Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'Ad'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Affinity Support & Questions
    • Feature Requests & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • Report a Bug in Affinity Designer
    • Report a Bug in Affinity Photo
    • Report a Bug in Affinity Publisher
    • (Pre 1.7) Affinity Range Bugs Forums
  • Beta Software Forums
    • Affinity Designer Beta Forums
    • Affinity Photo Beta Forums
    • Affinity Publisher Beta Forums

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


AIM


MSN


Website URL


ICQ


Yahoo


Jabber


Skype


Location


Interests

Found 143 results

  1. Hi I'm using Affinity Photo mainly, but now I'm trying to do the following: I have a logo in format .eps with a transparent background. To use it for a blog on wordpress.com it needs to be in format .png or .gif (http://bit.ly/2qcmX81). When I open the .eps in AD and export the logo, how can I keep the background transparent? Thank you.
  2. Hi, I hope you can understand my poor English :unsure: I tried to make a poster from an Illustartor-tutorial. There is a hill with 2 peaks of snow. In the AI-version is a eraser-tool used, to achieve a rough edge of the snow. AD does not have an eraser, so I used the vector-brush-tool. And it worked well. But the colour of the hill was not satisfying, so I did change it. And also, I wanted to change the colour of the vector-brush. And that did not work at all. I made a video using the history of AD. There are 2 videos, they are showing a simple version in 2 ways, because it was not possible to record the layer-palette and the history completely on one screen. I wanted to change the dark blue colour to another one (not that awful green, but it's good for demonstration purpose), either the hill as well as the erased snow, but the snow should stay white. As you can see, that either the dark blue erased object, made by the vector-brush, did not change the colour to green, or the snow became green. What is wrong? How can I change the colour of the brushed snow from dark blue to green? Video 1.zipVideo 2.zip Falls jemand besser deutsch versteht als ich englisch schrieben kann: Ich wollte das Beispiel für ein Poster, das für den Adobe Illustrator erstellt wurde, in AD nachbauen. Da das Problem jederzeit reproduzierbar ist, habe ich eine vereinfachte Version des Vorgangs aufgezeichnet. 2 Videos deshalb, weil die Farbauswahl, die Ebenenpalette und die History nicht gleichzeitig auf dem Bildschirm Platz hatten. Ich habe also einen dunkelblauen Berg erstellt, einen hellblauen Himmel und 2 weiße Ellipsen für die Schneespitzen. Diese Ellipsen wurden dann unter den Berg gezogen. Im Original wurde im AI ein Eraser benutzt, um die runden Kanten des Schnees rau zu machen. Da ich im AD keinen Radierer kenne, habe ich den Vektorpinsel mit der Farbe des Bergs verwendet. Das hat auch gut funktioniert. Als ich dann beim Poster langsam fertig wurde stellte ich fest, dass ich die Farbe des Bergs etwas ändern wollte, was ja auch kein Problem war. Allerdings musste ich auch den Bereich, der mit dem Vektorpinsel erstellt wurde, an die neue Farbe des Bergs anpassen. Zur besseren Darstellung habe ich absichtlich ein helles grün genommen. Damit bin ich gescheitert. gegen Ende der Videos erkennt man, dass ich die Farbe nicht ändern konnte bzw., dass sich die Farbe des weißen Schnees geändert hat. Weiß jemand, was ich da falsch gemacht habe oder hätte ich ein anderes Werkzeug anstelle des Vektorpinsels verwenden müssen?
  3. Hi guys, I have a project file here that, at least in my current environment, brings AD reproducible to crash immediately when deleting one specific artboard. No matter if it has content or not. (So at the moment I see no way to get rid of it ... ) The crash report has been sent to Apple already, so that you will get it definitely. But I can make a .ZIP for you, with the file screening and crash-report included. Cheers, Stefan UPDATE 1: AD also crashes if you want to "raster" that specific artboard. UPDATE 2: it seems to be the same/similar case I already reported here (because AD also crashes if I start to move the artboard around): https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/38419-ad-crashes-when-moving-artboard-around/
  4. Hi guys, I have an project file with 60+ artboards - and when I export all via Export Persona, the content of one artboard will always be exported as a blank file. No matter what kind of Export settings I use for it (.JPEG, PNG, my own ...) Do you want me to upload that specific project file? Screening? Cheers, Stefan
  5. Some issues I've been facing on the Export persona in AD (1.5.3.6x public and beta): Slices don't always get the name of the artboard. If you rename the artboard the slice will keep the old name. If you're duplicating artboards this causes an issue where many slices have the same name and they'll be overwritten upon export I have a document with over 10 artboards (each one gets a slice). If I zoom out and select them on the Slices panel I can't tell which one is selected or not. Due to the naming issue above it's really hard to tell which of the artboards is selected since some have the same name and you can't see the selection border. The selection border gets hidden behind the slice blue border. There needs to be a way to completely hide (toggle show/hide) the slices markings In the Layers panel (back in Vector Persona) if you double-click a layer AD will zoom it in to fit the viewport. This would be very, very useful in export persona too, in the Slices panel. Double clicking a slice in the listing would zoom into that slice. Using the Slice tool sometimes selects an existing slice and sometimes it tries to create a new slice over an existing one. The behavior changes depending on zoom level and it's hard to replicate. The Slice Selection Tool selects objects within the artboard instead of the slice Selecting a artboard-slice by its name only works at greater zoom levels (100% or larger) There needs to be actions (buttons or kbd shortcuts) to select all/select none slices Selecting a slice highlights it on the Slices panel listing but does not scroll to it Thanks for reading :)
  6. Hi all, I cannot find the information of the dimension of my selection. If I use the rectangle marquee tool around my design - I supposed to see the dimension of the current selection in the transformation panel, or in the navigator. But there is none. Because now I have to "guess" and create my artboards by eye, move the content of my mockup into the artboard and adjust the artboard afterwards. Thanks, Stefan.
  7. Hi, there is a bug in the undo functionality. I can 100% reproduce a bug (also a screening - but both are confidential so that I did not attach it) in the undo functionality of changing a global color. 1. I open my project 2. go into a global color and change it (the results can be seen in the objects) and there will be history steps created for these modifications BUT if I use CMD+Z to go back so that there will be no more history step - the global color is not reseted to it's initial state. It still has the color of my first modification. Cheers, Stefan
  8. Hi all, I have a "problem" with the current "open recent file" behavior. status quo: - if "file ABC" has been opened and you step into the open recent file menu, choose that file, nothing happens - I see the point, because it is already open BUT if you have altered the file that behavior does not make sense anymore. It even confuses and causes unnecessary clicks if you want to get the file in its original state. BECAUSE - nothing happens if you have chosen to (re)open "file ABC" By other programs I am heavily used to the behavior that I will be prompted by a file dialog (offering the cancel, save change before the file will be loaded or open without saving the modification). That's exactly what I expected here. Cheers, Stefan
  9. Hi MEB, I experience the following bug in my current project-file: 1. I open my file 2. select 3 objects 3. hit "copy+c" OR use the menu to copy these objects 4. move my view around (to another artboard) as result: the selected 3 objects are squeezed and somewhere in the project file (far away from the original position, outside of their artboard). And because of the fact, that they are symbols, all artboards suffer from this bug. You cannot undo this step - because it is no real step (means: if I close my file, there is no popUp that asks for saving my modifications. MEB, can you give me a link to provide you my project file and a desktop-screening? Cheers, Stefan. Damn ... so many issues with symbols :/
  10. Hi there, Just updated to 1.5.5 version of affinity designer and i can't work with art boards anymore. The app crashes every time i try to move an art board, or try to resize it, or duplicate it.. I have an old computer one might say, but this very same computer ran the very same app with the same heavy document yesterday. Thanks ! k.
  11. Hallo, da englisch nicht meine Muttersprache ist und ich Deutscher bin, poste ich meinen Bug/Problem in Deutsch. Will man in AffinityDesigner einen Pfad/Linie in ein Objekt umwandeln, geht das nur über Kontur erweitern. Das Ergebnis sind unnötige Stützpunkte. Besser macht da z.B. Xara Designer Pro. Wird das noch geändert oder evtl. eine Funktion ähnlich Xara eingebaut? Es ist nämlich sehr Zeitaufwendig das zu säubern. Servus Ernie
  12. Hi, unfortunately I'm experiencing heavy issues by using symbols, but that is another story ... anyway: I just found this "bug": I got rid of all my symbols in a file by deleting them one by one (there is no option to delete all) and I still see and orange strip on the left on a text-object. Cheers guys, Stefan. AD_Bug_Karteileiche.afdesign
  13. Hi, there is a inconsistency between deleting a single artboard and multiple artboards: A.) 1. select an artboard 2. hit "backspace" to delete >> a popup dialog appears, offering 3 options (see screenshot) B.) 1. select two or more artboards 2. hit "backspace" to delete >> they will be erased without any question I expected here the same popup dialog UPDATE: C.) 1. select one artboard 2. click on its name to be able to rename it (the name is automatically marked to get be able to type in the new name - that's great btw) 3. instead of starting to type in something - hit "Esc" 4. hit "backspace" to delete >> it will be erased without any question I expected here the same popup dialog Cheers, Stefan
  14. Hi, adding a symbol behaves different (wrong) compared to adding just an object Watch the attached video to see how to reproduce the issue. Or: 1. create a rect 2. make it a symbol 3. use the symbol e.g. 3 times by dragging out of the lib 4. group the 3 symbols 5. make the group a symbol as well 6. use that group-symbol once again by dragging it from the lib, so you have 2 group-symbols 7. create a new object and move it into the hierarchy of one of the 2 group-symbols >> the object appears on the second group-symbol as well BUT if you make the object a symbol and use that symbol into one of the 2 group-symbols >> it will not appear - it will stay unique - so the 2 group-symbols are no longer identical Cheers, Stefan. AD_BugSymbolsWrongBehavior.mov
  15. Hi, under some circumstances you can damage your symbols / your scene. Watch the attached video to see how to reproduce the issue. But the steps should be something like the following: 1. create a rect 2. make it a symbol (get rid of it from your artboard) 3. use the symbol e.g. 3 times by dragging out of the lib 4. group the 3 symbols 5. make the group a symbol as well 6. drag that group-symbol once again by dragging it from the lib, so you have 2 group-symbols 7. drag the single rect-symbol out of the lib 8. modify the hierarchy by dragging the single rect-symbol into one of the group-symbols to make it a child object 9. delete that new child object (the rect-symbol) Cheers, Stefan. @MEB: Maybe this was the reason how I damaged my file (reported bug "AD crashes when moving artboard around" ?!? AD_SymbolFckUp.mov
  16. Hi, there is the following inconsistent naming issue, when creating symbols: 1. create a group 2. create a symbol out of the group >> in the layer hierarchy the name of the group will be displayed with "(Symbol)" as Suffix 1. create a layer 2. create a symbol out of the layer >> in the layer hierarchy the name of the layer will be displayed but NOT with "(Symbol)" as Suffix, it keeps its "(Layer)" Suffix That's confusing. You never know if it is a symbol or not. Especially if you are so forgetful like me or you have to work with files from different users. Cheers, Stefan.
  17. Hi, the font 'Steel Tongs' crashes my Windows 10 AD and AP with error code: 0xC0000005. http://www.fonts2u.com/steeltongs.font And: "Cannot start the Crash Reporter. The Crash Reporter cannot find an error report to send, or report is invalid." No font 'problems' with MS Word... Thanks Frank
  18. As I stated earlier in another thread, I have problems with the UI if I plug another monitor into my laptop. That external monitor is set as my primary display if plugged in and AD (in separated window mode) moves all windows and panels to that display but keeps the position of the studio panels and toolbars at the size of the laptop display, positioned somewhere around the bottom left in the viewport. But that’s not even the actual problem. The real problem is that if I unplug the monitor (after having manually aligned all panels and toolbars to the edges of the large display’s viewport) and everything goes back to the small laptop display, sometimes some panels/toolbars are apparently hidden outside the viewport and I can’t access them anymore. Yes, I can reset the studio but that sucks big time. And that doesn’t even solve my current issue because the context toolbar at the top has disappeared and doesn’t even come back after resetting the studio; apparently that’s only for the panels. I can probably reset AD on startup (I’ve forgotten the key combination for that, haha) but that can also not be a permanent solution.
  19. Hi! I'm experiencing a quite annoying bug... It seems that, randomly (like 1 every 4 ou five times), when I use cmd+c to copy a layer AD (latest version) freezes and the app doesn't respond anymore :( Any clue ? I'm running a mc book pro Retina 13-inch late 2013 with Sierra (latest update) Thanks for the answer
  20. If I hit the key combination ⌘-Return (a.k.a. Enter) AD crashes. I’ve uploaded a crash report to the Dropbox.
  21. Hi I have on occasion experienced crashes in AD while drawing avector shape or tracing over a shape,using the Pen Tool. In most instances the program just closes immediately with no warning and no access to Crash Reporter. On odd occasions it reveals a window box informing me of a Crash Report following -but nothing happens. I was hoping the latest update may have fixed the problem, but today it has re appeared. I am using the pen tool to create a vector outline shape and am wondering if it is the little curve tools on the drawing line- the ones you move to change the curve shape. Everything else I do seems to be running OK. I have Win Pro 10, 16Gig RAM with SSD for programs and standard 500Gigs HDD for storage (3 drives + reserved partition for win b/u program). I have 2 x Acer monitors and use NVidia GeoForce 500x (?) graphics card with 1 gig onboard RAM. Standard Microsoft mouse & keyboard. I suspect it could be i am not using the pen tool /curves correct? Thank you!
  22. If a PDF with oldstyle figures is placed in an Affinity Designer document the figures get changed to default style (but with horrible kerning). If the PDF was orgininally created in Designer all numbers are changed to default figure style (as far as I can tell). If the PDF was created in Illustrator only the numbers of some of the fonts are changed. Look at the two attached files (JPEG preview and Affinity Designer): On top is the text written directly in Designer, below the placed PDF made with Designer and below that, the PDF made with Illustrator. The three fonts I used in this example should be ok (Adobe Jenson Pro, Minion Pro and Myriad Pro). Both PDFs look ok in Adobe Acrobat. Is this a bug or am I doing something wrong when exporting the PDF? Oldstyle-in-PDFs.afdesign
  23. No doubt again something simple, again probably a simple fix, but I've already conceded my infant level AD knowledge - help please. How do y'all explain the following behavior upon my reducing the image size in AD, on a 3 month old MacBook Pro running AD 1.5? I've attached 4 thumbnails below to help illustrate. I drag a me-made asset (that stupid black tote bag) onto a photographic image of Bigfoot in an attempt create a crude image of him carrying a black tote bag with a logo on it. Obviously, the scale of the tote is way too large so I begin to reduce it's size. I used both the Transform Panel (W+H) as well as constraining via Shift/Drag. In both cases, the smaller I reduce, the more I see proportional changes in certain layers in the logo (which are grouped). I did NOT have the 'Loch Children' box ticked - would this have bearing on the effect I'm getting? Most obvious IMO is the change in the curvature around the black 'C'...just saying. Thanks for any help! (I love playing with this program - can't wait 'til i have a better grasp of it all) -Christo
  24. Hello friends, how can I open more than one instance of AP & AD? I have two monitors and work on two different projects, am still young and multitasking capable ;) Since I can use AP / AD only as an instance, I'm forced to edit the second project parallel under Adobe CC (I find Adobe's licensing policy horrible!) and wants to get away from all Adobe products! Can you help me? ChristAlix
  25. Hi; I've found an unexpected behaviour (unexpected for me, of course) when adding a text to a circle shape. I was trying to write the text all around the circle by outside, but instead when I've written half the text, it jumps down and to the inner part of the circle (see attached image). Is there any way to prevent this, a workaround, or I'm doing sthing wrong? Thanks in advance; Val
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.