Jump to content

RosomakPL

Members
  • Content count

    49
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by RosomakPL

  1. Some time ago I reported a problem with copying images from a web browser. In the current version AD/AP (1.7.1.404) this problem still exists. Is there any chance to fix it? link to the report:
  2. Exactly the same question bothers me. I do not understand what's the point to import of bitmaps as objects (image) by default. What's sense it is? By default, it should be imported as (pixel).
  3. RosomakPL

    Stocks-Tab: Unsplash not working

    AP 1.7.1.404 on windows 7 - same here. I'm getting "connection failed" when trying Unsplash. Alo checked TLS and I have all versions enabled.
  4. The idea of adding a " change font size" option is very good. What has now been done is unacceptable. I am over 45 years old and unfortunately I use glasses. Working with this interface is torment!
  5. Agree. Font is too small. completely unreadable.
  6. Yes, this feature would be very useful. Dear developers, please consider this :-)
  7. I am using AP for painting (or trying :-) ) with a tablet. It would be very useful to be able to map a keyboard shortcut for the function of increasing/decreasing the saturation of the current colour and the function of increasing/decreasing its brightness. It would be nice to give the possibility of determining percentage step for which change is to be made after pressing this key combination. Another important thing is the possibility of enlarging the colour wheel (and other colour pickers) or adding a tool palette with a larger colour wheel. Currently, it is impossible to enlarge it. Choosing colours is inconvenient and not very precise.
  8. When using Warp Mesh Tool witch bicubic resampling I'm getting terribly jagged edges. Everything looks good using bilinear resampling: Bilinear 200% zoom: Bicubic 200% zoom:
  9. Thanks for your answer. This is Beta version, so I'm glad that I can help.
  10. I need keyboard shortcut to "change next blend mode" function. It would be convenient if in the layer panel, after clicking the box with the blend modes, you could change options using the keyboard arrows and see how the layer changes. Same as now after opening the list of blend modes and hovering mouse cursor over the options.
  11. You're actually right. I am sorry for my mistake. Yesterday when I wrote post, this function did not work for me. Maybe some other problem not related to affinity. Thank you for the correction!
  12. After scaling the layer in pixel persona, an attempt to draw on it creates a brush-pixelation effect. Please note that this is a "pixel" layer. Already rasterized. The brush is being scaled too. Please see attached video 2018-11-15-18-44-49.mp4
  13. When I try to transfer pictures from an internet browser, it often gets different effects. First case is the using the drag and drop method from the browser to the AP browser: firefox url: www.carlogos.org/logo/Ford-logo-2003-1366x768.png effect - no transparency channel from PNG: The second case is using "copy image" option from the browser and paste into the AP: browser: firefox url: www.carlogos.org/logo/Ford-logo-2003-1366x768.png effect - everything is ok: The third case. Using the "copy image" option from the browser and pasting into the AP but the image from "google images search": browser: firefox url: www.google.com/search?biw=1920&bih=954&tbm=isch&sa=1&ei=I9TSW8_pA6rgkgWt5LyIDw&q=ford+logo+png&oq=ford+logo+png&gs_l=img.3..0j0i30k1l2j0i5i30k1j0i8i30k1l6.15009.16314.0.16495.4.4.0.0.0.0.76.285.4.4.0....0...1c.1.64.img..0.4.283....0.noiFRbH31Ac#imgrc=z1BwlaHhMbUukM: effect - you can only see the path of the file on the disk. In google chrome, this is not happening. I thought it was the browser's fault but when AP shows the path to the file, the windows "paint" works normally. So it's not the fault of the firefox: and same in paint (of course, without transparency because it's paint...): Same behavior also occurs in AD
  14. I found a recording program. It's not the one you asked but I'm hoping it will be good too. Here is the video record. Please note that I do not use the "copy url address" option but right one: "copy image: Different result each time: 1. drag-drop 2. copy picture and paste to AD 3. Picture displayed by google and method copy picture and paste to ad I would like this operation to work every time as in option 2. Pasted PNG image with preserved transparency. This is not on the film, but in the last option, using CTRL+V in Paint will paste the image. So there is a picture in the clipboard 2018-11-09-11-24-21.mp4
  15. @Callum Some time has passed. I wanted to ask if you were able to test the links that I gave in my second post? The first and second links were the same. Strange that you got 404 on the first one. I think that you have made a mistake by checking in a hurry. Did my post with explanation help you check the problem? Alfred, thanks for the hint. I still can't see this option. Maybe it's a language version. But recreating the activities I've described is trivial and I don't think it would require recording movies. It's just clicking on links and copying images. Nothing special. AlainP confirmed my observation. So my description was not so bad :-)
  16. Thanks for your answer Callum. I'm using windows 7. Unfortunately I do not have a screen recording function I checked the links that I gave. it looks that it works properly (screenshots below). Below I paste them again as linked text. For First and second scenario: First and second scenario Third scenario Yes, it's a google result. Copying image (right muse button -> copy image option) from here gives the effect I have described: @AlainP Thanks for confirmation! I agree that this may look like a problem with a Firefox, but this problem does not occur in other graphics programs. I gave Paint example but in Photoshop, Sketchbook or Krita you can't see file path but the image. I think AP/AD is not doing well here.
  17. Hello, I have When attempting to rasterize the "image" layer, AP (AD probably also but I have not tested) destroys bitmaps and blurs them. This significantly hinders work. Is there any way to avoid this problem? I would like to be able to use the clipboard and not worry about the program spoiling everything when attempting to rasterize layer. maybe you can detect that there is a bitmap in the clipboard and use an algorithm that will keep the data intact? By the way, what is the purpose of pasting bitmaps from the clipboard into the "image" layer. If you want to be able to work normally on it (cut or copy selected areas) you have to rasterize it in the end. I do not want to save every bitmap to hdd and then open it. This extends the working time terribly. Pasted bitmap: And after "Rasterize":
  18. RosomakPL

    Rasterize bluring images

    Ha, great! Big thanks for explanation! if I can suggest, I could use the "round coordinates" button in transform panel. You would not have to correct it manually with keyboard.
  19. +1 I consider this behaviour a serious bug. Affinity apps are focused on non-destructive editing, but in this case this concept is skipped / failed. To tell you the truth, I met with something like this for the first time. Other graphics programs that I worked with did not cut layers at their discretion. Please, Please Affinity Team fix this!
  20. I apologize for the long response time. I had a vacation and I was far from my desk :-). Thank you very much for help. I did not know what the problem is. I have not noticed that this option is set differently than it should. when I load the image into the AP everything is fine. Thank you again and best regards, affinity team !
  21. I do not know if it's a bug or I'm doing something wrong. In the program settings I have selected "RGB Color profiles". However, when I try to export images with the "use document profiles" setting, I get a completely different result than I see in the AP. My settings: first export settings: second export settings: Results: the second version with the selected profile is close to what you can see on the screen in the AP
  22. Here's the file. It is possible that I am doing something wrong, but I can not find the reason for this behaviour :-) chair2.afphoto
  23. I noticed a problem with the "invert pixel selection" function when working with the Artboards in pixel persona. After selecting area on the pixel layer and using this function, the program incorrectly marks inverted area. This happens only on the artboards.I attached screenshots to illustrate problem.
  24. RosomakPL

    [AD] invert pixel selection bug

    So, was the file helpful? Can you replicate it? It's for me very annoying bug. I hope you can fix it in upcoming versions. @VolkerMB thanks for your confirmation!
×