Jump to content

chetstone

Members
  • Content count

    5
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by chetstone

  1. Using Affinity Photo 1.6.6 and Apple Photos High Sierra 10.13.1 When in Photos I select a photo and "Edit With" Affinity, it sends the photo to Affinity and I can edit it but I can't send it back. The first time I tried I hit Command-S and a dialog box popped up asking if I wanted to flatten the photo but the dialog was unresponsive, Affinity Photo hung and I eventually had to Force Quit. I tried again a couple of times and the file seemed to save OK but it never showed up in Photos. Maybe I'm not looking in the right place? (I assume it should show up in All Photos? Or replace the photo I edited.) EDIT: There are two ways to send a photo from Photos to Affinity: the one I'm having trouble with is just Control-clicking on the photo in the library and selecting "Edit With" and Affinity Photos. The other way is to double click the photo, then click "Edit" in the top right corner of Photos, then click on the "more" (...) tab and select Edit In Affinity Photo. That way seems to work fine.
  2. Nope. Tried that. I also tried, just to see, printing on the network connection using a preset that I'd created when hooked via USB. It didn't recognize the colorsync option --- colors came out weird.
  3. @R C-R thanks for looking into this. It turns out my hunch was right. Connecting with USB fixes the problem.
  4. I have the same problem as @shammerl. I'm on Macos Sierra using a Canon MX922. I'm trying to follow the official tutorial on macos printing and since the tutorial uses a Canon printer as well I would expect the print dialog to be the same. But I don't have a Color Matching menu item. I'm on Affinity Photo 1.5.2 but I get the same printer dialog from, say, TextEdit. I've tried downloading the latest driver for Sierra from Canon ---- no help. I'm printing over the network. Perhaps I need to have the printer plugged directly into the computer USB? I can't imagine that would make a difference but it's the only thing I can think of ATM.
  5. Great tutorials! I wonder if it's possible to fix the "Autoplay next video" order in Vimeo? The main list of tutorials appears to be organized fairly well but the Vimeo autoplay order is random or seems that way. I like to get on my exercise bike and run through these videos just to get an idea of what's available in Photos. (I'll probably have to watch them again, maybe more than once, when I really want to use something, but this is a great way to get an overview.) thanks
×