Jump to content

jaztek

Members
  • Content count

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by jaztek

  1. Hi - I've been noticing that when I copy a bitmap image from Photo into Designer it becomes slightly blurry. In the preferences both are set to 'Bilinear' best quality. Does anyone know why this is and how I can fix it? Thanks.
  2. Hi - I'm trying to draw pixel perfect lines. I followed the video below http://www.miguelboto.com/temp/snapping.mp4 That works however I don't want to have to zoom every time and move it slightly plus for boxes it doesn't work. Is there something I'm missing here? I just need it to snap to the pixel automatically everytime. Thanks, J.
  3. Totally. It's a small problem in the scheme of things. I use it every day so it just frustrates me, probably more than it should. Overall I love both Designer and Photo, they're awesome programs and I'm so happy to not have to use or pay for Adobe.
  4. Hey mate - Thanks for taking the time to do that. From what I can tell I follow what you explained. It just shits me to tears that I have to zoom in every time to move a line to an automatic grid to avoid it from being blurry. Plus if I group a bunch of objects then move them, the lines often become blurry unless I use shift+arrow so that they move at 10px increments. I don't like the automatic grid, but I have to use it. I prefer 100 pixels with 10 intersects. The auto grid is annoying. As far as I'm concerned it's a defect and I dont get why it can't be addressed. I also find the view modes a bit confusing but that might be me.
  5. Hi - One thing that still annoys me is the pixel snapping. Every time I draw a line or a shape the pixels always start slightly blurred! I have to zoom in with the grid and adjust it so it snaps to the grid. Is it not possible to snap by default?! Another big issue, is I don't always like the automatic grid, so I set one as 100px with 10 intersects so its every 10 pixels. That's great however when I use this grid I the lines I draw will snap to it but will remain blurred so I can't use the manual grid. I've attached a screenshot of my settings. Thanks in advance. Jared.
  6. jaztek

    Snapping blurred pixels

    I'll try and do a video, do you recommend a program? MEB - I increased the tolerance to 50, but it's the same, I need to zoom in and adjust it so it's not blurry. I know when photoshop and fireworks first integrated vectors they had the same problem, but then they fixed it in a later update so the vectors snapped automatically and weren't blurry. I don't get why no one else is having the same problem. I happens on my two macbooks and my imac so its not unique to my machine. It's the same when I draw a square. I have to zoom and snap it to a grid which is a real pain. I don't get why it can't do this automatically.
  7. Hi - I have this issue on two different Macs that I'm using. When I create a document say 500px x 500px and drag in a big photo and then resize it within the document the file sizes become massive like 100+ MB. Even if I then delete the images within the doc they remain massive. I'm not saving the history with the document either. Anyone else having this issue or know of a work around? Thanks - Jared.
  8. Hi - Just to follow up on this, it definitely works the way I described above. One thing I noticed is that when I'm in 'Pixel mode' the line appears blurry as opposed to when I'm in 'Vector mode' when it appears as one pixel. This is when I ZOOM in. Otherwise it looks blurred when at 100% in both modes. So I don't really get it. As long as I can sort it, which I've managed to do then it's ok. But it does seem a bit involved and I'm not sure if there's some kind of bug here? Are you able to point me towards a doc that explains the difference between Vector & Pixel modes? I don't see / understand the difference. Absolutely loving this program, I have pretty much switched from Fireworks after many years. So that's really saying something!! I've managed to convert some others too :-) Thanks for your help.
  9. If I'm not in pixel mode I can't move it so that it snaps to 1 pixel. However, EVERY time I draw a line I need to zoom in crazy and then move it so it snaps to 1 pixel. When I'm in Vector mode, if I zoom into the line it's actually 1 pixel, but when I zoom out it's not. If I switch to Pixel mode, I can see that it's blurred so I can snap it into place. I can't do that in Vector mode. I've done a range of tests in vector mode and I can't get it to snap to 1 pixel. You're right, I dont need to turn off the force alignment finally. It's still annoying that it can't just do it automatically. I shouldn't need to zoom right in every time. In fireworks, there was at least a snap option - I could hit alt-k or the like and it would snap into place. I really appreciate your help. This is the first time I'm designing a web site using the program, so I'm trying to get my head around all the options as I want to move away from Adobe.
  10. Hi - Thanks for the explanation. I had snap to grid on. I changed to pixel mode, I don't quite see what the difference between mode's is though and what the advantages are with each one. Is there a post about this on your site I can read? So by zooming right in I have managed to fix this. It's terribly long and somewhat complicated to figure this out though. I would've thought that with the snap to pixel and move by whole pixels checked that it would avoid this problem. For the moment when I want to draw a one pixel line I have to do the following; Make sure I'm in pixel mode Draw the line Turn off snap to pixel (I have to keep it on by default because every time I move another line it then becomes blurry) Zoom right in and move the line Turn on snap to pixel. Is there a better way? At least I can get it working, however one pixel lines are something I use a lot of. I guess I can copy and paste other ones within the doc. The other thing is on the left and right of the line, there is a slight fuzz of one pixel. It's only visible when i zoom in, however it's not 100% perfect. Am i missing something?
  11. OK that's done. Sorry I used my name, not nick - Jared. You can see the lines in the footer and also the separator line in the bottom right block above the footer.
  12. No worries - I'll uplaod it now. Appreciate the help!
  13. Hi - No luck unfortunately. For the lines - it's just not working at all. I have the automatic grid not a custom one. If I draw a box it's the same, but then I have to click on > stroke > align and then select one of these which fixes it. It's a work around, however even that is somewhat annoying. I'm not sure if its the way I'm drawing the line. I'm just using the pen tool. I click, hold shift and click again. When I zoom it isn't blurred though.
  14. Hi - I'm still having trouble with this. Sometimes it works sometimes it doesn't. It's mainly with lines rather than boxes. Can you confirm the exact settings I need to put. It's a real problem despite how small it is, not being to just draw a 1 pixel line or box has a real impact on the design elements. Thanks, J.
  15. Hi - Right I understand. I just stumbled across it when trying to search prior to posting a forum post. I just tried doing some squares and they're working now, so it must be due to the pixel snapping and the alignment of the stroke. I would've though that the alignment shouldn't make a different as the actual box border should snap to a pixel with the border then just being displayed on either side of that border. For the lines, I still need to slightly nudge them, ideally it would be good if they snapped instantly.
  16. Definitely. Makes pure sense and is something that frustrates me too as I like things to be nice and crisp! :-)
  17. There is definitely a market for this. Especially now that Aperture is not going to be receving any future updates. My wife is a pro photographer and I just keep pulling my hair out with Aperture. It's a memory hog and is frankly a huge disappointment. I'm sure there's people who love it. Lightroom - well it's Adobe and I'm tryign to relenquish all support for them as I don't like their agressive pricing model. They wouldn't even let me transfer the license from my PC to Mac a few years back. Storage is a HUGE issue - Any pro photographer will confirm this, so there needs to be a good way of clearing cache, thumbnails, backups etc as they just blow out the hard drive and backup drives! Do you know when in 2016 ?? My wife just bought Phase One, shame I just stumbled across this post. If your DAM is good I'm sure we'll try it at the least. Good luck.
  18. jaztek

    Can't switch back from slices panel

    Hi - Thanks for the reply, I thought I was following the thread but obviously wasn't as I didnt receive any notification. Hence the delay. If I use the top menu then that worked but not the icons under the 'traffic lights'. I have since tried the clear option you mentioned and that has sorted the issue. Thanks for the tip! Whilst I have you - I am only really using this for web design. Is 'Display' the best color profile to select in this case? I just noticed that the color picker wasn't selecting the exact colour of screen grabs unless I chose this. Thanks. Great product. I'm trying to make the switch from Fireworks, not easy after being a long term user. J.
  19. Hi - I am running el capitan and the latest version of affinity designer. When I click on the slices icon in the top left I can't click back on the other icons to continue working on my design. I have to save the file then close and re-open. Anyone else having this issue? Thanks, Jared.
×

Important Information

These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.