Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 905 results

  1. Hi! Noticed that I can't add multiple images in one worksheet if the images are too big. First pic I'm adding is a RAF 50.3 megs. Second works properly which is a JPG about 2 megs. When I try to add a second RAF image which is 50.5 megs the software just doesn't do anything. Doesn't say "drag to place image" or anything else. It doesn't crash either. Running Ipad Pro 12.9" 256 and newest public software on both IOS and Affinity side. Have tried adding from cloud and local storage and drag and drop has the same issue.
  2. I am doing the graphic design of a game using SVG files I was using Adobe Illustrator CC, but exporting SVG files in AI ruins the gradient, shapes, so I switched to affinity designer The problem is that when I open any SVG file, the color of the vectors looks wrong, pale, without saturation I think it could be because the color settings, and display settings When I export the file as SVG, the colors display correctly in other software, such as inkscape/illustrator (as should be) but not in affinity designer, so yeah, the problem is about displaying the colors in the software correctly _______ These are two examples of the same file open in different softwares - (Affinity open the Affinity file.PNG - SVG screenshot) __ - (Adobe Illustrator or Inkscape or other software or browser open the SVG file.PNG - SVG screenshot)
  3. SVG format does not save Adjustments added The adjustments are gone after I export using SVG format Could provide a AFDESIGN file for the staff if required to replicate the bug When you open the SVG file saved, the adjustments are gone, removed
  4. Hello together, no matter what I do - Affinity Designer no longer assigns text to a form. I draw a circular shape, click on text, move the mouse on the shape border until it changes to the special icon, click, write and have text in normal line form. The circle no longer displays green and red triangles. What am I doing wrong or where is the bug?
  5. I am doing the graphic design of a game using SVG filesI was using Adobe Illustrator CC, but exporting SVG files in AI ruins the gradient, shapes, so I switched to affinity designerThe problem is that when I open any SVG file, the color of the vectors looks wrong, pale, without saturationI think it could be because the color settings, and display settingsWhen I export the file as SVG, the colors display correctly in other software, such as inkscape/illustrator (as should be) but not in affinity designer, so yeah, the problem is about displaying the colors in the software correctly. _______ These are two examples of the same file open in different softwares - (Affinity open the Affinity file.PNG - SVG screenshot) __ - (Adobe Illustrator or Inkscape or other software or browser open the SVG file.PNG - SVG screenshot)
  6. Sorry for posting in the wrong forum. I moved this to Bug Reporting, but can't seem to delete the post here as I'm new. Hi, I'm not sure if this is a feature or a bug, but the expected behavior (mine) is that the Display Transform settings would be specific to a document so if I have 2 documents open each using a different display transform (one might be ICC and the other OCIO) and I switch between them the DT settings would respect the document and switch. Additionally I'm noticing that when using the OCIO Display Transform setting if I focus on another app and the back to Photo and I switch between documents, the image will blow out requiring me to switch to another setting (unmanaged or ICC) and then back to OCIO to reset it. I'm running Photo on Windows 10. Thanks!
  7. I scanned some negatives using an Epson perfection v700. The negatives are black and white 120mm images. When I try to open the tiff file created by the Epson scan software, Affinity Photo V1.7.3 immediately crashes. The log file shows that Thread 2 crashed. Attached is the log file and the tiff image file that caused the app to crash, as well as a screen capture of the info on the tiff file. I've repeated this crash with multiple tiff files. AfPhoto_Crash_log_2019-10-24.txt v700 test 3.tiff
  8. Hi, I'm noticing that when switching between 2 documents, Photo briefly flashes the image for the tab I'm switching to at the 'Zoom to fit' size when the size is actually at 100%. If I have two versions of an image open and I'm trying to switch back and forth between to get a sense of the differences this creates a distraction. To reproduce: I'm using 2 1280 x 720 images that I have on two different tabs, both are set to view at 100% and I'm just switching between tabs. Photo will briefly show the image when you switch as though you had zoomed to fit before it shows the image at it's actual zoom level of 100% I'm running Photo on Windows 10. Thanks!
  9. Hi, I cannot open the Batch processing window (Affinity crashes when i click "File->Batch"), plus my previously used batch jobs are no longer in the library. I really depend on these batch jobs, how can i get them back? Thanks. Affinity Photo 173 on macOS 10.14.6
  10. Hi, Affinity designer for iPad is an awesome piece of software, but I’ve experienced crashes quite often. Here’s one that can be reproduced easily: - Create two layers. - Change blending mode of one of the layers. - Move that layer to another position on the layer stack. - Change that layer’s blending mode using the left or right arrow. -> crash. A crash doesn’t happen if the blending mode is selected using the selection list (area between the arrows). Affinity Designer 1.7.3. iPad Pro 2018, iPadOS 13.2 I hope this helps in fixing the problem. FullSizeRender.mov
  11. I've reported this issue to the Twitter team and they have asked me to post this here. Having created an illustration I selected one of the objects to check the size. For some reason I just decided to I click on the X and Y values in the Transform Panel and press 'Enter' and as I did this I noticed that the object moved ever so slightly. The same happens with Height and Width respectively. It's as though the values in the Transform Panel boxes don't match the size of the object on-screen. This happens in new documents too and isn't just on the illustration document. It happens in whatever unit of measurement I have the document set to and can be seen more clearly when zoomed in. Perhaps there's a tolerance between each digit in relation to the preview on-screen? Apple iMac 21.5-inch macOS Catalina 10.15.1 Affinity Designer 1.7.3 Document set to A3 Landscape CMYK with Create Artboard turned on Create a rectangle Click on the rectangle Go to the transform panel and observe the values shown Click on each of the values but don't change them and simply press 'Enter' If it behaves like mine you should be able to see the rectangle change ever so slightly Attached is a quick recording of this happening. After clicking on the values in the Transform Panel boxes, I simply press 'Enter' on the keyboard and the object changes as shown. This doesn't sound like much of a problem but when working on intricate illustrations with lots of detail, the slightest unintended movement or alteration can mess things up. Is this a bug or simply a programmed behaviour that I just need to get used to? Hope that helps! Affinity Designer Glitch.mov
  12. Hi All, I think I ran into a snag, I think it is a bug. In the RAW development persona the RAW info displayed in the upper left corner is not correct. The lens info shows the wrong lens info. In the exif info display menu option on the right, the correct info is displayed. After development the info is still ok in the other personas. I added a screenshot. I am running 1.7.2 on IOS 12.4 and IPad AIr 2 64GB.
  13. Hello world, My last week's Bug is not yet answered upon, today I stumbled accross an even weirder behaviour which I captured on Video. AP 1.7.1 duplicated a large chunk of text at the very bottomn of my text frames and reflows it into the next frame if I create one. This is reproducible on frames where it appears, and no changing the text / editing / re-formatting that i do removes this problem. The original and duplicated text are in symc, If I change it it changes in both frames … Please help – text management should be more relilable in an Publisher … Thanks, --Thomas Bildschirmvideo aufnehmen 2019-08-15 um 18.18.26.mov
  14. When I go to change the master pages globally (selecting all spreads) it also every single master page name to whatever master page I happen to have selected at the time. If I want to change the page size or margins, I don't want it to change the title of the master page. Is this possible or is this a bug? Thank you.
  15. Hi Serif, I'm really unhappy right now. AP on Windows 10. After loading a scan (.tiff file) and working on a document for nearly two hours then hitting CTRL+S to save over the original file (on my desktop) I've got following error prompt: which would be ok if Photo didn't close the document at this moment without allowing me to export a copy... Yes, I'm an idiot and should save more. Or more often or whatever. I agree. My bad. But it's definitelly Affinity Photo's fault and huge error if such a thing even happens. How come AP even allows this to happen? How come that a copy in memory is wiped and user is not allowed to save the progress when Photo at this point knows very well it isn't able to save over the original file? Why Photo didn't make a working backup or something? This is classic Affinity SNAFU, guys.
  16. Hello Sir, Once again i'm sorry if somebody has requested for this feature or reported this bug... but this is too important and annoying. The use of "Esc" key in very proper way... The default use of "Esc" is "don't apply these changes and close this opened command." suppose I've opened an image, and pressed "command+m" it will open Curve Adjustment, now there is no use of "Esc" you have to manually press "close" button.. but even if i pressed close button, or clicked outside that Curves Adjustment applies.. I've to manually select that layer and delete it. and the delete button on "Curves" dialogue box is un-necessary. Secondly, if I pressed command+t it will load a big box of text, and no esc works on it and one has to close that box manually. too annoying.. "BTW try Laptops and see how difficult it becomes to move full arm from keyboard to touchpad so repeatedly. Similarly , if I used erase brush or any color brush, it pixelate image without letting me know if I really want this to happen or not. This should first ask "If i really want to pixelate it or not" And if I press "Esc" it shouldn't pixelate the image so I could do that manually (after making a backup layer). Because there is no "smart" object option in AP, so once image is "not pixelated" it is already smart object and can be scaled up or down, but once it is pixelated, all information is lost and that can't be scaled up anymore. So there should be a "confirmation" dialogue instead of "you are already killed" dialogue. And there, where escape shouldn't close the box, it is totally ruining the system. in system preferences, if I accidentally changed anything.. the press of "Esc" not only applies that, but also closes that .. OMG.. what change did I do?.. Please make "Esc" to just go to Preferences's home view and remove the "close" button and change that to "save/apply". And "close" button here and "x" button on the top are same. if some change is made, the "esc" shouldn't apply that but go to Preferences's home view. This all goes to.. "MESH TOOL", "Transform", "etc" ... "Enter/Return" to "apply" and "Esc to Cancel" I hope these changes will put some ease in life.. Thank you MacOS Catalina - 10.15 (19A602) Affinity Photo 1.7.3 Macbook Pro -mid 15, 15inch.
  17. BUG I don't see any use of "lock" on layers. If I'm working on 100 layers, and I've saved a few layers as references and locked them.. but if layer is selected and (not intentionally) and an Assistance will come and will say.. "HA HA HA... this time I have killed you " It does't even tell me that my layer is locked, I accidentally selected a locked layer out of 100 layers, and that is not preserved anymore. How to reproduce: 1. Create a document 2. Draw something on selected layer 3. Lock this layer 4. Select Eraser and Erase some part on the layer image 5. this layer will be unlocked by itself and A small Assistance will appear that " It should prompt that layer is locked and you can't edit it.. MacOS Catalina - 10.15 (19A602) Affinity Photo 1.7.3 Macbook Pro -mid 15, 15inch.
  18. I'm working with some tables in AFPub. I set up a custom size document: 5.5" x 6.75", margins .01 on all sides, and I drew a table across the page. This page is set up in Landscape mode. I merged some cells and then set the horizontal and vertical sizes and alignment. At that point, the app crashes. AFPub Crash Log.txt
  19. The problem just happens as it titles, I want to install fonts on Affinity Designer for iPad as the Affinity page tutorial follows, going to settings, pressing the cloud icon, locating the fonts I want to install, select each weight (file) such as bold, light, etc, and then tapping on "Open" but after that nothing happens, the fonts don't show on the list, tried this several times, also checked the font file extension and it is .ttf and .otf and none of them show, also checked on the text studio to see if them were just not showing up on the list but were available to use and nope, the fonts weren't installed, and I don't know what to do anymore! I've tried several times with different files and nothing happens, every time I repeat the profes of the cloud, select and open is like if I just did nothing, the list keeps empty and that's it, what could be happening?
  20. Question: Is there a way to rotate object effects (i.e. a drop shadow) with the object they are attached to in AD? Example: To clarify what I mean, let's consider this example: I have a rectangle with a 45° drop shadow. Now, when I rotate the object by let's say another 45°, I'd want the shadow to also rotate with it (resulting in a 0°/90° drop shadow, depending on direction). Similar to "Scale Effect with Object", just for all the angles of the enabled effects. Related (2nd) Problem: At least it would be expected that when I embed a file that I created in AD into AP and then rotate the embedded picture there, the effects should rotate together with the picture frame. I'd actually even say this could be considered a bug, since it's so counter intuative. (edit: seems fixed in latest version of publisher)
  21. I have a gaussian blur layer, which when exported to tiff, is not applied to the same level (amount) as the screen preview in AFP 1.7.3. In order to have the same amount of blur in the exported tiff, I have to increase the blur radius from 0.9 to 3.8px
  22. Hello there, I put together a design comp to try out various logo and tagline variations for a documentary film I am creating. The logo is a symbol, as is the tagline. From each of those, I created various thumbnails with different backgrounds and nested the symbols into new thumbnail symbols. Those resulting thumbnails are then used in a design comp on another artboard that shows them in the context of a webpage, in this case a mockup of Netflix so I can compare against the branding of other films and see how my ideas stand out in context. So far, so good. I update the logo, the change cascades into the thumbnails, which in turn cascade into the comp. To save each variation, I created a snapshot (Logo 1). I then updated the logo in the source symbol, adjusted it's size and position in each thumbnail, and saved a snapshot (Logo 2). My intention is to create snapshots for each logo so I can recall them, export them, and compare the comps side-by-side to decide which logo to move forward with. This is my workaround until Designer has something akin to Layer Comps. Works great... ...EXCEPT that when I restore any of the previous snapshots, nothing changes. The symbols do not go back to their previous state, rendering this workflow useless. I believe this to be a bug, but I am open to it being user error if you can show me what I am doing wrong! I am happy to provide anything you need as far as examples. I really need this workflow so I don't have to create a new document every time I want to try out a different logo variation! I personally tend to do a lot of variations and iterations.
  23. It seems to me that my Photo App keeps crashing too, when I tried to output my selection.
  24. Please take a look at this post in Dpreview. Develop Persona has problem with pink tint. https://www.dpreview.com/forums/post/63162325 Lightroom , C1 ,RawTherapee and other RAW editors doesn't have this problem. Download the RAW file , and check it out yourself.
  25. I first started to see this in the last update, and this update is worse. The thumbnails do not show. Also when trying to edit with curves it shows an empty box. Another issue is that the grid ends up on exported images even when it is turned off. But, for this issue see screenshot. Thanks.
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.