Jump to content
Our response time is longer than usual currently. We're working to answer users as quickly as possible and thank you for your continued patience.

Search the Community

Showing results for tags 'aw-3604'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Frequently Asked Questions
    • Affinity Support & Questions
    • Feedback & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer V2
    • Report a Bug in Affinity Photo V2
    • Report a Bug in Affinity Publisher V2
    • Report a Bug in Affinity Version 1 applications
  • Beta Software Forums
    • macOS Beta Forums
    • Windows Beta Forums
    • iPad Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


MSN


Website URL


Skype


Facebook


Twitter


Location


Interests


Member Title

Found 6 results

  1. I'm new to Affinity and I like it so far, except that I can't seem to paint I can only draw straight liines with any brush I choose. I can draw with the mouse however. I"ve tried restarting my computer and Affinity. Once, with I dropped a bitmap into affinity, it started working again for a little while and I could draw as normal. It's as though shift is stuck when I go into affinity (but it isn't and I can draw easily in other paint software). any help fixing this would be very much appreciated! thanks ^^ https://gyazo.com/61c018f82f17c3d0e2866de5540e5ac4
  2. Hi, i'm seeing an issue in Photo Windows v1.7.3.481 where the execution of brush strokes stops working correctly. The behavior is that suddenly only the beginning and end of a brush stroke registers, causing a straight line between the points. I'm still trying to figure out a reliable reproduction path. System: Windows 10 1803 Enterprise Intel i7 5820K 128GB DDR4 RAM GForce GTX 980 Ti 6GB with 3x 1920x1080 displays Wacom Intuos Pro (Small) Logitech MX Master mouse Microsoft Natural Ergonomics 4000 Keyboard
  3. Hi, I'm looking for help on an issue I couldn't find elsewhere in the forum/on the internet. If I, while drawing, make use of my browser (tried different browsers with the same result) and switch back to Affinity Photo to continue my drawing I can only draw straight lines. I made a video to show the problem. After I reboot Affinity Photo it works again until I use my browser again. It's very nice not getting distracted by the internet and get some work done, but most of the time I really need my internet to work Thanks in advance! Untitled.mov
  4. Hi guys, I'm new here. Have been a long time reader though. I recently updated to version 1.7 after it came out. Now I am having several issues, which make me want to revert back to v1.6 First off all I am using Windows 10, 1903. (And the problems existed even before with 1809) I use a Razer Blade. (specs: i7-7700HQ, 16GB RAM, SSD, NVidia GeForce GTX 1060) I am working with a Wacom Intuos most of the time. Which means I actively need pen pressure and gesture controls. And this is also when I have the most issues. 1. I open up a new file, select my Paint Brush Tool and start drawing, realizing that the force pressure control has been turned off again. Ok, I see, so I turn it on... 2. I then later switch to the stamp, which suddenly also has pen pressure control active, because this seems to be global setting now? The way this is being handled now got changed. Because before with v1.6 I never had to enable or disable the force pressure. It was there for my Paint Brush Tool when I started the Program and it was off when I switched over to the Stamp. I think this was a per tool setting. 3. Another Issue I have, but I am not sure what causes it, is when I'm actively working on a document and watch a show in Google Chrome (Version 75.0.3770.90 just for your info) and want to pause or switch to the next episode, then go back to affinity photo, I can forget to continue working. Somehow all my brushes act weird. I cant make any curves nor can I see if I have a brush tip at all. using the stamp results in nothing. When I use the Paint Brush Tool it can only make straight lines. This issue only occurs when I am watching a series. (I only tested it with crunchyroll.com though) The only fix I can do then is a restart of Affinity Photo, which brings me back to my first issue again. So this seems to be like a vicious circle for me. Are those really all intended behaviors or did I encounter a few bugs? I hope you guys can help me out here, because I really think about reverting back to 1.6. (I am missing the old convert format... I now need 4 clicks to switch to another color format. This was way faster with 1.6!)
  5. I am using Windows Affinity Photo 1.7.1.404 on Windows 10 Pro (1903) on a Dell workstation with 32 GB ECC RAM, a 500 GB SSD, and lots of hard disk space. My graphics tablet is a Wacom Intuos PT M. I updated the driver an hour ago to 6.3.36-1 in an attempt to fix the problem, but no joy. I normally develop my raw files in darktable and export as tiff. When editing the resulting tiff in AP, everything is fine until I use my graphics tablet. Then, maybe after I've used it two or three times on the photo, the drag screen function stops working. When I press the space bar, the hand appears but it doesn't do anything. When I select the hand from the tool panel, the hand appears but it doesn't do anything. The problem has been there a while, but at one point I made it happen a lot less frequently by updating the Wacom driver. My luck seems to have run out, though--the problem appears with both the previous driver and the new one. I cannot test it on AP 1.7.2 because I rely heavily on group masking and that function is broken in 1.7.2, rendering it useless to me. I'd really, really like to get the drag screen functionality back consistently.
  6. Hello! I'm running into a weird issue with pressure input / sensitivity when drawing in Affinity Photo. Basically, what happens is: I'll be drawing and when I switch windows (say, to do something else) and come back to my drawing - the pressure goes weird and it's like it doesn't recognize the strokes being made. Instead what happens is I'll get these 'straight lines' (with a tapered pressure). Same thing applies with erasing too. Luckily, I was able to capture a video of it. You can see in the video that I went to play a song in my web browser (Firefox, ver. 70.0.1), and when I go back to my drawing that's when it acts up. I can then save my work, close my document, re-open it, and everything is back to normal. Any idea what would be causing this issue? I'm very curious to know... Software: - Affinity Photo (1.7.3.481) Hardware: - Windows 10 (1903, Build 18362.418), AMD Ryzen 2700X, Radeon 580 8GB, 16GB DDR4 ram. - Wacom Cintiq 24 HD (Driver 6.3.37-3) Here's the YouTube link:
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note there is currently a delay in replying to some post. See pinned thread in the Questions forum. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.