Jump to content

trommlertom

Members
  • Content count

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by trommlertom

  1. Hi there, I want to produce Web banners with Affinity Photo. I already found an old Thread that a timeline function is not avaibale. Does this situation has been changed meanwhile? Can we hope for a Timeline function? Greetings Thomas
  2. HI MEB, Ok, it is a software problem - I understand. So I will use your suggested workaround instead. Thanks for your feedback. Merry Christmas! Thomas
  3. Hi there, I do have a problem with masking. Samples see attached: What is the problem? I have a pic. (original.jpg) and I've done a selection with the selection brush. After this is I did "refine edges" to fine tune the selection. After this I safed it as a new layer with mask. The result was ok (see: with mask.jpg). BUT Once I disable the mask or I edit the mask I get horrible artefacts (see: mask disabled.jpg)... What is the problem? What is my thinking mistake? Thanks for your input and help.... Best Thomas
  4. Hi... Thanks for your feedback. Actually this was not my question. I did the masking exactly like it is described in the Video. My problem is something different: first picture: - Mask is done – everything is ok! Second picture (PROBLEM): - Once I disable the mask or try to edit the mask (with brushes Black or white), affinity phote creates ugly artefacts. Something like a echo on the colors (see picture close to the heads) From my point of view: If I disable the mask I would have to see the original picture without any changes (third picture). But this is not the case. I hope this will clarify the problem. Thanks! Thomas
  5. Hi there, I recently started with affinity. Now I do have my first problem with that software. I have edit a picture in affinity and exported it as a jpeg (best quality). Using this picture in Wordpress the quality is very bad. see areas on the black T-shirts. Then I opened the exported pic in Gimp and safed it again as a jpg the quality in Wordpress is good. Why is that? Can anybody please help? Thanks! Thomas
  6. Hi Callum, Thanks for coming back. I will check this. But Sorry to say, I am wondering whether this is really the problem. 1) I don't have any problems with Wordpress when I use other software like Photoshop or Gimp 2) I do have the same issues when I upload the pics to Facebook 3) hlarledge (see above) reports the same issue. So from my point of view it has to do with affinity photo. Did you check the case on Windows or Mac? Maybe it has to do with different OS envirements? Have you checked this issue in regards to Color prile settings? Thanks for your time! I really hope to fix this. I love Affinity but it would be great if I can rely on it... Best Thomas
  7. Hi Callum, thanks for coming back... When I download your picture and check it with Windows Picture viewer it is ok. When I use this picture in Wordpress I get those ugly artefacts. So nothing has changed. :-( What to do? Could it be an issue with the color profile? Best Thomas Also I get th
  8. hi there, does anybody have a tipp how to simulate a depth of focus for one layer? I do have two layers. 1) A Background with a slighlty blur feeling 2) extracted people in front I would like to have the people beeing more embedded into the background. currently they stand out as they are more sharp. I thought of adding a subtile blur to the edge of the "people" photo to simulate a natural depth of a focus. But I don't know how to do it in a easy and natural looking way. Or any other idea? Thanks! Thomas
  9. Hi Lee, Thanks for your effort. But in fact the Depth of the Field filter sharpens even more. Also I do have a group of people and it would be great if some filter could work with the mask.
  10. Hi Callum, any Idea to solf my problem? Best Thomas
  11. Thanks for your feedback. It is a pitty... I really like the software very much.
  12. Hi Callum, Thanks for your effort. Unfortunately it didn't worked out. Still the same problem. :-( What can w do? I really like your Software, but the quality needs to be good. Any suggestion? Best Thomas
  13. Hi Callum, Thanks for your support, unfortunately it is not better... Your pic in Wordpress: After using your picture in Gimp it looks like this: Any other idea? I think the problem could be based on Color profile issues. When I import pics from affinity into Gimp I get this message: Thanks so much for your help. Looking forward to receive you next message. best Thomas
  14. Hi Callum... Thanks... I'll check once I am back home and let you know. Thanks for this great support! Best Thomas
  15. Hi! thanks for getting back. Here another example: Screenshot from affintiy. ICC profile - used by default in affinity. Screenshot using this picture online (Facebook or Wordpress) --> ugly artefacts after converting the jpeg from affinty a second time in gimp it looks online like this: --> no artefacts Downloads: affinity jpeg exported from Gimp https://drive.google.com/file/d/0BzUd8IgltQu7NDJnamY2VWNPb0U/view?usp=sharing affinity jpeg https://drive.google.com/file/d/0BzUd8IgltQu7am5yZmRDZGZRc3c/view?usp=sharing Project file https://drive.google.com/file/d/0BzUd8IgltQu7WFRZRmNsOHVlV0k/view?usp=sharing Check online: http://everdance-live.de/ (under constuction) Looking forward to hear from you. Thanks Thomas
×