Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests, Suggestions & Discussions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 801 results

  1. Previously reported bug is still not solved in 1.7.2. At a certain time during working, brush drawing reactions change. Instead of drawing as I move my pencil on Wacom drush starts to react as in the attachment below. It takes only first and last point and draws a line between them. Black lines as seen.... blue strokes are done afterwards to show what I was really drawing on my Wacom (Pro Intuous).... Please start solving this issue reported about half a year before Thanks Jindra
  2. SunnySaul

    AD Smudge Brush Bug

    Hello, I am having a bug every time when using the Smudge Brush Tool. Some brushes crashes from the first try, some takes a little longer to crash after a few strokes, and some can last longer by changing the brush size, opacity, flow and/or hardness. But the bottom line is: it always happens and happens after a short while. 1. It is not dead pixels (It can be erased) 2. Happens every time with every brush only when using the Smudge Brush Tool 3. Happens both in Designer and Photo 4. My AD version is current (1.6.5.135) Any tips, answers or fixes, please reply. This tool is paramount for my workflow. Regards,
  3. Hello world, My last week's Bug is not yet answered upon, today I stumbled accross an even weirder behaviour which I captured on Video. AP 1.7.1 duplicated a large chunk of text at the very bottomn of my text frames and reflows it into the next frame if I create one. This is reproducible on frames where it appears, and no changing the text / editing / re-formatting that i do removes this problem. The original and duplicated text are in symc, If I change it it changes in both frames … Please help – text management should be more relilable in an Publisher … Thanks, --Thomas Bildschirmvideo aufnehmen 2019-08-15 um 18.18.26.mov
  4. After the 1.6 update, the expand stroke function that wasn't accurate with rounded rectangles before, now is completely broken (see screenshot of a rounded rectangle, circle, and a cog). Upd. It seems to happen only in certain affinity files, not all of them. Regards, Anton
  5. I have installed the new 1.7.2. and have opened the last file working on..... did see only grey place until I have unchecked all layers with MASKs! Mask totally do not work! Please how can I quickly return to previous version, this is a TOTAL SHOW STOPPER! Thanks Jindra
  6. In the first place I wanted to post in Suggestions, that the change of values with the triangles e.g. in Table Insets are ridiculous small. But then I remembered Preferences User Interface where you can define the Decimal Places for Unit Types. Changing values there left questionmarks on my face for the rest of the UI. We are just talking here about millimetres, table insets and the tiny triangles to change the values. If other parts of Publisher have the same "bug" I am too lazy to search for right now. Observation 1: Changing values for Decimal Places requires a restart. This information is missing here. Observation 2: If the Decimal Place is set to 0, then there are 10 mm-steps when you click the triangle. Means if the inset is 2 mm next step is 10 mm, then 20 mm etc. pp. The width of the cell has no Decimal Place. Observation 3: If the Decimal Place is set to 1, then there are 1 mm-steps when you click the triangle. The width of the cell has 1 Decimal Place. Observation 4: If the Decimal Place is set to 2, then there are 0,1 mm-steps when you click the triangle. The width of the cell has 2 Decimal Places. accordingly for 3 to 6 Decimal Places. Seems to be that the Decimal places are miscalculated. No Decimal Place from Observation 2 must lead to 1 mm-steps and not 10 mm-steps. EDIT: Hmm, a few minutes more thinking makes me happy with the bug. One Decimal Place for millimetres is enough and 1 mm-steps for changing values would be perfect. OR: Correct the bug, BUT please NO decimal steps where you can change values with the triangles.
  7. Hello, Im designing a little booklet and i encountered an issue: One left page is moved to right... but design applied from master page didn't changed... Is this normal? I have a little different design for left pages and for right pages. I expected the elements auto change when page 2 become page 3 and auto change the pages below :D I'm using Mac version 1.7.1 Thanks in advance. Best regards!!
  8. Select all objects on a page - including text. Group. Drag to scale. Everything scales except text. Is this a bug or a setting option?
  9. Draw a circle with border, expand stroke and you get an oval! Expand stroke is a very useful tool, but is not accurate, at least with circles as you can see in the screen shot. Please fix this bug.
  10. Affinity Publisher Bug: The attached FontTest.afpub has 8 different fonts -- both serif and sans serif. When exporting to PDF (Export Settings: PDF (for web), 72 dpi, preview...), and the PDF sent via iTunes to with the iDevice's Books application or Acrobat application, font failure happens. We tested an iPhone 7 and 7+ (OS 12.4) and an older iPad (OS 10.3.4). What happens is that the letters ff, fi and others starting with f will not print using several fonts: Verdana, Arial, Georgia, Times New Roman. All works correctly using Garamond, Calibri, Myriad Pro, Adobe Caslon Pro. (We didn't test additional fonts.) All looks correct when the PDF is viewed on a PC, but not on our iPhones or iPads. FontTest.afpub
  11. When pasting in some text from an email Publisher suddenly starts to behave strangely, ignoring the boundaries of the textframe. InDesign is working as expected. This is what's happening in Publisher: It behaves normally in InDesign:
  12. I'm working thru the Designer workbook in 1.7.1 on my Mac, and when I try the ice cream cone geometry boolean exercise, I'm seeing something strange with the divide exercise. It took me a while to figure out the illustration was only after they had (unwritten) manually repositioned the major pieces to show it. However, when I do the divide with the 4 large original shapes I get a total of 58 curves including 48 tiny sliver slices in addition to the major resulting pieces. That can't be the way the divide tool should work should it? Erich
  13. good morning I am using windows 7. as soon as I load affinity photo it crashes not error screen no nothing, I have tried reinstalling, restarting my PC, deleting fonts, and pressing Ctrl and cleared all data. thank you for any help you provide.
  14. Hi, I've had this probleem a few times both in Designer and Publisher, where a document just doens't want to export to pdf, in any preset I try. It's always been a document with multiple sized artboards, and some artboards within artboards (which usually doesn't form any problem). When I completely recreate the file from scratch the problem resolves... Is there any way I can find more info other than the error I get for any place I try to export it to? Finder is not the problem as other files save to exactly the same location without error. And it doesn't help to change filename, restart software, restart computer, etc... Thanks! EDIT 1: It looks like it is one text layer that is causing the export error. When I remove the formatting out of that text (I have spent quite some time kerning it, so would prefer not to...!), the error goes away...? When I paste the text with formatting in a new text layer, it gives the error. Both with the artistic text tool, as well as the text frame tool EDIT 2: I have found it! It was referring to an inexisting Font variant... Any way that we can get more information on export errors?
  15. There's an odd and ugly "floating" circular "close" element on some of the info panels in Affinity Designer. Visually it doesn't even seem to belong to the info box (see screenshot, the black thing with the cross behind the window). Personal Opinion: Why are there two separate elements offering the same function on such small panel? Wouldn't the normal and proper "Close" button be enough?
  16. NobleValerian

    Voronoi Bug

    The voronoi filter started out working fine, but it started getting worse at adding more and more black around the edges as I used it. I have no idea what is causing this, but I've restarted the program, and I'm still getting the same bad results.
  17. Hello, Just wanted to report the following bug: Sometimes when I try to copy something the progam hangs and stay in Not Responding state. The last time it happened was copying while selecting two objects from the layers panel. While this last time it eventually got unstuck, it took around a minute or two to do so. This problem is not EVERY time I try to copy/paste something but sometimes, frequent enough to be annoying and sometimes I just have to force quit it (thankfully haven't lost my progress, it always seems to be able to recover which is good). I took screenshots to illustrate the problem, you can see the tools being stretched (I use them non-docked) while this is happening.
  18. When I choose the Absolute Size constraint in the Crop tool, it acts like Custom Ratio: the ratio of the cropped area changes, but the width stays the same.
  19. The toolbars in version 1.7.1.1 of Designer are a little bit too wide in portrait mode on an iPad 9,7”. See the screenshots.
  20. When I drag the "Symbol" layer and occasionally set it as a mask, Designer crash immediately. After restart document doesn't recover.
  21. Hello. Someone posted this several months ago, I found it in the pre 1.7 thread. It seems it hasn't been addressed, it still doesn't work. I'm using Win 10, Affinity Photo version 1.7.1.404. (Microsoft store version). Here's the original post... Using a full-size UK keyboard, arrow keys (up/down/left/right) aren't recognised when customising keyboard shortcuts. In the below example, it won't allow the user to add the default keyboard shortcut back again (Alt-Right), as none of the keyboard arrow keys are recognised. In this situation the user would need to reset all the keyboard shortcuts back to default.
  22. today I discovered a weird bug with the share feature, it's realy easy to reproduce and a bit annoying if you have to work with this Function. video is pretty self explaining, if you have more questions just ask me. 1. crate a Projekt 2. create a rectangle 3. select it with the move tool 4. lock the width and height 5. use the shear function (tilt it as an example to 30) 6. try to make the now tilted rectangle bigger with the width slider 7. the height goes now up like crazy
  23. Hello I’m having problems trying to change the stoke with on vector persona. It changes randomly and it wont allow to change it to a desired with. thanks 28EFD05C-D7F7-4C95-9126-1EC638E19571.MOV
  24. Hello! I looked for similar issues but found none that described my experience, so I'm starting a new thread. I'm having an issue where the subtract operation works for two specific layers but doesn't work after a small change is made. (Yes, fill mode is set to alternate) I want to subtract a text on a path from a simple shape, see here: Upon hitting subtract I am left with the expected result (correctly subtracted): However, when I try the same with the text in German (which is what I am intending to do), I end up with something different. Same setup, only the text has changed: result: There's just nothing left. It was driving me a mad because I thought I had made a mistake and simply couldn't figure out what was going wrong. Having isolated the issue so clearly I believe it must be a bug, right? It's the same when I convert the text to shapes first, by the way. Any insight would be most welcome, thanks! klsmn
  25. I posted a separate thread about issues with a drawing that disappeared when I performed ExpandStrokes/Add/Divide. I tried a completely new drawing and when I try the same sequence, the Geometry Add action enters an infinite loop and never completes. I tried on the Mac and the same thing happened as well. Has something changed in this area recently? It’s kind of unworkable now... blob-06.afdesign
×