Jump to content

Steve "Ed"

Members
  • Content Count

    8
  • Joined

  • Last visited

About Steve "Ed"

  • Rank
    Newbie

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

  1. Just installed Publisher 1.8.4. I produce a pdf usually with 60 odd pages every week and a lot of images included plus a lot of page goto hyperlinks. 1. The time to SAVE the work (cmd+S) is now all but instantaneous - no save progress line seen. 2. When selecting images they appear in the usual column format again almost instantaniously. For me those were two major annoyances - but now "wow" Thanks Serif - now to look for other tweaks and how they affect what I do in Photo and Designer - when they were £25 each, daft not to buy the lot.
  2. Hello Callum, First off not familiar with tagging @ Background - I edit a weekly pdf for a camera club. It runs when finished around 60 pages and creates a publisher document around 45meg. Then I started to add hyperlinks to navigate around the finished pdf - easily done in Publisher. At first di not realise this would cause type lag. Experiment showed that closing the Hyperlink panel cured the problem - only open now as and when needed. No type lag. I enclose a short video - trust that helps. If you want follow up - please do contact me. Steve Publisher_Type_lag.mp4
  3. Hello, I have had type lag and slightly weird laggy graphics tablet issues with a pdf about 40meg in size - nothing strange with a brand new document. Tracking back and have tested this for 10 mins solid this morning, I have a SOLUTION that works for me. I stopped having the HYPERLINKS panel open. Closed it and everything I type appears immediately. I repeated opening and closing this panel and each time I closed it, typing was spot on and no laggy dragging with my Wacom Graphics tablet.(small Intuos Blue Tooth) The panel has a mix of well over 60 links from URLS to Anchors - each page of the pdf has a link back to contents page - about 50 pages at present. I have a 2012 upgraded iMac (16 meg RAM), running High Sierra as latest incarnations wont run my favourite software and the toys there are not really needed by me. The solution seems constant with repeatable results. - I hope this helps someone out there. techie bit: with Hyperlinks panel showing, very laggy with cpu = 100%, with solution - cpu drops to around 50% - and I have stopped swearing! Result.
  4. Hello, I have had type lag and slightly weird laggy graphics tablet issues with a pdf about 40meg in size - nothing strange with a brand new document. Tracking back and have tested this for 10 mins this morning, I have a solution that works for me. I stopped having the HYPERLINKS panel open. Closed it and everything I type appears immediately. I repeated opening and closing this panel and each time I closed it, typing was spot on and no laggy dragging with my Wacom Graphics tablet.(small Intuos Blue Tooth) The panel has a mix of well over 60 links from URLS to Anchors - each page of the pdf has a link back to contents page - about 50 pages at present. I have a 2012 upgraded iMac (16 meg RAM), running High Sierra as latest incarnations wont run my favourite software and the toys there are not really needed by me. The solution seems constant with repeatable results. - I hope this helps someone out there. techie bit: with Hyperlinks panel showing, very laggy with cpu = 100%, with solution - cpu drops to around 50% - and I have stopped swearing! Result.
  5. It works - programmed a button as a click: Highlight by touching macro I want with graphics pen Press programmed button and then LIFT off the pen and macro works. Not ideal but a working solution - why is the big question...
  6. Thank you for the quick reply - will investigate my Intuos for button action - it does have programmables - its the £80 version in the UK - small but brilliant till now. I do use Actions in Photoshop but not all the time so putting up with a tablet button may have to do.
  7. Bought Affinity 1.8.2 . Loaded plug ins, brushes etc from Photoshop. Flawless. Use Wacom Intuos and works with all menus EXCEPT running a Macro - have to use my old mouse to click. Any thoughts welcome.
×
×
  • Create New...

Important Information

Please note the Annual Company Closure section in the Terms of Use. These are the Terms of Use you will be asked to agree to if you join the forum. | Privacy Policy | Guidelines | We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.