Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests, Suggestions & Discussions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 781 results

  1. the "free hand selection tool" Type "Poligon" doesn't work correctly, most of the time the start point disappers. (did test it with Apple pencil 1 and normal finger touch)
  2. In version 1.6 it was possible to include bleed on selected Artboards, in AD 1.7.1 the checkbox is grey.
  3. today I discovered a weird bug with the share feature, it's realy easy to reproduce and a bit annoying if you have to work with this Function. video is pretty self explaining, if you have more questions just ask me. 1. crate a Projekt 2. create a rectangle 3. select it with the move tool 4. lock the width and height 5. use the shear function (tilt it as an example to 30) 6. try to make the now tilted rectangle bigger with the width slider 7. the height goes now up like crazy
  4. It doesn't matter what I copy, Designer always rasterizes it into a png for my clipboard. This is hyper annoying.
  5. I have a large volume of text I wish to format into 4 columns over a two-page spread. I copied the text out of Swift Publisher, and pasted it into a single column text box in Affinity Publisher, thinking this would be a routine operation. Instead it has turned into an ordeal. As you can see from the movie I’ve attached, when I select the text box and click on the little column adjustment tool, the text does not reflow in anything remotely resembling a logical way. I thought maybe the text block had picked up some weird invisible characters/artifacts in Swift Publisher, so I dropped it into a TextEdit document first and converted it to plain text, THEN copied it into AP. This had no effect whatsoever on the problem. I feel like I’m going to have to retype it from scratch to get what I want, and what I want does not strike me as anything fancy, or complicated, or unreasonable. This looks like a bug to me. Is there a fix? Thank you for your help. Incomprehensible_Text_Box_Column_Behavior.mov
  6. How do I export with the Export persona? I choose a folder but it never gives me the option of ‘Open’ so I always have to cancel. I can’t even export manually now with this one file. When I go to the export dialogue box, my only option is to export the entire document, not just an Artboard. What am I missing? Or is it a bug with the program? Any help is appreciated. This has never worked (properly) for me since I got the program 6 months ago. Thanks. 5626AEB4-3701-424C-A02B-DF8C72E57294.MP4
  7. Had consistent crashes with Publisher 1.7.1 official release, so I downloaded and installed this 1.7.2.420 beta build release. Crashing still happens. Crashing occurs when creating new paragraph style within Text Style panel. Purposely did not undock the panels, but left them in their locations; still crashes. Dropping in the system crash report, as well as the document (two graphics, two text frames with text, two text frames with page number fields). One note, this is the same document as was used in the official release. Certainly, the program is bugging out, but perhaps the document itself is the culprit? Running MacOS X Mojave, 10.14.5, iMac (late 2013), 3.2 GHz intel core i5, 32 GB memory, Nvidia GEForce. Affinity Publisher Beta_2019-07-06-114526_iMacUp.crash Bios and Farewells.afpub
  8. After the 1.6 update, the expand stroke function that wasn't accurate with rounded rectangles before, now is completely broken (see screenshot of a rounded rectangle, circle, and a cog). Upd. It seems to happen only in certain affinity files, not all of them. Regards, Anton
  9. I create greeting cards in affinity designer and get them ready for print. I make 2 artboards with bleed, and export them in PDF format. However when i check the file it shows part of the document completely blank. I've tried changing settings and export methods but it keeps on exporting a blank page. Is there a way to fix this? Does anyone know what's causing this? The full file: (i blacked out the designs for the screenshot) And this is what the PDF looks like: Completely blank..
  10. Hi, here is a bug. Story: I make a master page, add artistic text as Heading 1, align to center and top of page. Then I make some new pages based off that master page. I'll go to the first one, detach it so I can edit, change the original h1 text content, go to alignment - align left, then click finish.... The master then changes to the left side too..... When I go to the next page, I'll align center, and all pages based off this master page now go center (including the one I just aligned left).... I go to the next page based off this master, align right, same thing: Everything is now on the right, including the master. Computer spec / hardware: Windows 10 Pro laptop, no external hardware. Affinity Publisher Version: 1.7.1.404 Reproduceable / Happens in new document?? Yes and yes. See attached file. If this is not good enough, I'll make a short video of it. But please let me know if you need it first. detach-bug.afpub
  11. Sometimes (aprox. 20% of the time) i cant choose a tool from the toolbar, its mostly the type tool, but i use it the most so i am not sure if it happens with all the other tools too. Anyway, i simply cant choose the tool, it just stays at the given tool i was before. To solve this, i have to close the project (no need to close the whole app), then i just reopen the same project and everything works normally. I attached my screenrecord of this issue on my ipad pro. CA1FEAC6-90E6-4748-AE5D-1ABA8736B5F7.MOV
  12. Hello, Just wanted to report the following bug: Sometimes when I try to copy something the progam hangs and stay in Not Responding state. The last time it happened was copying while selecting two objects from the layers panel. While this last time it eventually got unstuck, it took around a minute or two to do so. This problem is not EVERY time I try to copy/paste something but sometimes, frequent enough to be annoying and sometimes I just have to force quit it (thankfully haven't lost my progress, it always seems to be able to recover which is good). I took screenshots to illustrate the problem, you can see the tools being stretched (I use them non-docked) while this is happening.
  13. Hello guys, I'm on the latest 1.7 version in Affinity Designer. I noticed that when i select a color by dragging inside the color picker box i end up getting 3 different CMYK values as shown in the screenshot below. I think this is a bug, unless i'm missing something. Can someone explain what's happening? Thank you. Edit: When i minimize the Program window and then maximize it, it shows the correct color in the large picker box, but it doesn't refresh in the color tab on the right until i select another object.
  14. Hey there, I've just downloaded the new version of Affinity Publisher. So it would be version 1.7.1. I did not have access to beta prior. This is my first experience with the software. Since I opened it up, I've been having crash issues. Can barely get through adding images to one page and the spinning/not responding starts. Sometimes if I wait a while it works it's way out of it and sometimes not. I've been working for over an hour and have only gotten through page 3 of my document. I've been searching for solutions. Here's what I've tried so far. 1. Downloaded High-Logic and uninstalled a few hundred fonts that I wasn't using. 2. Checked the appdata folder for crash reports. Those folders are all empty 3. Held down the CTRL key when I started up Publisher and checked all boxes/ set it all back to defaults. The issue persists. As I've been typing this message, Publisher finally came out of it's spin, but I'm not going to get very far at this pace. Also, for some possibly further useful information, I had this problem sporadically with Designer and since that latest update, all those issues seem to have disappeared. I'm not sure if this is something going on with my PC or ? But I did see a forum thread somewhere that suggested this is not normal for Publisher and it should not be running this way. Any ideas or treasure trails you all can send me down to try and get this handled would be most appreciated. I was so excited to use this program and cut my time in half or more, but so far it's taking me more than twice as long to get anything done. Help?
  15. I added a gradient map as a asset, and every time i apply it from the assets menu, the applied asset turns on and off while zooming.. when zooming out, the asset wont show, when zoomed in, it shows up again. When i export the picture while the assets is not shown on image, the exported picture is still ok, so its just the preview while working on the document. My screenrecord in attachment 91D980B1-00B8-444C-8067-C0E2185472FC.MOV
  16. Since the last Update of 1.7. all my panels are constantly changing with every boot of the program. Was fine with initial 1.7, but the first update screwed this up. Tried resetting with CONTROL on boot...but no luck. This is extremely annoying . Trying to work and this keeps changing. Anyone have a fix? Gary
  17. Hi I was using the common CMD-J when I made a layer selection. I thought that the CMD-J function wasn't working because the icon layer was blank (black actually but no image inside of it). I later realized that the CMD-J function does work but that the image was not updating. A minute later the pixel layer thumbnail did show there was an image there. It was just very slow to update.
  18. It doesn't matter what I copy, could be boxes, could be imported SVGs, instead of copying an SVG, Affinity Designer rasterizes it into an image. This is super annoying.
  19. Again I had a task where I had to use Live Filters in combination with Layer Effects and encountered a display problem. At first I thought it was caused by my Win 7 system and the built-in graphics card. When I tried it on a Win 10 system, I got the same result! Since the error occurs systematically on Windows systems, I assume that there is a calculation problem in the Live Filter matrix. But I would be interested if this error also occurs on OSX systems with Metal GPU! Tested on: - Microsoft Windows 7 Enteprise x64 (6.1.7601 Service Pack 1): HP EliteBook 8760w / 32,0GB RAM | Intel(R) Core(TM) i7-2860QM | NVIDIA Quadro 3000M / 2GB DDR5 - Microsoft Windows 10 Enteprise x64 (10.0.17134): HP ZBook 17 G4 / 64,0GB RAM | Intel(R) Xeon(R) E3-1535M v6 | NVIDIA Quadro P4000 / 8GB GDDR5 APhoto_Filter_Bug.afphoto APhoto_Filter_Bug_2.afphoto
  20. Hello, Great work on the new Designer / Photo release @affinity! I have a bug in Designer stable and beta (1.7.1.404), when I try to open / activate the Brushes Panel the app crashes instantaneously. I had this problem earlier too, but was relieved when I saw it fixed in the previous release (1.7.0.367). Now it's back. I had the same problem with Photo too. Now Photo won't launch at all (since the Brush panel is open by default I think, so resetting the Studio does not help). Yes, I tried removing all third party brushes, and as I said previous release worked without any problems. Any help is appreciated. (How do I roll back my active Designer / Photo instance to an earlier version? Simply uninstall and reinstall using the previous installer?) Thanks!
  21. Hello everyone, I'm having an issue where both Affinity Designer and Photo stay at "Not Responding" for about 3 minutes when starting up the program and THEN it opens fully. Basically it is super slow to open. This is a clean install as I just bought the software and there's nothing else running on the PC and the PC is still new and running well so it's clearly a problem with the software. I already tried changing the performance options (Renderer to the dedicated GPU instead of the iGPU which is the default for some reason. Also tried WARP). As for how well the program runs once it opens it's, meh, it runs jerky, zoom animations are slow and panning is super slow (This is NOT 60fps as advertised, more like 5fps) BUT if I use the touchscreen it works quite well, much better than the touchpad. I tried the software on a Mac and it was amazing but on Windows it kinda sucks so far. My Specs are: Windows 10 Home (1903 / 18362.145) Intel i7-8550U RAM 16GB iGPU: Intel UHD Graphics 620 dGPU: Nvidia MX150 EDIT: It appears that panning and zoom have improved somewhat! But sadly it still takes super long to start and still says "Not responding".
  22. Had once again a design task (dynamic distribution of rectangles), which I wanted to solve with " constraints" and was actually surprised that the well-known bug was still not fixed?! Actually it's a great function and a good selling point, but it can also make the work of a designer a lot easier. But only under the condition that this function also works 100% and it definitely doesn't work and this already since the introduction of Affinity Designer. But this was one of the few reasons why I said goodbye to Adobe Illustrator AD1.7.1.404_constraints_bug.afdesign
  23. The Gradient Fill palette(?) at the bottom of the screen is not always indicative of the fill of the shape selected. In the attached video, notice the indicated fill types of the shapes being selected. Also, notice how the linear gradient tool freaks out a bit as you select between shapes... A92393BC-9ABE-4995-9829-E0E356226E93.MP4
  24. I am receiving the error message attached about every 5 minutes. I am not using any external storage and I have copied the file to the desktop to try and work from there. Any fix? Thank you!
  25. There's an odd and ugly "floating" circular "close" element on some of the info panels in Affinity Designer. Visually it doesn't even seem to belong to the info box (see screenshot, the black thing with the cross behind the window). Personal Opinion: Why are there two separate elements offering the same function on such small panel? Wouldn't the normal and proper "Close" button be enough?
×