening during zooming or moving an object, which is above the text. It's really annoying and shouldn't happen in non-beta version...
×