Jump to content

Thomas_Steffen

Members
  • Content Count

    19
  • Joined

  • Last visited

About Thomas_Steffen

  • Rank
    Newbie

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Germany

Recent Profile Visitors

247 profile views
  1. Hello, i found a bug when using Luminar 2018 as a Plugin in Affinity Photo. I don't know if it is a problem of Luminar or of Affinity Photo: If i open a photo in AP and choose "Filter / Plugins / Skylum / Luminar 2018" the photo is opened in Luminar. If i choose a filter there (it doesen't matter what kind of filter) erverything looks good, but when i apply the changes and the photo is reloaded in AP all the blue color gets pink! Here is a video of the bug: https://youtu.be/-s-x9KBIyWk Best regards Thomas Steffen
  2. First, you should add yourself the desired lens to the database, by uploading images to the lensfun team. Instructions can be found here: http://wilson.bronger.org/calibration Then they will do the job for you. After the guys from lensfun have added your lens to the database, you have to wait for the AP-team, to update to the new lensfun databases.
  3. Yes, it would be great to be able to force to apply the lens correction. In my case i have to take the photos in RAW mode and i have to develope them manually. This is a lot of work, because after a flight i have hundrets of photos. And i also have to correct the lightning settings, make color adjustments, ...
  4. Yes, it would be great to be able to force to apply the lens correction. In my case i have to take the photos in RAW mode and i have to develope them manually. This is a lot of work, because after a flight i have hundrets of photos. And i also have to correct the lightning settings, make color adjustments, ...
  5. Yes, it would be great to be able to force to apply the lens correction. In my case i have to take the photos in RAW mode and i have to develope them manually. This is a lot of work, because after a flight i have hundrets of photos. And i also have to correct the lightning settings, make color adjustments, ...
  6. Ok, now i have an answer: So, i have to do the corrections manually, or i have to take the pictures in the raw mode. :(
  7. I posted a bug report. https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/36477-ap-lens-correction-with-jpeg-in-develop-persona/
  8. Hello, i don't know if it is a bug or not, but here is the problem: I took two pictures with my DJI Phantom 2 Vision+ (fish-eye lense), a jpeg and a dng (RAW). In a normal image viewer (FastStone Image Viewer), both pictures have the fish-eye effect. If i open the dng-file in Affinity Photo, the fish-eye effect is removed automatically by the Developa Persona. If i open the jpeg-file and go to the Developa Persona, the correction is not applied. Why? Are the corrections only applied on RAW-Images? Here is a short video to demonstrate it: Here is the link to the original topic: https://forum.affinity.serif.com/index.php?/topic/35755-lens-correction-profiles-lcp-in-ap/?p=179820 P.S.: If this is not a bug, the topic can be closed!
  9. Hm, i tried to take some pictures in the RAW mode and i found out, that the lens correction seems to work there. I took two pictures, a jpeg and a dng (RAW). In a normal image viewer (FastStone Image Viewer), both pictures have the fish-eye effect. If i open the dng-file in Affinity Photo, the fish-eye effect is removed automatically by the Developa Persona. If i open the jpeg-file and go to the Developa Persona, the correction is not applied. Why? Are the corrections only applied on RAW-Images? Here is a short video to demonstrate it: https://youtu.be/J6Y_c5staSs Edit: I've attached the two sample pictures! Sample_Pictures(RAW_and_JPEG).zip
  10. I hope they will update the lensfun database in the near future. P.S.: Do you know how to contact the support? On their website, AP ist NOT listet as a supported product for the support forms. That is why i send a PM to a staff member with a link to this topic. Is there an other (official) way?
  11. Yes, i think the problem is the diffrent attribute definition. The old one (variables a, b, c for the distortion model): <distortion model="ptlens" focal="5" a="0.02707" b="-0.10021" c="-0.09787" /> <tca model="poly3" focal="5" vr="1.0002" vb="1.0007" /> The new one (variables k1, k2, k3 for the distortion model): <distortion focal="5.0" k1="-0.354597" k2="0.119435" k3="-0.018339" model="acm" /> <tca alpha0="1.000181" alpha1="0.00029" alpha2="-0.000741" alpha3="0.000598" beta0="1.00064" beta1="0.00143" beta2="-0.00279" beta3="0.001636" focal="5.0" model="acm" /> Maybe a=k1, b=k2, and c=k3 ? But i'll wait of the answer of a dev member. Thank you for your help! ;)
  12. Thank you again. As i showed in my uploaded video, i've found the correct location ( D:\Programme\Affinity\Affinity Photo\Resources\Lens Profiles\actioncams.xml ) and edited the file there. I'll try to contact somebody of the dev team. Best regards, Thomas
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.