Jump to content

Simon R

Members
  • Content count

    15
  • Joined

  • Last visited

About Simon R

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

330 profile views
  1. Hi Roger, Many thanks for this insight. When you mean 'default state' which profile are you using? I have now set mine to Generic RGB Profile. I have also attached another Original NEF and the TIFF variant, the Landscape Photos are workable, with no final adjustments. My Current Setup is as follows: OS X 10.12.6 COP 10.1.2.26 (5ee1101) AP 1.5.2 These were done pre- Generic RGB Profile Change. I am not sure if the Astrophotos are pushing the limits of Capture One.... I also raised a support request with Phase One info below...their final answer is in bold. Case 261369 Case Status Waiting for client Created 06-09-2017 Type Technical Support Software Capture One 10.x PRO Camera body Nikon Serial number Digital camera back *N/A Operating system Mac OS 10.12.x Sierra Camera model D5000 / D5100 / D5200 Reference number Lens / accessory Attached Files Correspondence 06-09-2017 18:40 Supporter Hi Simon, Thanks. This is likely due to how color noise is rendered in Fit To View mode. Color should always be judged at 100% zoom, just for certainty's sake. Best regards, Phase One Technical Support 06-09-2017 18:30 Me Hi, This is what I was expecting, there is no colour shift at 100%, I use the 'zoom to fit' to view the whole image, so when I see the returned variant in the browser with the Magenta Colour Shift, it does throw me out so to speak. I am not sure if this is relevant, but the files that I had previously attached are the extreme for Astrophotography. I attach another original and variant at 'zoom to fit' view with the same settings, as you can see there is no Magenta Colour Shift... 06-09-2017 18:15 Supporter Hi Simon, If you view the two images at 100% zoom in Capture One, does the color shift appear? Best regards, Phase One Technical Support 06-09-2017 18:07 Me Hi, Many thanks for the reply, it is set to ProPhoto Regards Simon 06-09-2017 17:57 Supporter Hi Simon, In Capture One, what is your proof profile set to under View > Proof Profile? Best regards, Phase One Technical Support 06-09-2017 17:50 Me Hi, I have processed a NEF file in Capture One Pro10, using the 'edit with' option, uncompressed TIFF 16bit, ICC Profile of ProPhoto, @ 300 px/in and edit variant to send to Affinity Photo. The colour profile in Affinity Photo is set to ProPhoto. When the file opens in Affinity Photo, it has a Magenta Colour Shift effecting the whole document, no adjustment are made in Affinity Photo. When the 'new' variant opens back in Capture One, the side by side comparison is distinctly different. Could you let me know what the potential causes are for this and any recommended default settings for Capture One to enable the variant to mirror image the original NEF file. Regards Simon MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015) Mac OS Sierra 10.12.6 2.7 GHz Intel Core i5 8 GB 1867 MHz DDR3 Intel Iris Graphics 6100 1536 MB I look forward to your response. Many Thanks Simon
  2. Hi Chris, I attach another screenshot, this is a very distinctive colour shift....
  3. Hi Chris, Thanks for the reply, forgive me if I am being a little 'naive' here, the file is an original NEF file, how would I determine if the file is sRGB? I have set the proofing in CO1 to ProPhoto, so when I use the 'edit with' that is using the ProPhoto colour space as described in my original post, the colour space in AP is ProPhoto, so how could it be returning the file to CO1 in sRGB? The colour shift is what looks like a magenta, would this be anything to do with the CMYK profile? As a matter of interest, what is the 'default' CMYK profile recommended by AP, my default setting is attached for info. Thanks Simon R
  4. Hi Chris, I process the file in Capture One, then 'edit with' as described above. If I used the 'open with' Affinity from Capture One, the file goes directly to the 'develop persona' as would be the 'norm' with a NEF File, and has no adjustments. The purpose of my workflow is to enable me to process the NEF File as I would like in Capture One and then finish with Affinity photo then export as usual. I am assuming that you are familiar with Capture One, the ' edit with' exports the NEF file as a variant, in this case I use the settings uncompressed TIFF 16bit, ICC Profile of ProPhoto, @ 300 px/in. The variant then appears in the browser back in Capture One, which should mirror image the file that's open in Affinity Photo, currently it is not..... I attach a Screenshot of the Files in question from Capture One, the file on the right is the original NEF File and the file on the left is the TIFF file from Affinity Photo.... The File Below is the file from Affinity Photo, using the 'Edit with' from Capture One. I hope that the Screenshots are legible and you can see the differences between both. Look forward to hearing from the soon. Simon R
  5. Hi, I have processed a NEF file in Capture One Pro10 and using the 'edit with' option, uncompressed TIFF 16bit, ICC Profile of ProPhoto, @ 300 px/in and then send the file to Affinity Photo. The colour profile in Affinity Photo is set to ProPhoto.When the file opens in Affinity Photo, it has, what I can best describe as a 'lilac' haze, thus looking completely different to the file that sits in Capture One Pro10. Is anyone else experiencing this, and if so, what am I doing wrong. Regards Simon R MacBook Pro (Retina, 13-inch, Early 2015) Mac OS Sierra 10.12.6 2.7 GHz Intel Core i5 8 GB 1867 MHz DDR3 Intel Iris Graphics 6100 1536 MB
  6. Simon R

    Greyscale Blending

    Hi Chris, Many thanks for the response, I have resolved the issue overnight, and error on my part, I didn't highlight the original background layer to activate the replaced greyscale layer...hope that makes sense!! Kind Regards Simon R
  7. Hi, Could someone shed some light on this for me? I have followed the tutorial on greyscale blending and have come across the following problem. I follow all processes and then, when I click /drag the new greyscale pixel layer into the Apply Image Filter Interface and click 'equation' the new 'greyscale layer' is not displayed, the original 'background layer has not been replaced, I therefore cannot bring back the colours using the equations. Have I set it up incorrectly? Many Thanks Simon R
  8. Simon R

    Adding Border to Cropped Image

    Hi Chris, I have used the crop tool to drag the image to the size required, this is the workflow. The canvas size I require for printing is 44" x 24". I convert the original image using a multiply factor of 1.49, in this case 6016px x 4016px x 1.49 then by 1.49 again to new document size of 13,356px x 8915px (45.087" x 29.717") this gives me the same ratio of the original image. I then crop the image to the required size of 44"x 24".....that's when I run into problems.....when I then resize the document to give myself a border of 1" the new fill layer snaps to the original pre-cropped size. Should I possibly change my workflow? Regards Simon R
  9. Simon R

    Adding Border to Cropped Image

    Hi, Could someone shed some light on this for me? I create a new document based on the image size and ratio I require, I then crop the image to the size I require. However, when I resize the canvas to allow for a creation of a border of say 1inch and apply the border by adding a new fill layer, the new fill layer is snapping to the original pre-cropped size and not to the new cropped size in the new created document. I hope this makes sense..!! Many Thanks Simon R
  10. Hi MEB, Grand Job, thanks for the response Many Thanks Simon R
  11. Hi, Would it be possible to shed some light on this for me. When I load a sequence of files (not Batch Processing) ....e.g. SR_3122, SR_3123, SR_3124, SR_3125, SR_3126 into the interface to Develop,having 5 files open, the files are not displayed in order. Instead of being in numerical order from left to right across the interface, it seems to be random, first file on the left would be say SR_3123, then SR_3126, SR_3124, then SR_3122 and SR_3125. Many Thanks Simon R
  12. Simon R

    Export Photos

    Hi, I hope someone can shed some light on this. Having completed my workflow and ready to export and save as a JPEG, I have noticed that the image that I have save has changed. I had applied an Unsharp Mask Live Filter, inverted the image and used the Paint Brush Tool to bring out the detail to my Background Image, but when I flatten the document ready for export, I lose all the detail in the image created. Am I doing something (or not) that is preventing the detail being retained, and if so, what are the alternatives. Many Thanks Simon R
  13. Simon R

    Macros Recording -Affinity Photo

    Hi Chris K, I have resolved the issue by resetting the Library, so all good, many thanks for responding though...great service... Thanks
  14. Hi, I am having an issue with Macros. I record a Macro, then when I go to add to Library, AP crashes. Would it be possible to shed some light on this for me? Many Thanks
×