Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Bug'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 912 results

  1. Hi Forum, I'm quite desperate. Thursday I contacted affinity@serif.com and have not received any feedback yet. Maybe I have to "apply" for support via this forum. Unfortunately I can't find out on the website of Affinity how to behave if publisher obviously has a problem or maybe a bug. With both Files, short time before there was no problem with working on it in Publisher. Than in the first File, Affinity Publisher has crahed immediatelly. Then no way to reopen the file without crash the Publisher again and again. I restart the MacBook many times since the problem. No change. In the second file, while working Affinity Publisher has freezed by changing some Link-Stuff. I had to close the application with TaskManager... Than no chance to reopen the File with Publisher without a crash, again and again.. So here my Bug-Report: Are you using the latest release version? YES => Affinity Publisher 1.8.3 Can you reproduce it? YES => Everytime I open the file, Affinity Publisher will crash! Does it happen for a new document? If not do you have a document you can share that shows the problem? With new document => no problem | With 2 documents I can share there are this problems. No chance to reopen the files. Also when I use Time-Machine Backups, the same problem APulisher is crashing imediately... If you cannot provide a sample document then please give an accurate description of the problem for example it should include most of the following: What is your operating system and version (Windows 10, OSX Mojave, etc)? Mac OSX Mojave 10.14.6 (18G5033) What happened for you (and what you expected to happen) APublisher is crashing every time when I like to open one of the 2 files. > Should open the File and I can work on the documents, like before. Provide a recipe for creating the problem (step-by-step what you did). Double-Click on the File => crash! Or: Open APublisher and click on «File» there «open...» select one of the 2 files, click «open» => crash! Screenshots (very handy) or a screen capture/video. have Bug-Reports (from popup window after Affinity Publisher is crasched). Can also send you the 2 original Files (have done with one Thursda<, 4. June 2020 18:33, no answer still now) Any unusual hardware (like tablets or external monitors or drives that may affect things) or relevant other applications like font managers or display managers. (No new or updateded in Hardware) Did this same thing used to work and if so have you changed anything recently? (software or hardware) (No changed stuff, only change some document-settings in Affinity Publisher => in first file | and did some Link-Text change in the second File) Should I post the text files with the debug contents here? Or do I have to ask for a Drop-Box link? (found some entries for other bugs with this approach) I can also share the two files. But because they are customer projects I don't want to post them directly in the forum. Does anyone have an idea if I "have to" report such problems here in the forum? Is my way the right one? Or is there a better approach to get help as fast as possible and to continue working? I already had a similar problem in February this year. At that time, I got help via the support email (see above). Probably the procedure has changed a bit, because of the ammount of customers... Thank you very much for your feedback. Martin
  2. All of my canvases and even the help menu has two blue circles on them and I can’t get them off. Using iPad Pro 12.9 newest version help!!!
  3. Hello, Hi, Moin! I described my issues regarding the PDF format but they may apply to all other formats and also Images. (In example like improved the linking function etc.) I encountered following bugs: Pdf Bugs Fonts which are used and embedded in the PDF but not installed on the System are not displayed. No matter if PDF is embedded or linked. Preflight notices it but a button only links to the font manager wich shows everything is fine (since it only shows font issues in the afpublisher file). Using the embedded font/font Letters like a PDF reader may be a solution. Linked PDF cant be edited anymore like in the usual way of double clicking it. PDFs should be editable if embedded or linked. When a font is not installed and only embedded in the PDF, Replacing the fonts, creating vector paths from the embedded font, or using the embedded font/font letters may be a solution to continue the workflow anyway. Not a Bug but: Please make it more comfortable to relink ressources in the document. Like if the tree structure of the files and folders remains but with a change to a new location (a new drive). In example Lightroom searches for more missing files in same directory that has been used to relink another file. Sorry if some of the terms i used regarding Affinity Publisher doesnt make sense ... im not using the Affinity Suite in Englisch but in the latest Version 1.8.3
  4. Hi, Currently I'm using the Trial version of Affinity Publisher. I was creating a Discount voucher document with different voucher numbers of size 15x26 cms approx., without facing pages. I needed 3000 plus vouchers but when I entered the required pages in Add pages option of Publisher then it is only creating 1001 Pages. I tried the same thing with a blank document but its only creating 1001 pages. My computer Config is Windows 10, 16 gb Ram, 2gb Graphics Card. I'm using Trial version of Affinity Publisher 1.8.3.641. Purchased from Affinity store. I tried to resolve this by posting in support forum but got no resolution and found out that other windows users are facing similar issues.
  5. Hi, Currently I'm using the Trial version of Publisher. I was creating a Discount voucher document with different voucher numbers of size 15x26 cms approx., without facing pages. I needed 3000 plus vouchers but when I entered the required pages in Add pages option of Publisher then it is only creating 1001 Pages. I tried performance panel of Publisher as well and allotted 12 gb of RAM and then Publisher created total of 2001 pages but doing so it froze the computer for almost 15 minutes and after that I closed it via Task Manager. Now I checked that the RAM allotted is 16 GB in Publisher performance Panel but it is only creating 1001 pages in total even when I entered a total of 3000 pages. I'm unable to understand the issue. Please help. My computer Config is Win 10, 16 gb Ram, 2gb Graphics Card.
  6. Doing a lot of Game UI recently and a major thing I need is for my exports to be a very specific size, mostly the classic 256x256 power of 2 etc.. However without fail exported assets from Affinity are a pixel bigger in X dimention.. 256x257 etc. It's mind blowling upsetting!! The image, artboard etc will be spot on but the result is always a pixel off in one of the dimentions and its not always the same dimention either, so frustrating.
  7. Hi, latest Designer 1.8.3 on Windows 10 platform (version to 1909 and 2024 tested) has a serious bug regarding User Interface (UI). After the program loads, the Windows interface become buggy and not readable (see attached screenshots). I've also checked another thread on this forum that advice to do a SFC check on windows components, but that isn't a solution ( neither a workaround too) and in any case the situation revert to normal after a simple reboot. On my system there are other graphic software that run smootly (Rebelle 3, PS 2019, Krita, AI 2019); I've checked know incompatible programs and I don't use any of the listed apps. Side note: I've tested 2 beta version to see if the problem persist, and this is what I've found: Designer Beta 1.8.4.647 - the problem persists; Designer Beta 1.8.4.650 - the problem is NOT present. It's interesting, because in the release notes there's nothing regarding the UI bug, so It's worth to analyze it further to understand what's causing this bug. Hope that you find out! Thanks! The system is a Mac Mini Late 2012 with BootCamp running Windows 10 latest build 2004, in Italian Language (tested also on previous build 1909); graphic card is integrated Intel HD4000 with latest drivers from Intel (Version10.18.10.5129, Date 21/01/2020).
  8. So run into this problem where the head and tail offsets for a brush don’t seem to work for closed shapes (broken since 2017 btw). Outside of converting to curves and breaking the line, which creates other issues, the only way I see to fix this is to modify the brush texture image so there are no gaps on the ends and making the endpoints so they can be tiled. The question is, how do I export a textured brush’s source image (like from the default brushes) so that I can modify the the texture so there’s no gaps - since it seems that in 3 years Serif hasn’t bothered to fix this.
  9. 1) Create new Publisher document with text flow 2) Switch to Designer persona 3) Create symbol 4) Insert symbol into text flow via copy & paste 5) Switch back to Publisher persona 6) Adjust symbol position using the pinning panel 7) Copy and paste symbol to different places in the text flow RESULT: Every pasted symbol is converted to a "Group" object and looses symbol functionality EXPECTED RESULT: For symbols that are copied and pasted to maintain symbol status, even when copied and pasted in Publisher persona
  10. Hi I had a pop-up after opening affinity publisher about some problem with settings not loading then my trial started again from 90 days after it was just 70 days
  11. I am having a problem while zoomed in on smaller details. After zooming in to draw with the vector brush or pencil, if I want to go back and edit the stroke with the node tool or selection tool I cannot get it to select the stroke I have the cursor on. If I move the cursor to the left completely away from the stroke it will finally select the stroke. I kind of have to fish around to get it to select the stroke I want to edit. I can select the stroke from the layers panel with no problem as long as I know which one it is.
  12. As shown in the image, I placed two objects on top of each other and slid the top one up a bit. I gave the top object 3pt width and set it as the inner width. But there is a very fine (maybe 1px) fill color around this object. The same problem persists when I visually export it. You can see it by zooming in the attached image. Is this a bug?
  13. Hello, I have exported a png image from Affinity Photo and Photoshop. After placing them in the Publisher file (version 1.8.3) I have exported them into the pdf format using print ready present with PDFX/4 option selected. The images are being printed with black box. I think it is a bug in the software. I have attached the original projects. cab_test2.pdf borelli_cabernet_high_res_glare_fixes.afphoto borelli_cabernet_photoshop.psd test cab background.afpub
  14. I'm trying to make a drop shadow for a rounded square In affinity designer on ipad when I toggle the Outer shadow in FX not much happens. It does get a tiiiiiny edge but there are no editing options . I though the options would show up in the bottom? but this is all I see
  15. When I work on multiple PC programs at the same time, Designer stops functioning properly. For it to work again I have to close the document and reopen it. If I have multiple documents open it affects them all and for these functions to work again I have to close all documents and reopen. It is not necessary to restart Designer though. The following functions are missing when this problem occours: Panning, via the spacebar shortcut, the middle mouse button, or even the view tool (hand) Scrubby Zoom All other ways of zooming and panning are working. Thanks in advance Windows 10 Version 1909 Build 18363.77 Designer 8.1
  16. While working on a document I noticed a floating guide outside the artboard. I can’t select or delete it in any way; resizing the artboard doesn’t work since the guide seems like anchored to it so it moves away when I move the edge (see the attachment). Isn’t any way to get rid of all the guides on a document, like a “delete all” command? Thanks IMG_2215.MP4
  17. As mentioned in the title Affinity closes without a sound or beep when I open a file that I worked on for the last few days. After I closed and saved it I can not open it again without affinity crashing. Is there a way to recover my work/ prevent this from happening again? I can not share the file as it contains sensitive information. Max
  18. I was experimenting with batch converting arw to jpg on about 10 files with different parameters (with or without "convert to sRGB macro, pixel format default, rgb, cmyk, embedded sRGB profile). Anyway, I decided to output around 118 images that I'd already successfully output with sRGB macro/embedded profile, and I think rgb pixel format (maybe left at default). Importing in the same dir where I recently deleted a 10-file batch. parallel checked. The batch job spun up and got to "saving" on the first 24 images but never made it past that. CPU hung out high for about how long it would take to save them then went to idle but the gui still says "saving". I was writing to a NVMe SSD. The drive is not full. under task manager Affinity photo beta is using 29GB (I have 256GB) and barely any (less than 1/2%) of CPU (712 threads). There's another process - crashpad_handler.exe at 0% cpu (6 threads). Been this way for maybe 20 minutes now as I waited, then started writing this. Nothing in event logs. From looking at the thread handles in Resource Monitor it looks like maybe it's trying to write crash info. I attached a txt file with the copy/paste of the handles from Affinity Photo and Crash Handler. System Info: Win 10 Pro 1909 build 18363.836, 256 GB RAM, 2x EVGA RTX 2080 Super GPU, AMD Ryzen Threadripper 3960X 24-Core (SMT off), ASRock TRX40 Creator mobo Affinity_beta_CPU_Handle_Dump.txt ---EDIT--- As a followup, I can't even reproduce what I did to successfully output images in batch. I can do little batches now, but haven't been able to reproduce the 118 image batch - I keep hanging. Have tried all sorts of color profiles and combos of clicking JPG/macro options. have also tried DNG/ARW. Haven't reset my pc yet but that's next. Also tried to do batch in non-beta and had the same hang. --EDIT-- rebooted and still cannot find settings that successfully generate a 118 image batch (except turning off parallel processing). The first one I did worked in parallel (accidentally left box checked to generate affinity format photos and had to delete them) but I tried that too and it didn't work. -EDIT- I did some more tests and things work fine with parallel processing up to 20 images, break at 22. When it breaks the CPUs stop running sooner than when it works (with message saving jpeg... and spinning wheel). I have no idea why I was able to make it work for a whole run my first time, but I wish I could repeat that luck. I know I included the sRGB macro, which I don't need, and I know I ran it from the developer persona, and I know I accidentally created the affinity-format files too, and I was working on a sRGB workflow, but I've tried all the permutations of that my patience can handle, and I haven't been able to find that magic that makes me get the whole batch done with all 24 cores. Which means I'm stuck with one. Unless I can set processor affinity to 20.. maybe I can do that.. And in case you're wondering I regularly peg out all my cores (and GPU cores) on other things, so I don't have some hidden system instability. incidentally it would be nice if the batch settings (output dir/source dir/output type checkboxes/file type options) were persistent instead of resetting to default every time. And I'd love a ctrl-shortcut for batch or at least an alt-F-something shortcut. let me know if I can help debug. also a CLI for batch like darktable-cli would be super-amazing. I'd buy you a case of beer for that Oh how I miss having beers with friends...
  19. Ungrouping anything in any file in affinity designer 1.8.3 for MacOS breaks most element on the screen screen and undoing the ungroup does not fix it, neither does reverting to a earlier snapshot. I am fairly new to the program but I'm pretty sure that this isn't supposed to happen, not sure if it's something I have done or just a bug with my version. AFFINITY_DESIGNER_UNGROUP_BUG.mov
  20. Found on 1.8.3.641 When using guides on artboards that are not positioned with the top left at (0,0) seem to display wrong positions in the guides manager. Horizontal guides on artboads that have their Y position not at 0. Vertical guides on artboards that have their X position not at 0. When adding a new guide it is still correctly inserted in the center of the artboard, but the displayed position in pixels and percentages is wrong and mostly negative. The size of the artboard seems to also affect the value. As the guides are still placed at the center correctly, it looks like it's only the calculation for position relative to the selected artboard displayed in the guides manager and not the internal global position of the guide itself. I uploaded a video of the behavior as well. designer.mp4
  21. Hi folks, I am doing the exercises in the Affinity Photo Workbook and am doing the selection exercise. When i selected the girl, and did the refine selection and then copy to new layer with mask, everything seems fine, until I turn off the mask. When I do there are black splotches all around her hair where i refined the selection. See attached screen grabs. Thanks!
  22. Hi, Publisher crashes every time I hit the spacebar when in a text window. Thanks, Matt
  23. I placed AD files into AP and export to PDF. But when I tried placing AP files (thus keeping them editable) into Publisher the PDF was fine but a few people reported image corruption. Please see the correct and the corrupted image (screen shot from my client). I couldn't reproduce the corruption and many people that were sent the PDF didn't report either. But the corrupt image shows some of my worked layers. Please look into this. I really prefer using editable image stacks and embedded files vs only working with fllattened PNGs.
  24. Hi, I'm using Publisher 1.8.3 on the Mac. I'm currently constructing an index for a document. I've added an index entry for "Faces" and then used the right-click 'find in document...' to locate other entries I want to tag. However, it is not finding all the examples of that word. In particular I can see that it isn't finding examples with a colon immediately next to it. The "Find: " in the below image wasn't picked up by it, for instance. There is some discussion on this forum post here and Walt Ferral has found the same problem on Windows version Thanks
  25. Hello, i'm a new user of Affinity Suite (Affinity Photo is used in this case), but i'm already a Photoshop user for almost 10 years for retouching photo. I'm already aware that different software will have a slightly different workflow, and i'm still trying to adjust my set of PS workflow to the Affinity Photo. I already searching on the forum about this problem i'm encountering now, and i only found that it is already possible to have a Group of Adjustment Layer with only one mask (to replicate clipping adjustment layer to below feature in PS), but i have different result between these two workflow that i'm already tried. I just want to ask, is it the expected behaviour in AP, or is it a bug? Or if there is a mistake in my approach/setup, the mask in both setup is identical BTW. I hope the image that i'm attach is clear enough to show what i'm trying to ask. I'm still trying and prefer to get the second setup right because it make adjustment image more simple and i'm only have to deal with one mask for a group of adjustment. And pardon me for my messy English because it is not my main language. Thank you in advance 🙏
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.