Jump to content
You must now use your email address to sign in [click for more info] ×

Search the Community

Showing results for tags ' artboard'.

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • Affinity Support
    • News and Information
    • Frequently Asked Questions
    • Affinity Support & Questions
    • Feedback & Suggestions
  • Learn and Share
    • Tutorials (Serif and Customer Created Tutorials)
    • Share your work
    • Resources
  • Bug Reporting
    • V2 Bugs found on macOS
    • V2 Bugs found on Windows
    • V2 Bugs found on iPad
    • Reports of Bugs in Affinity Version 1 applications
  • Beta Software Forums
    • 2.4 New Features and Improvements
    • Other New Bugs and Issues in the Betas
    • Beta Software Program Members Area
    • [ARCHIVE] Reports from earlier Affinity betas

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Website URL


Location


Interests


Member Title

Found 4 results

  1. Since updating to 2.1, whenever I create a new artboard in a linked (non-embedded) file, all linked items in my working file are broken with Designer: Instead of showing the linked artboard, I have the linked file preview for each linked item in my artboard file. (the linked file has multiple artboards). Appears each time I reopen the working file, not during the edit process. So the "working" solution for me is to open the document in Photo, manually update the linked file with the resource manager, save it and open it with Designer in order to get the correct rendering of each linked element. Looks like a bug with the Designer Resource Manager as it should update automatically if there are any changes.
  2. Recently I noticed that Designer 2.x files with artboards get clipped when placed in another document. The placed image has a correctly sized frame, but its contents are not fully drawn. The clipping occurs on the top and left side of the frame. It doesn’t matter how many artboards you have or in which Affinity app you place your graphic. This problem is most noticeable when the artboard fits tightly around its contents. It is not a display issue, as the exported PDF shows the clipping too. This issue only occurs in Affinity versions 2.0 and 2.1. Version 1.10.6 works as expected. Moreover, a Designer 1.10.6 image placed in a version 2.1 document renders as it should. That’s why I think this is a bug. Note that this isn’t about outside strokes that get clipped off because they overflow the frame. I’m using macOS 12.6.5 and the latest Affinity Publisher (2.1). Workaround: Resize the document to the desired size instead of creating an artboard, as the clipping only occurs with artboards. Steps to reproduce: Create a new document in Designer 2.0 or 2.1. Draw a circle, say 50 mm diameter. Give it a fill. The colour doesn’t matter. Don’t give it a stroke. Select the artboard tool. Choose Selection in the context toolbar and click on Insert Artboard. The artboard size is now 50 x 50mm. Save your document. Open any of the three Affinity apps (version 2.0 or 2.1). Create a new document large enough to fit the circle. Import the circle (File > place…) The circle is clipped on two sides, but the frame itself has the correct size of 50 x 50mm. It would be great if the Affinity team could look into this!
  3. Currently, bleed area of artboards is completely hidden. Even if you select "View->Show Bleed" it is still hidden, only the bleed boundary is shown, but not anything that's in that area.
  4. Artboard name with non Latin characters is garbled. Possibly compatibility problem with iPadOS16 .
×
×
  • Create New...

Important Information

Terms of Use | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.