Jump to content

varlien

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by varlien

  1. Hey @MEB , no third party menu utilities running. I followed your instruction. I tried replicating the problem again. It seems to happen only after I scale up the size of the table using the node on the bottom right of the table. See screenshot. THanks!
  2. Hi @Chris_K I just downloaded the latest update and tried to recreate this exact problem. It's still acting up that way, unfortunately. I'm on MacOS High Sierra 10.13.6 using the latest Affinity Publisher Beta 1.7.0.128. I'm using an Apple Magic Mouse 2. Here's a link to the screen recording of me replicating this exact issue with the steps that I took: Thanks!
  3. Hey guys, Wondering if anyone else is having this issue. When I go to increase insets for a table frame it does what it's supposed to do. But when I go to decrease the insets, it does the complete opposite. See clip below about what I mean. https://gfycat.com/gifs/detail/FixedOccasionalAmethystgemclam Thanks
  4. Hey guys, I can't seem to find a way to convert process colours to spot in Affinity Publisher Beta. Not quite sure if there is a way yet. When I'm doing a print job that has a die-line, perf, fold line, etc, I usually set them up as a spot colour. In InDesign I usually convert one of the colours (either cyan, magenta, yellow, black, or whatever) from Color Type: Process to Color Type: Spot and then assign a name to each (like die-line). Is there a way to do something like that in Affinity Publisher at the moment? Thanks!
  5. Hey @AlainP, my bad, sorry for the confusion. I have no issues opening the EPS file in Affinity Designer. The issue I have is pretty much what @Sean P mentioned above. Thanks!
  6. Hi @AlainP. Thanks for checking it out. The istock vector file in question is attached here. It has a lot of curve elements and paths. Trying to move those individual elements with snapping turned on with the preset: Page Layout and Objects is terribly slow. Setting the snapping preset to Curve Drawing or completely turning it off fixes that lag or freezing. iStock-864352514.eps
  7. Update: I turned off Snapping (Which was set to Page Layouts with Objects) and that drastically improved the performance. Definitely something with snapping that is causing that issue.
  8. Thanks for checking it out @douglasrthomson . It's really slow when I try and move/edit the individual curve elements like the leaves and the twigs. Is that slow on your end too?
  9. Hey guys, I was working on this vector file that I downloaded from iStock and it has a lot of curves and points. However, when I open the EPS file in Affinity Designer or even copy the vector objects from Illustrator to Affinity Designer, moving the objects in Affinity Designer is very slow and I constantly get a spinning wheel for basically moving an object. There's no issue doing just that in Illustrator though. What is up with that? I'm on spec'd out iMac and it's definitely not a hardware issue. Is Affinity not able to handle documents with lots of curves and path? I've attached my Affinity Designer file. My settings for performance is attached as well. Thanks! KidsThanksGivingInvite_5x7_01.afdesign
  10. Hey there. It would be neat if there was a way to hide all objects bleeding out. The Preview in Screen Mode from InDesign does that for you and it would be neat to have something like that in Affinity Publisher. Currently, you can hide all guides ( ^ + W on a mac) but that doesn't hide all the objects and text bleeding out. Thanks!
  11. Thanks! Would be neat to have a feature like that included eventually. I like previewing my designs without all the object boxes and areas that are "bleeding" out.
  12. Hey guys. Is there a screen mode like in InDesign? Can't seem to find something similar in the Affinity Publisher Beta. Thanks!
  13. Hi there. I've posted a similar issue here before but now it seems Affinity Designer won't export PDFs properly. When I apply the transparency tool on an image in Affinity Designer and then export it (using the default PDF (For Print) the transparency effect is gone in the PDF exported. I have to flatten the PDF in order for this to work. Not sure what I'm doing wrong. Any help appreciated. Thanks! test.pdf test.afdesign
  14. @Chris_K Another example. An image in this document has some adjustments made directly in Affinity Designer. But when I export it as a PDF the adjustments are missing. See screenshots below. I have to choose preset PDF (Flatten) to fix this issue (which I don't really want to do since the fonts wont be vectorized). THanks!
  15. Hi @Chris_K Yeah something weird is going on. Here are my files. Same issue still. Haven't done any transformations with the image when placing it in Affinity Designer. Weird bug. I also embedded a PSD image file into Affinity Designer with the same adjustments and I'm still getting that weird PDF export issue. Attached files. Thanks! Untitled.pdf Untitled.afdesign IMG_7262.afphoto
  16. Hey there! I'm wondering if anyone is having any issues with exporting PDFs from Affinity Designer. I have this Affinity Photo file which has been embedded in my Affinity Designer document (I wish there was a way to link to an Affinity Photo file instead of embedding it... any way) but when I go to export the Affinity Designer as a PDF (With the preset PDF (For Export, For Print, For Web) the exported PDF file is messed up. I have to flatten when I export the PDF in order to fix this. See attached screenshots of what I mean. I also have the same issue with any adjustments that have been made to an image in Affinity Photo and then imported to Affinity Designer. When I export the PDF from Affinity Designer. The PDF completely ignores all adjustments that I had made on the image. I have to flatten it to fix that. Any help will be appreciated! Thanks!
  17. THAT'S IT! Thanks you so much for pointing that out! That's pretty cool that Affinity Designer gives you that option.
  18. Hi there. I've encountered this snapping bug (See GIF) many times and I'm wondering if this is a bug or something else. The problem seems to happen when an element on the artboard has been idle for a while (meaning it hasn't been touched or moved in a while) and when I create a new shape and try to align (snap) to that idle element the snapping guides don't appear at all. I have to select that idle element first and only then will the snapping feature work. Affinity Designers seems to not want to snap to elements that have been on the artboard for a while. Is anyone else having the same issue?
  19. Yeah exactly this. Even though I thoroughly enjoy using the Affinity tools the fact that I can't work directly on the cloud has me switching back to using Adobe tools where at least it's a lot more stable working on the cloud. Adobe at least lets you do a "Save a New File" when the problem does happen. If Affinity wants to be serious about being a legit competitor to Adobe they can't really let this pass through as it's too big of an issue for me. Considering as well that nowadays a lot of creatives either work on the cloud or on local servers. Hope this is a priority Affinity. I'd definitely jump back to using it if it's resolved.
  20. Thanks! It's kinda what I'm doing now. I guess habits die hard when you've been using Adobe Illustrator for years! lol
  21. I'm afraid we'll have to bug pCloud to fix this issue on their end.
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.